Beställ ditt resebevis

Både inför resan och under resan kan du behöva bevis på att du har en försäkring om något händer. Beställ de resebevis du behöver i god tid.

Utlandsresekort

Utlandsresekortet är bra att ha med för att enkelt hitta hur du kontaktar oss om du blir akut sjuk, skadad eller rånad.

I dokumentet finns kontaktuppgifter om du behöver hjälp när du är på resa. Du hittar försäkringsnumret för hemförsäkringen på Mina sidor. Fyll i det på Utlandsresekortet.  

Intyg om reseförsäkring

Vanligtvis behövs inget särskilt intyg om reseförsäkring. Men om du ska resa till ett land som kräver intyg på att du har reseskydd som gäller vid skador och sjukdom, inklusive Covid-19, kan vi utfärda ett sådant reseintyg. Intyget gäller endast om du reser till ett land som UD inte avråder svenskar att åka till. Intyget är på engelska. 

Certificate of Travel Insurance 

If you need a certificate that you have a travel insurance covering necessary and reasonable expenses for medical treatments, we can provide you with that document.

Intyg vid resa till Thailand

Vid resa till Thailand kan du behöva ansöka om visum beroende på din ålder och hur länge du ska stanna.

Beställ försäkringsintyg 

Om du ska beställa visum behöver du bifoga ett intyg om att du har en giltig reseförsäkring. Vi kan ge dig ett sådant intyg. Tänk på att det kan ta tid att få visum så var ute i god tid. 

  1. Vilket visum behöver du? Ta reda på vilket visum du behöver ansöka om. Vi behöver veta detta när du kontaktar oss.
  2. Visum inom 30 dagar Om du ska ansöka om visum inom 30 dagar – ring 0771-655 655.
  3. Visum längre fram i tiden Om din visumansökan ligger längre fram i tiden kan du beställa resebevis för Thailand online här på if.se.

Intyg vid skidåkning i Italien

Den 1 januari 2022 införde Italien en lag på att skidåkare måste ha ansvarsförsäkring för att få åka i italienska skidbackar. Vi kan ge dig ett intyg, på engelska. 

Beställ ditt intyg inför skidresan

Grönt kort för bil eller mc

Vid resa med bil, husbil eller mc är det bra att ha med ett grönt kort. Det är ett bevis på att fordonet har en giltig trafikförsäkring i Sverige.

I vissa länder är det krav på att kunna visa upp grönt kort för att komma över gränsen eller om du blir stoppad av polis.

Vi rekommenderar att du tar med grönt kort även om det formellt inte behövs. Om det händer något blir enklare för dig om du kan visa det gröna kortet för den lokala polisen. 

Beställ helst grönt kort en vecka innan du reser så att du hinner få det i tid före resan. Vi skickar kortet med post och det tar minst två dagar för kortet att komma fram.

EU-kortet från Försäkringskassan

EU-kortet är inget försäkringsbevis. Det gäller inte heller för kostnader för hemtransport med exempelvis ambulansflyg. Därför är det viktigt att ha en hemförsäkring med reseskydd.

Kortet ger dig rätt till sjuk- och tandvård när du är i ett EU, EES-land eller i Schweiz. Med EU-kortet betalar du lika mycket för vården som de som bor i landet. Det behövs inte på resa inom Norden.

EU-kortet gäller inte i Storbritannien eftersom de inte längre är med i EU. 

EU-kortet beställs kostnadsfritt från Försäkringskassan.

Senast uppdaterad 30 juni 2023

Hjälpte denna information dig?

Vad saknade du?

Vi kan inte svara på kommentarer som lämnas här. Dina kommentarer används för att förbättra innehållet på sajten. Om du vill få svar på en fråga kontaktar du vår kundservice.

* Obligatoriskt fält
Formuläret skickas...