Villaförsäkring

För dig som äger huset du bor i är en villaförsäkring ett bra val. Villaförsäkringen gäller för bostadshuset och tomten, övriga angivna byggnader, dig själv, de du bor med och dina saker. 

Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.
Det här ingår i villaförsäkringen
  • Hälsocheck av huset

    Stor Villa – Vart 4:e år får du en genomgång av huset utan extra kostnad.

  • Begränsat åldersavdrag

    Stor Villa – Åldersavdraget för skadad byggnadsdel är högst 10 000 kronor.

  • Skadedjursförsäkring ingår

    Ingen självrisk vid sanering av skadedjur som råttor, möss, getingar och vägglöss.

Villaförsäkringen – din trygghet om något händer

Om något händer är det skönt att ha en försäkring, oavsett om det gäller inbrott, vattenskada i köket, cykelstöld, trasig värmepanna på vintern, id-stöld, sjukdom på resan eller andra skador eller skadegörelse.

Hyr du bostaden?

Om du bor i en villa som du inte äger men som du hyr, då är det en hemförsäkring som du behöver ha. Den ger ett viktigt och bra skydd för dig och dina saker. 

Med vår villaförsäkring får du hjälp att lösa både praktiska frågor och att få ersättning för skador på din egendom. Vi har till exempel avtal med hantverkare så att du inte behöver ordna med det själv.

Du får hjälp med ersättningsbostad

Om din bostad har fått så allvarliga skador, orsakade av till exempel brand eller läckage, att det inte är möjligt att bo kvar under sanering och reparation, hjälper vi till med en tillfällig bostad i upp till 2 år.

Övrenskommelse med hantverkare
Vi hjälper dig med att lösa praktiska frågor om något händer.

Skillnaden mellan hem- och villaförsäkring

Är hemförsäkring och villaförsäkring samma sak? Inte riktigt, men nästan. Det som ingår i hemförsäkringen ingår även i en villaförsäkring, men villaförsäkringen gäller även för huset och tomten samt för övriga angivna byggnader som garage och växthus.

Hemförsäkringen

Din hemförsäkring gäller för dina ägodelar som är flyttbara: cykel, dator, tv, kläder, konst, böcker osv. Det kallas för lösöre, det sitter inte fast och du tar det oftast med dig när du flyttar. I hemförsäkringen ingår även ett reseskydd som gäller när du och de du bor med är på resa i Sverige och utomlands i 45 dagar. Kom ihåg att även lägga till dina barn i försäkringen så gäller reseskyddet även för dem.

Villaförsäkringen

Din villaförsäkring gäller för det som ingår i hemförsäkringen, men också för själva huset, tomten och övriga byggnader på tomten. Men observera att din villaförsäkring bara gäller för de byggnader som är angivna i ditt försäkringsbrev så kom ihåg att uppge om det finns ett växthus, en friggebod, ett garage eller liknande. En pool i trädgården behöver däremot inte uppges, försäkringen gäller för den ändå. 

Om du bara vill försäkra huset

En villaförsäkring gäller både för ditt hus, övriga byggnader på tomten, tomtmarken, dig själv och dina saker. Men om du har din hemförsäkring via facket eller om du hyr ut huset utan möbler kan du ha en försäkring som endast gäller byggnader och tomt – en villabyggnadsförsäkring. Villabyggnadsförsäkringen passar även bra om du köpt ett hus, men ännu inte flyttat in. 

Läs mer om villabyggnadsförsäkringen

Fördelar med vår villaförsäkring

Med vår villaförsäkring får du hjälp med sanering av skadedjur i bostaden, kostnadsfri byggrådgivning, samt tips om hur skador kan undvikas. Har du försäkringen Stor Villa, kan du beställa Huskollen - en hälsocheck av huset vart fjärde år.

Det här ingår i villaförsäkringen

Jämför innehållet Stor Villa Villa Extra Villa
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte

Tilläggsförsäkringar

Villaförsäkring med höga betyg

If Stor Villaförsäkring får 4,1 poäng av 5,0 möjliga i den oberoende jämförelse av försäkringar som görs av Konsumenternas.se. 

Se jämförelsen på konsumenternas.se 

Villaförsäkringen ger rabatt

När du köper en villaförsäkring får du 10 % rabatt direkt i vårt förmånsprogram. Med fler försäkringar hos oss får du mer rabatt. 

Så fungerar förmånsprogrammet 

Vanliga frågor och svar om villaförsäkring

Så tycker våra kunder om oss

Försäkring när du bygger om

Det har blivit allt vanligare att bygga till eller om huset, bygga ett attefallshus eller friggebod. Villaförsäkringen gäller för byggnader som är under uppförande, om- eller tillbyggnad.

För att försäkringen ska ge dig rätt skydd för det du bygger ringer du till oss när du är redo att sätta igång så hjälper vi dig. Det gäller även om du bygger ett uterum eller växthus. 

Läs om hur försäkringen gäller när du bygger om huset.

Bygger om huset
Kontakta oss innan du börjar bygga om för att få rätt försäkringsskydd.