Utlandsplacering

Om du behöver skicka dina anställda på längre uppdrag utomlands är det viktigt att de känner sig trygga och vet att de är ​omhändertagna ifall något händer. Vår försäkring Utlandsplacering ger dina anställda och deras familjer ett heltäckande försäkringsskydd som gör att de kan känna sig lika trygga utomlands som hemma. 

Använd rätt format för organisationsnummer
Jag har inget org.nummer

Fördelar med utlandsplaceringsförsäkring

 • För hela familjen

  ​Försäkringen gäller för anställda och även för medföljande familj.

 • Gäller i hela världen

  ​Gäller vid både privata resor och i tjänsten, i hela världen. Lätt att anpassa.

 • Sjukvård där du befinner dig

  Du får tillgång till bra vård genom vår resehjälp.

En försäkring för dig som ska arbeta utomlands

Försäkring som gäller vid utlandsarbete och passar dig som ska arbeta utomlands under en period. Du är lika bra försäkrad som hemma och hela familjen kan försäkras.

Enligt lag måste man skriva ut sig från Försäkringskassan om man ska arbeta utomlands. Vår utlandsförsäkring vänder sig till dig som ska ha en utlandsplacerad tjänst och ger ett heltäckande och fullgott försäkringsskydd – även för medföljande familjemedlemmar.

En trygg försäkring vid utlandsarbete

Försäkringen ersätter bl.a. kostnader för vård, läkemedel, tandbehandling samt ekonomisk och medicinsk invaliditet till följd av olycksfall. Den omfattar även skydd för den anställdes saker, otursskydd för personlig egendom i bostaden på stationeringsorten och lämnar dessutom ersättning för varje dag den anställde är inlagd på sjukhus.

Utlandsförsäkringen gäller inte för skador som uppkommer i samband med elitidrott eller farliga aktiviteter. Den gäller heller inte fullt ut i länder som UD avråder resor till, men kan utökas för att även gälla i dessa länder.

Vi anpassar försäkringen individuellt beroende på var och hur länge den anställde ska jobba utomlands. Du kan själv välja nivå på självrisken.

Vanliga frågor och svar gällande utlandsplacering

Innehåll Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår

Mina sidor Anställda

Via vår service Mina sidor Anställda kan de anställda se både sina privata försäkringar samt de förskringar de har via arbetsgivaren. Här hittar dem all information som behövs för att använda försäkringen.

 • Logga in med BankID
 • Använd försäkringen enkelt
 • Se status på alla skadeärenden

Läs mer och logga in på Mina sidor Anställda