Småbåtsförsäkring

Har du en liten motorbåt, segelbåt eller roddbåt med motor kan du köpa vår småbåtsförsäkring.

Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.

Försäkring för båtar som: 

 • är högst sex meter lång
 • är tillverkade av plast, aluminium eller gummiväv, samt
 • har en motorstyrka på högst 25 hk
 • är värd upp till 30 000 kronor.

Har du en större båt?

Om din båt är för stor för att räknas som småbåt eller om den är värd mer än 30 000 kronor väljer du istället någon av omfattningarna i vår båtförsäkring

Mindre båtar utan motor

Roddbåt, segelbräda, kajak, kanot samt segeljolle med en segelyta på max 10 m² ingår i hemförsäkringvillaförsäkring och i fritidshusförsäkringen om dina personliga saker är försäkrade. Du behöver ingen separat båtförsäkring för dessa småbåtar. Högsta ersättning är 25 000 kronor.

Försäkringens innehåll Småbåtsförsäkring
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår

Frågor och svar om småbåtsförsäkring

Vad är skillnaden mellan småbåtsförsäkring och båtförsäkring?

Småbåtsförsäkringen gäller endast för de lite mindre båtarna med motor. Moment som inte omfattas av småbåtsförsäkringen är till exempel:

  • båtassistans och starthjälp
  • maskinskada.

   Båtassistans och Starthjälp omfattas av vår Båtförsäkring.  För att få ersättning för maskinskada måste du ha Stor Båtförsäkring. 

  Ingår småbåtar i någon annan försäkring?

  Ja, småbåtar utan motor ingår i vår hemförsäkring samt i villaförsäkring eller fritidshusförsäkringen om dina personliga saker är försäkrade (lösöret). De mindre båtar som ingår är: roddbåt, segelbräda, kajak, kanot samt segeljolle med en segelyta på max 10 m². För dessa småbåtar behöver du ingen separat båtförsäkring. Högsta ersättningsbeloppet är 25 000 kronor.

  Går det att köpa tilläggsförsäkringen för småbåt?

  Nej, det tillägget som fanns att teckna till hem-, villa- och fritidshusförsäkring är borttaget från april 2023. Du som har småbåtstillägget kommer att få information när den övergår till vår nya småbåtsförsäkring. 

  Kul att ni gillar oss. Tack!

  Baserat på över 10 000 omdömen på