Sjukvårdsförsäkring

Ring 0771-655 655 för att köpa försäkringen.

Om du har sjukvårdsförsäkring hos oss och vill boka läkartid eller få rådgivning kontaktar du If Vårdplanering.

  1. Sjukvårdsförsäkring

Att slippa långa väntetider och tidskrävande kontakter med sjukvården när du är sjuk, kan kännas som en lättnad. Den hjälpen ger en privat sjukvårdsförsäkring.

Med en privat sjukvårdsförsäkring garanteras du att den behandling du behöver påbörjas inom 14 dagar, i privat vård med hög kvalitet. Om du blir sjuk eller råkar ut för en skada kan du ringa till If Vårdplanering. De ger dig professionella råd och hjälper snabbt och smidigt till med bokning av vård och behandlingar. ​Observera att den här sidan handlar om sjukvårdsförsäkring för dig som privatperson.

För dig som har sjukvårdsförsäkring via din arbetsgivare – läs här.​


  • 500 kr i självrisk

    Du betalar bara 500 kr i självrisk vid privatvård. Har du remiss från den offentliga vården behöver du inte betala någon självrisk alls. ​​

  • Vårdgaranti

    Vårdgarantin innebär att din behandling ska påbörjas inom 14 dagar. Lyckas vi inte uppfylla det löftet, får du 3 000 kr.

If Vårdplanering – öppet varje dag, året om

Du kan ringa till If Vårdplanering varje dag, året om. Där möts du av professionell personal som ger råd och hjälper dig att boka läkarbesök, specialistvård och operation hos privata vårdgivare samt operationsförberedande undersökningar, operation och behandling på sjukhus. Du får även hjälp med att boka behandling hos psykolog, sjukgymnast, naprapat och kiropraktor, upp till tio tillfällen. ​
Kontaktuppgifter och mer information om If Vårdplanering​

500 kr i självrisk för privat vård

Du betalar självrisken på 500 kr vid det första läkarbesöket hos en privat vårdgivare. Har du remiss från den offentliga vården behöver du inte betala någon självrisk alls. Väljer du att vända dig till den offentliga vården istället för privat vård, betalar sjukvårdsförsäkringen de utlägg du har för patientavgifter och receptbelagda läkemedel, upp till högkostnadsskyddet​.​


Villkor och förköpsinformation

Läs gärna igenom de fullständiga försäkringsvillkoren. Skador ersätts alltid enligt gällande villkor.​​​​

Frågor och svar

Behöver jag göra en hälsodeklaration?

Ja, för att kunna ge dig bästa möjliga försäkringsskydd till rätt pris vill vi att du fyller i en hälsodeklaration. Din försäkring börjar gälla dagen efter den dag då du skriftligen ansökte om försäkring, under förutsättning att vi kan godkänna försäkringen.
Svar på vanliga frågor om hälsodeklarationen

Vad innebär vårdgarantin?

Vi garanterar att den vård och behandling som du behöver ska påbörjas inom 14arbetsdagar från den tidpunkt som du var i kontakt med If Vårdplanering. Lyckas vi inte uppfylla vårdgarantin betalar vi 3 000 kronor i ersättning efter 14 arbetsdagar, och ytterligare 20 000 kronor efter 30 arbetsdagar.

Hur gör jag om jag blir sjuk eller skadad?

Vid akut sjukdom eller olycksfall ringer du 112.

Om du blir du sjuk eller får en skada kontaktar du If Vårdplanering för rådgivning och/eller bokning av läkarbesök, specialistvård och operation. Vid första läkarbesöket betalar du självrisken, som är 500 kr.

Har du fått en remiss från den offentliga vården behöver du inte betala någon självrisk. Om du väljer att vända dig till den offentliga vården, ersätter sjukvårdsförsäkringen de patientavgifter och receptbelagda läkemedel du behöver, upp till högkostnadsskyddet.​​​​

Är det något mer du behöver?

Fler försäkringar för dig och dina saker.
  1. Sjukvårdsförsäkring