Mc-försäkring

  • 10 % rabatt för SMC-medlemmar*
  • Maskinskadeskydd i fem år
  • Inget krav på garage

Försäkra din motorcykel

Vår mc-försäkring ger dig trygghet både på vägen och när din mc står parkerad. Trafikförsäkring måste du ha, men halv- eller helförsäkring väljer du utefter ditt behov.
Jämför innehållet i mc-försäkringarna

Årsförsäkring för enklare mc-liv

Årsförsäkringen passar dig som inte vill tänka på att ställa av och på din halv- eller helförsäkrade motorcykel, utan du vill köra närhelst som vädret tillåter. 

Är du medlem i SMC?

*Är du medlem i Sveriges Motorcyklister får du 10 % rabatt på din mc-försäkring hos oss, med undantag för BMW mc-försäkring.

För att få rabatten måste du kontakta oss. Du kan teckna försäkringen här och sedan ringa 0771-655 655 för att aktivera rabatten. 

Mc-försäkringens innehåll

Hel- och halvförsäkring går att välja som årsförsäkring. Innehållet är detsamma som i dessa försäkringar, men priset på försäkringen är beräknat efter att den inte används under hela året. I tabellen ser du vilka händelser som ingår i försäkringen och vilken självrisk som gäller.

Jämför innehållet Helförsäkring Halvförsäkring Trafikförsäkring
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte

Tillägg till din mc-försäkring

Säkerhetstips för motorcykel

Att ha rätt skyddsutrustning och att förbereda motorcykeln inför säsongens alla turer är en självklarhet. Läs våra tips om bra skyddsutrustning samt vad  hjälmlagen innebär.

Checklista inför mc-säsongen

Vilken mc-försäkring ska jag välja?

Valet av omfattning på motorcykelförsäkringen beror på motorcykelns ålder, värdet, hur du använder den och vilken risk du är beredd att ta.

Helförsäkring

Helförsäkring täcker skador på motorcykeln, även om man har orsakat dem själv, eller om t.ex. motorcykeln skulle välta eller bli utsatt för skadegörelse.

Helförsäkring för mc

Halvförsäkring

Med en halvförsäkring får du bland annat ersättning om din motorcykel blir stulen, om du råkar ut för en maskinskada eller om du behöver få hjälp med bärgning.

Halvförsäkring för mc

Årsförsäkring

Årsförsäkring innebär att du slipper ställa av din mc hos Transportstyrelsen under vinterhalvåret och priset på försäkringen är beräknat efter att den inte används under hela året. Om du inte väljer årsförsäkringen ändras halv- eller helförsäkringen automatiskt till en avställningsförsäkring om du ställer av motorcykeln hos Transportstyrelsen. 

Trafikförsäkring

Trafikförsäkringen är obligatorisk enligt lag och gäller för personskador på förare, passagerare och andra personer utanför motorcykeln. Den ersätter också skador på andra personers egendom, om du t.ex. kör på ett annat fordon eller ett vägräcke, men inte skador på den egna mc:n.

Trafikförsäkring för mc

Avställningsförsäkring

Kallas även garageförsäkring. Gäller vid brand, stöld och skadegörelse. Om du har minst halvförsäkring på din mc och inte valt årsförsäkring, så ändras automatiskt din försäkring till avställningsförsäkring när du anmäler avställning hos Transportstyrelsen.

Avställningsförsäkring för mc 

Vanliga frågor och svar

Mer att läsa