Tjänstereseförsäkring

Få offert på tjänstereseförsäkring för ägare och anställda inom företaget.

Tjänstereseförsäkring är det försäkringsskydd som du behöver på tjänsteresan eftersom varken vanlig företagsförsäkring eller hemförsäkring räcker till.

En tjänsteresa innebär ofta att man utsätter sig för risker som ligger utanför vad en vanlig företagsförsäkring täcker. Inte heller ger hemförsäkring skydd vid tjänsteresa. Därför är det mycket viktigt att se till att företagets anställda har en riktig tjänstereseförsäkring med sig i bagaget.


  • Gäller i hela världen

    ​Gäller för resor upp till ett år i hela världen och för semester under maximalt 14 dagar i anslutning till tjänsteresa.

  • Assistans dygnet runt

    Försäkringen ger tillgång till vår larmcentral i samarbete med SOS International.

  • Toppbetyg på skadehantering

    ​Vår skadehantering får toppbetyg – 4,5 av 5 i snittbetyg av våra kunder.

Fördelar med tjänstereseförsäkring

Försäkringen gäller för alla anställda på företaget och ger ett bra försäkringsskydd vid alla resor i tjänsten, dygnet runt. Från det korta uppdraget i företagets närområde till den långa resan ut i världen. Om någon av företagets anställda drabbas av sjukdom, olycka, stöld eller bara ren och skär otur, är hjälpen bara ett telefonsamtal bort. Försäkringen gäller utan självrisk, har ett fast pris och dessutom väl tilltagna försäkringsbelopp.

En försäkring som omfattar det mesta

Vår tjänstereseförsäkring ger ett nästan heltäckande skydd och ersätter bl.a. vård, läkemedel, tandbehandling, hemtransport, ekonomisk och medicinsk invaliditet till följd av olycksfall eller sjukdom samt innehåller ett avbeställningsskydd.

Om företaget måste skicka en ersättare för att den försäkrade t.ex. blivit sjuk, står vi för biljetten. Tjänstereseförsäkring ger också ersättning för skada på eller förlust eller försening av medförd egendom, den försäkrades eller företagets egendom. För den som åker på tjänsteresa i egen bil, gör försäkringens självriskskydd att du slipper betala självrisk om bilen skadas.

Bygg på tjänstereseförsäkringen med ett avbeställningsskydd, så får du ersättning om du måste avboka en inplanerad resa på grund av t.ex. sjukdom eller olycksfall.

Pris på försäkring

Kontakta oss så ger vi prisförslag senast nästkommande vardag – fyll i en offertförfrågan


SOS International

SOS International är vår larmcentral som alltid står till tjänst om något händer. Personalen talar ett 30-tal språk, har egna läkare och har ett nätverk med 10 000-tals vårdgivare.

Läs mer om försäkringen

Du kan läsa mer om försäkringen för tjänsteresa och vad den innehåller i vår informationsbroschyr.

Öppna broschyr (pdf)

Trygg och säker tjänsteresa

Läs våra tips om hur du håller dig frisk under resan och undviker riskabla situationer när du är utomlands.

Tips för en säker tjänsteresa


Resa till krigszoner och andra riskområden

Ingen ersättning betalas ut

Ersättning betalas inte för skada vars uppkomst eller omfattning direkt eller indirekt orsakats av eller står i samband med krig, krigsliknande händelse, inbördeskrig, revolution, uppror eller upplopp.

Om du påbörjade resan innan oroligheterna startade är du försäkrad upp till 30 dagar. Försäkringen är dock inte giltig om du själv tar aktiv del i ovan nämnda händelser.

Utöka försäkringen till att gälla även i riskområden

Din försäkring kan utökas så att den även gäller i riskområden. Skicka en offertförfrågan eller kontakta oss på telefon 0771-56 00 00 för att diskutera ditt försäkringsskydd.