Kattförsäkring


Läs om vår hantering av personuppgifter, automatisk behandling av köp och hur vi arbetar med uppringande kvalitetssamtal.

En kattförsäkring är en trygghet om du måste åka till veterinären. För att underlätta för dig bjuder vi på tre besök per år hos den digitala veterinären FirstVet.

Försäkring är en trygghet för dig som kattägare. Hos oss finns två alternativ du kan välja – Kattförsäkring och Stor Kattförsäkring. Båda försäkringarna ger ersättning för kostnader vid veterinärvård och du välja till  en livförsäkring för katten, om du vill.

Vi vet hur mycket ett kärt husdjur betyder och vill att det ska vara så smidigt och enkelt som möjligt för dig om någonting händer din katt. Många av våra kunder uppskattar vår snabba skadereglering och att de flesta ärenden är avklarade inom 24 timmar.


 • 20 % kattungerabatt

  Försäkra din kattunge innan den fyller 1 år så får du rabatt första året.

 • Gäller för FORL/TR

  Ersätter kostnader för behandling av tandsjukdomen FORL/TR.​

 • 3 gratisbesök hos FirstVet

  Besök veterinären digitalt via mobil eller dator. Vi bjuder på tre besök.

Jämför innehållet Stor+ Katt  Stor Katt Katt
Veterinärvård

Försäkringen gäller hela kattens liv och ersätter veterinärvårdskostnader om katten blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall och blir skadad.

Upp till 90 000 kr Upp till 60 000 kr Upp till 30 000 kr
Livförsäkring

Livförsäkring går att välja till alla våra kattförsäkringar. Du kan också välja att inte ha någon livförsäkring alls för din katt.

Livförsäkringen betalas ut om katten dör eller måste avlivas på grund av olycksfall eller sjukdom. Den gäller också om katten stjäls i samband med utställning. Försäkringsbeloppet sänks med 20 % varje år från sju års ålder och upphör helt vid 12 års ålder.

Livförsäkringen gäller utan självrisk.

Valfri Valfri Valfri
Dolda fel

Försäkringen ersätter veterinärvårdskostnader för dolda och medfödda fel. Om du har valt livförsäkring gäller försäkringen även om katten måste avlivas på grund av ett dolt fel.

Om katten försäkras hos oss efter 120 dagars ålder gäller försäkringen för dolda fel efter 12 månader.

checkmark checkmark checkmark
Videosamtal med veterinär

Vi bjuder på tre videosamtal per år hos den digitala veterinären FirstVet.

Läs mer om FirstVet

checkmark checkmark checkmark
Magnetkameraundersökning

Ersättning för undersökning  och behandling med CT (Computed tomography), magnetkameraundersökning (MRI), scintigrafi och elektrodiagnostik.

Högsta ersättning är:
- 10 000 kr i Kattförsäkring
- 15 000 kr i Stor Kattförsäkring och Stor+ Kattförsäkring.

checkmark checkmark checkmark
Kejsarsnitt

Vi ersätter kostnaden för förlossning med kejsarsnitt.

- Kattförsäkring gäller för ett kejsarsnitt
- Stor Kattförsäkring och Stor+ Kattförsäkring gäller för två kejsarsnitt.

checkmark checkmark checkmark
Kostnader för avlivning

Kostnader för avlivning och omhändertagande av djurkroppen.

Högsta ersättning är: 
- 2 000 kr i Kattförsäkring
- 3 000 kr i Stor Kattförsäkring och Stor+ Kattförsäkring.

checkmark checkmark checkmark
Medicin


Du får hjälp med kostnader för receptbelagda mediciner med upp till 6 000 kr per år.

checkmark checkmark
Rehabilitering

Om katten råkar ut för en akut skada ersätter vi kostnader för rehabilitering som den behandlande veterinären ordinerar.

Högsta ersättning är 6 000 kr per år.

checkmark checkmark
Resor

Ersättning med 3 000 kr per år för veterinärens resor eller dina egna resor till specialistveterinär om du fått en remiss.

checkmark checkmark

Tilläggsförsäkring


Du får ersättning med livförsäkringsbeloppet om din katt är försäkrad som avelskatt och förlorar sin bevisade förmåga till fortplantning före sex års ålder. Försäkringen gäller också om katten tas ur avel på grund av HCM, om föräldradjuren är testade negativt.

Behöver du hjälp?

Kontakta oss om du har frågor om kattförsäkring. Ring 0770-117 177 eller mejla oss, så hjälper vi dig.

Påverka ditt pris

Med våra valbara självrisker kan du påverka priset på din kattförsäkring. Du kan välja mellan följande självrisker, med en fast och en rörlig del:

1 500 kr + 15 %
1 900 kr + 15 %

Försäkring för uppfödare

Det är en trygghet att försäkra din kull om något skulle hända. En dolda fel-försäkring är ett bra skydd för dig som uppfödare om det visar sig att en kattunge har ett dolt fel när den har flyttat till sin nya ägare. Du som är If-uppfödare och har honan försäkrad hos oss har nu möjlighet att få en dolda fel-försäkring utan kostnad. Läs mer om dina förmåner som uppfödare.


Villkoren

Här hittar du detaljerad information om vad försäkringen gäller för och hur skador ersätts.

Självrisker

Självrisken är den del du betalar. Här kan du se självrisken för olika skadehändelser.

Har det hänt något?

Om du redan har varit hos veterinären med ditt djur och betalat besöket själv anmäler du det här.


Om din katt blir sjuk eller skadad

De flesta kliniker och djursjukhus erbjuder direktreglering. Då betalar du din självrisk på plats hos veterinären och vi ordnar resten.

Många djurkliniker tar ut en avgift för att direktreglera, men denna service är kostnadsfri från vår sida. Därför går det också bra att betala djurets veterinärbesök själv och därefter ringa oss. I de flesta fall kan vi hantera ärendet direkt över telefon. Då slipper du direktregleringsavgift och väntetid på kliniken.

Ersättning för medicinkostnader

Mediciner som ges vid behandlingstillfället hos veterinären täcks i alla varianter av våra kattförsäkringar. I Stor Kattförsäkring får du även hjälp med kostnader för receptbelagda mediciner upp till 6 000 kr per år.

Så ersätts tandskada och tandvård

Om katten får en tandfraktur orsakad av olycksfall eller yttre våld ersätts veterinärvårdskostnader för detta. Vi är också det enda bolaget som ersätter tandsjukdomen FORL upp till maxtaket på veterinärvårdsförsäkringen. Försäkringen gäller inte för tandstensborttagning eller borttagande av mjölktänder.

Så gäller försäkringen utomlands

Kattförsäkringen gäller inom Norden och vid tillfällig vistelse under högst ett år i ett annat land i Europa dit katter, enligt Jordbruksverkets bestämmelser, får åka fram och tillbaka utan att behöva sitta i karantän. Om du vill vara borta längre tid eller åka till ett land som kräver vistelse i karantän kontaktar du oss på telefon 0770-117 177 .

Här hittar du tips om att resa med katt.

Olycksfallsförsäkra din katt

Du kan försäkra din katt bara för olycksfallsskador, då gäller försäkringen för veterinärvårdskostnader om katten skadat sig på grund av ett olycksfall. Högsta ersättning för veterinärvård är 30 000 kr per år. Ring kundservice på 0770-117 177 om du vill köpa försäkringen Veterinärvård Olycksfall.

Fullmakt

Vi värnar om dina uppgifter och därför får inte andra personer ta del av information om dina försäkringar utan ditt godkännande.

Fyll i en fullmakt och posta i original till If, P10, 106 80 Stockholm om du vill att någon annan än du ska kunna ta del av din djurförsäkring. Om en fodervärd eller någon annan tar hand om ditt djur om du exempelvis är bortrest, är det bra om personen i fråga kan kontakta oss om något händer ditt djur.

Utökat försäkringsskydd

Om du har Stor Hem- eller Stor Villaförsäkring och din katt försäkrad hos oss får du extra försäkringsskydd som innehåller följande:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättningsresa
 • Ersättning för inackorderingskostnader
 • Självriskbefrielse

Läs mer om mervärden för kattägare.