Kattförsäkring

20 % rabatt för kattungar första året

Kattförsäkringen är en trygghet för dig som har katt, oavsett om det är en innekatt eller utekatt, om katten blir sjuk eller skadar sig och behöver veterinärvård.

För att inte behöva betala hela veterinärvårdskostnaden själv väljer du någon av våra två kattförsäkringar – Kattförsäkring eller Stor Kattförsäkring. Du kan välja till livförsäkring i båda alternativen. Passa på att försäkra kattungen direkt när du hämtat den hos uppfödaren.


 • 20 % kattungerabatt

  Du får 20 % rabatt på första årets pris om du försäkrar din kattunge innan den fyller ett år.

 • Ersättning för FORL och FIP

  Kattförsäkringen gäller för de vanliga sjukdomarna FORL och FIP.​

 • Snabb hjälp vid skada

  Du får snabb och bra hjälp om något händer. Vi får i snitt 4,5 av 5 i betyg av våra kunder.

Försäkringens innehåll Stor katt Katt
Livförsäkring

Du kan välja om du vill ha livförsäkring eller inte till din katt. Om valt livförsäkring och katten dör eller måste avlivas får du ersättning med hela försäkringsbeloppet, oavsett om det beror på sjukdom, olycksfall eller om katten stjäls i samband med utställning. Livförsäkringen upphör vid försäkringsperiodens slut det kalenderår katten fyller 12 år. När katten är 7 år sänks beloppet årligen med 20 %, men blir som lägst 4 000 kr.

Huskatter kan inte ha livförsäkring.​

Kejsarsnitt

Kattförsäkringen ersätter kostnaden för 1 kejsarsnitt. Stor Kattförsäkring ersätter kostnaden för 2 kejsarsnitt. 

Magnetkameraundersökning

Försäkringen ersätter CT (Computed tomography), magnetkameraundersökning (MRI) och scintigrafi med max 10 000 kr per försäkringsår för Kattförsäkring och 15 000 kr för Stor Kattförsäkring. Maxersättningen omfattar även kostnader för att genomföra undersökning och/eller behandling.

Skada orsakad av rovdjur

Försäkringen gäller om katten skadas av björn, varg, lo, järv eller örn. Du betalar ingen självrisk om din katt skadas av ett rovdjur.

Tandsjukdomen FORL

Våra kattförsäkringar ersätter kostnader för behandling av FORL upp till maxbeloppet på veterinärvårdsförsäkringen.

Veterinärvård

Försäkringen ersätter veterinärvårdskostnader om katten blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Högsta ersättingsbeloppet är 30 000 kr per år. Försäkringen gäller hela kattens liv. Från tio års ålder trappas ersättningsbeloppet ned med 3 000 kr per år till lägst 10 000 kr. 

Högre ersättning för veterinärvård

Ersättningsbeloppet för veterinärvårdskostnader om katten blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall är 60 000 kr per år. Från tio års ålder trappas ersättningsbeloppet ner med 5 000 kr per år till lägst 15 000 kr.

Mediciner, rehabilitering och resor

Försäkringen ersätter kostnader för mediciner och rehabilitering som veterinären ordinerar. Högsta ersättningsbelopp är 6 000 kr. Du får ersättning med högst 3 000 kr per år för veterinärens eller dina resor till specialistveterinär, om du får remiss dit. Försäkringen ersätter även kostnader för avlivning och omhändertagande av kroppen med upp till 2 000 kr. 


TILLÄGGSFÖRSÄKRING

att komplettera din försäkring med.

Du får 100 % av marknadsvärdet eller högst hela livförsäkringsbeloppet om din katt är försäkrad som avelskatt och förlorar sin dokumenterade förmåga till fortplantning före sex års ålder. Försäkringen gäller också om katten tas ur avel på grund av HCM, om föräldradjuren är testade negativt.

ETT BESÖK HOS FIRSTVET INGÅR

I kattförsäkringen ingår ett besök hos FirstVet per år, för att underlätta livet som kattägare.

VETERINÄRVÅRD VID OLYCKSFALL

Försäkringen Veterinärvård Olycksfall gäller för veterinärvårdskostnader vid olycksfall upp till 30 000 kronor. För att köpa försäkringen ringer du oss på telefon 0770-117 177.

Våra ombud ger råd och hjälp

Vill du ha en personlig kontakt med någon som är lika intresserad av katter som du? Då kan du kontakta någon av våra ombud och få råd och hjälp. De är kunniga, har ett stort djurintresse och svarar på dina frågor på dagar, kvällar och helger.

Kontaktuppgifter till våra ombud

Kattuppfödare

Du som är uppfödare får hjälp med kattförsäkringen så att du kan känna dig trygg med att du är rätt försäkrad i alla lägen. Läs mer om försäkring för kattuppfödare.


Villkor och förköpsinformation

Villkoret visar i detalj vad försäkring gäller för. Skada ersätts enligt det villkor som är aktuellt vid skadetillfället.

Självrisker

Självrisk är den del av skadekostnaden som du betalar själv. Hur stor den är beror på vad det är som har hänt.

Anmäl skada

Har du redan varit hos veterinär och betalat själv anmäler du det här.

Anmäl dina kostnader


Om din katt blir sjuk eller skadad

De flesta kliniker och djursjukhus erbjuder direktreglering. Då betalar du din självrisk på plats hos veterinären och vi ordnar resten.

Många djurkliniker tar ut en avgift för att direktreglera, men denna service är kostnadsfri från vår sida. Därför går det också bra att betala djurets veterinärbesök själv och därefter ringa oss. I de flesta fall kan vi hantera ärendet direkt över telefon. Då slipper du direktregleringsavgift och väntetid på kliniken.

Ersättning för medicinkostnader

Mediciner som ges vid behandlingstillfället hos veterinären täcks i alla varianter av våra djurförsäkringar. I Stor Kattförsäkring får du även hjälp med kostnader för receptbelagda mediciner upp till maxtaket på veterinärvårdsförsäkringen.

Så ersätts tandskada och tandvård

Om katten får en tandfraktur orsakad av olycksfall eller yttre våld ersätts veterinärvårdskostnader för detta. Vi är också det enda bolaget som ersätter tandsjukdomen FORL upp till maxtaket på veterinärvårdsförsäkringen. Försäkringen gäller inte för tandstensborttagning eller borttagande av mjölktänder.

Så gäller försäkringen utomlands

Kattförsäkringen gäller inom Norden och vid tillfällig vistelse under högst 45 dagar i ett annat land i Europa dit katter, enligt Jordbruksverkets bestämmelser, får åka fram och tillbaka utan att behöva sitta i karantän. Om du vill vara borta längre tid eller åka till ett land som kräver vistelse i karantän kontaktar du oss på telefon 0770-117 177 .

Här hittar du tips om att resa med katt.

Utökat försäkringsskydd

Om du har Stor hem- eller Stor Villaförsäkring hos oss får du extra försäkringsskydd som innehåller följande:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättningsresa
 • Ersättning för inackorderingskostnader
 • Självriskbefrielse

Läs mer om mervärde för kattägare.

Tips till kattintresserade

För dig som älskar katter!

Här hittar du sidor som kan passa dig som har katt eller funderar på att köpa en katt.