Barnförsäkring

En sjuk- och olycksfallsförsäkring för barn och ungdomar som gäller dygnet runt.

 • Gäller tills barnet fyller 25 år
 • Fyll i hälsodeklarationen enkelt online
 • 50 % rabatt första året om du köpt vår gravidförsäkring
Se pris utan personnummer
 • Ersättning för ärr

  Barnet kan få ersättning för ärr efter ett olycksfall eller en sjukdom, till exempel efter en olycka eller en operation.

 • Vårdersättning till dig som förälder

  Du kan få upp till 9 600 kr per månad från försäkringen om omvårdnadsbidrag har beviljats av Försäkringskassan.

 • Ersättning vid sjukhusvistelse

  Du får 600 kr per dag i upp till 365 dagar om ditt barn vårdas på sjukhus. Betalas till dig som är vårdnadshavare.

Rabatt när du tecknar barnförsäkringen tidigt

 • Om du har köpt gravidförsäkring hos oss får du 50 % rabatt det första året när du köper vår barnförsäkring inom 30 dagar från barnets födsel. 
 • Om du inte har en gravidförsäkring hos oss får du istället 20 % rabatt det första året om du försäkrar ditt barn före 1-årsdagen.

Behöver du teckna barnförsäkring?

Det finns ingen regel som säger att barn måste försäkras, men för att ge ditt barn bästa möjliga skydd om något skulle hända bör du köpa en barnförsäkring så tidigt som möjligt efter födseln.

Barnförsäkringen ger ditt barn ekonomisk kompensation vid både sjukdom och olycksfall. Den kan ge ersättning för bestående fysiska skador, nedsatt arbetsförmåga i vuxen ålder och vid vissa allvarliga diagnoser som exempelvis diabetes typ 1. Med en barnförsäkring kan även du som förälder få ersättning om barnet drabbas av en sjukdom eller skada. Barnförsäkringen är därför också en ekonomisk trygghet och hjälp för familjen så att du kan vara med ditt barn om något allvarligt händer. 

Så länge gäller barnförsäkringen

Barnförsäkringen fortsätter att gälla även om barnet blir myndigt. Det är först på årsförfallodagen på eller närmast efter barnets 25-årsdag som försäkringen avslutas.

När barnförsäkringen upphör att gälla kan barnet köpa en sjuk- och olycksfallsförsäkring hos oss utan att fylla i en ny hälsodeklaration, om inget annat anges i försäkringsbrevet. Försäkringsbeloppet i barnförsäkringen får behållas i sjuk- och olycksfallsförsäkringen.

Detta ingår i barnförsäkringen

Försäkringens innehåll Barn
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår

Förmånsrabatt

När du försäkrar dig själv eller familjen får du 10 % förmånsrabatt. Du får även rabatten på i stort sett alla dina övriga försäkringar. Försäkra även bilen eller hemmet så får du 15 % rabatt.

Försäkring via skolan

Barn som går på förskola eller i grundskolan får en olycksfallsförsäkring via kommunen. Men det är en olycksfallsförsäkring som inte ger någon hjälp om ditt barn får en allvarlig sjukdom som exempelvis diabetes typ 1.

Fördelen med en individuell barnförsäkring är att den gäller både vid sjukdom och olycksfall. Vissa kommuners olycksfallsförsäkring kan vara begränsad till att endast gälla under skoltid och på väg till och från skolan. Vår barnförsäkring gäller dygnet runt.

Försäkring för barn
Det bästa är att teckna en individuell barnförsäkring.

Vanliga frågor och svar

Så tycker våra kunder om oss