Båtförsäkring

Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.
Båtuppgifter saknas - få offert
  • Båtassistans ingår

    Assistans 24 timmar om dygnet om du hamnar i sjönöd, får bränslestopp etc.

  • Maskinskada i Stor Båt

    Ersätter plötsliga och oförutsedda fel på motorer yngre än 12 år.

  • Släpjolle ingår

    En släpjolle ingår i båtförsäkringen. Den ersätts upp till 30 000 kr.

Försäkra din båt

En bra båtförsäkring för din fritidsbåt när den ligger i vattnet, står på land eller vid vinterförvaring i vattnet. Väljer du Stor Båtförsäkring får du extra bra skydd både för båten och de ombord.

Starthjälp även i hemmahamn

Ställ inte in båtturen för att båtmotorn krånglar. Ring Starthjälpen och få hjälp av en expert på båtmotorer med felsökning via telefon eller video. Starthjälp ingår dygnet runt i våra båtförsäkringar, även när din båt ligger förtöjd i hemmahamnen. Självrisken är 0 kronor.

Ring 0771-655 655 och välj i talsvarsmenyn:
"skada - båt - båtbogsering eller assistans".

Båtförsäkringens innehåll

Här ser du vad som ingår i våra två olika båtförsäkringar.

Vilken båt passar dig?

Oavsett om du gillar stora båtar, små båtar, segelbåtar eller motorbåtar så krävs både kunskap och ansvar för att livet med båt ska bli som du tänkt dig.

Mer om båtförsäkringen

Säkert båtägande

Att skydda dig själv och dina passagerare ombord, samt att förvara din båt och båtmotor när du inte använder den, ökar tryggheten och säkerheten med att vara båtägare.

Vattenskoter

En vattenskoter kan inte försäkras som en båt hos oss, och för närvarande erbjuder vi inte egen separat vattenskoterförsäkring. Hos Transportstyrelsen kan du läsa om vad som gäller för vattenskoter. 

Släpjolle och båtvagn

Båtförsäkringen gäller även för 1 släpjolle som är högst 4 meter lång och har en utombordsmotor på högst 6 hkr (2,94 kW). Högsta ersättningsbelopp är 30 000 kronor. 

Stor Båtförsäkring gäller för stöld av oregistrerad båtvagn. Hösta ersättningsbelopp är 20 000 kronor och självrisken är 1 000 kronor.

Försäkra en registrerad båtvagn

Har du en liten båt?

Har du en eka, liten motorbåt eller mindre segelbåt, kan du försäkra den med ett tillägg till din hem- eller fritidshusförsäkring istället för vanlig båtförsäkring.

Läs om vilka kriterier som ska uppfyllas för att din mindre båt ska kunna försäkras som en småbåt.

Tilläggsförsäkring för småbåtar