Försäkringar

För det som är värdefullt i livet

Försäkringar gör det enklare för dig att leva det liv du vill. Med en försäkring har du ett ekonomiskt skyddsnät och vet att du kan få hjälp i situationer när det kan vara svårt att klara sig själv. Vi bryr oss om det du bryr dig om.

  1. Försäkringar

Anmäl skada

Här kan du anmäla din skada dygnet runt – snabbt och enkelt. Vi kontaktar dig senast nästkommande vardag.

Tryggt och säkert

I Säkerhetsbutiken finns produkter som gör din vardag lite säkrare. Som If-kund får du alltid rabatt. 

Därför If

Dina fördelar med att välja att försäkra dig själv, din familj och dina saker hos oss. 

Så blir du förmånskund

Försäkra ditt hem eller din bil hos oss och betala försäkringen med e-faktura eller autogiro, så blir du förmånskund och får 10 % rabatt på i stort sett alla dina försäkringar. Dessutom får du ett självriskkonto som vi sätter av pengar till efter varje skadefritt år – en hjälp till att betala självrisken om olyckan skulle vara framme.

Med fler försäkringar hos oss kan du få 15 % rabatt, mer pengar till självriskkontot och en årlig försäkringsgenomgång, för att du ska känna dig trygg.

Läs mer om förmånsprogrammet

Skadeförebyggande tips

Vi arbetar dagligen med risker, säkerhet och skydd och har goda kunskaper om hur du bäst försäkrar dig om en trygg vardag. Här delar vi med oss bra tips och goda råd.

Så skyddar du ditt hem

Att känna sig trygg i sitt eget hem är viktigt för de flesta av oss. Vi vill därför hjälpa dig med tips och råd om vad du kan göra för att undvika att drabbas av till exempel inbrott. Vi vill också tipsa om vad du ska göra om det tråkiga ändå händer. 

Läs våra skadeförebyggande tips för hemmet

Tips till husägare

Vi har lång erfarenhet av hur väder och vind kan ställa till det för er husägare. Vi vill därför ge tips om hur du kan undvika skador på ditt hus.

Läs om hur skador på hus kan undvikas

Barnsäkerhet

Barnets ålder, fysiska och mentala utveckling har betydelse för riskerna det utsätts för, och är avgörande för barnets möjligheter att tolka situationer och uppfatta och hantera risker. Som förälder behöver du veta om vilka riskerna är och kan då ganska enkelt minimera risker i hemmet, i trafiken och på resa.

Så skapar du trygghet för barnet

Skydda din hund

Hunden, människans bästa vän, behöver tas omhand och skyddas på bästa sätt för att må bra och leva länge.

Så skyddar du hunden

Om säkerhet i och utanför bilen

Det finns enkla, självklara saker som du kanske inte alltid tänker på, men som gör att trafikolycka, stöld eller inbrott kan undvikas. 

Tips och råd till bilägare

Båtar och sjösäkerhet

En sjöduglig båt, bra säkerhetsutrustning och sunt förnuft kan ge härliga och minnesvärda dagar på sjön. Men även när båten ligger i hamn behöver du tänka på risker vid storm och när båten vinterförvaras. 

Om tryggt och säkert båtliv

Villkor

I villkoret står det vad försäkring gäller för. Det är viktigt att du läser villkoret och försäkringsbrevet så att du ser vad som gäller just för din försäkring. Skador ersätts alltid enligt det villkor som gäller när eventuell skada inträffar.

Här hittar du villkoren för privata försäkringar

Villkor för företagsförsäkringar

  1. Försäkringar