Gravidförsäkring

Välj mellan två varianter av gravidförsäkring. En som du betalar för och en som är gratis.

 • Gäller utan självrisk
 • Fast pris: 1 350 kr för hela graviditeten
 • Vid havandeskapsförgiftning

  Om du får havandeskapsförgiftning efter vecka 22+0 kan du få ersättning.

 • Vid förlossningskomplikationer

  Ersättning för akut kejsarsnitt, vaginalhematom, svår blodförlust eller svår bristning.

 • Medfödd sjukdom

  För vissa specificerade medfödda sjukdomar betalar vi ut 50 000 kronor.

Köp gravidförsäkring tidigt

Att vänta barn är både roligt, spännande och lite nervöst. Då kan det kännas bra att ha en gravidförsäkring som gäller för barnet du väntar.

Om du köper försäkringen tidigt i graviditeten kan du senare få ersättning om barnet föds med en allvarlig sjukdom som visat sig redan på rutinultraljudet.

1 350 kr Samma fasta pris oavsett när du köper Gravidförsäkringen

Gravidförsäkringarnas innehåll

Jämför innehållet Gravidförsäkring Gratis Gravidförsäkring
Ingår Ingår
Ingår Ingår
Ingår Ingår
Ingår Ingår
Ingår Ingår
Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte

Kul att ni gillar oss. Tack!

Baserat på över 10 000 omdömen på

Vanliga frågor och svar om gravidförsäkring

Hur ändrar jag min Gratis Gravidförsäkring till Gravidförsäkring?

Om du redan har vår Gratis Gravidförsäkring och vill uppgradera den till den mer omfattande Gravidförsäkringen, så kan du logga in på Mina sidor och ändra omfattningen där. 

När ska man teckna gravidförsäkring?

Du kan teckna en gravidförsäkring direkt när du upptäckt att du är gravid. Vi rekommenderar att du tecknar gravidförsäkringen så tidigt som möjligt eftersom du då kan få ersättning senare om komplikationer upptäcks, till exempel vid ultraljud. För att det ska gälla måste försäkringen vara betald senast dagen innan upptäckten.

När börjar gravidförsäkringen att gälla?

 • Gratis Gravidförsäkring börjar gälla dagen efter du tecknat den.

 • Gravidförsäkring börjar gälla dagen efter att den har betalats och under förutsättning att det inte finns något tecken på att förlossningen har startat. Ersättning betalas om barnet föds tidigast i graviditetsvecka 22+0.

Hur länge gäller gravidförsäkringen?

Gravidförsäkringen gäller fram tills dagen då barnet fyller sex månader.

Gravidförsäkringen har dock inte ett lika omfattande skydd som en barnförsäkring. Därför rekommenderar vi att du köper en barnförsäkring så tidigt som möjligt efter barnets födsel. 

Täcker gravidförsäkringen förlossningsskador?

Ja, gravidförsäkringen täcker vissa förlossningsskador och förlossningskomplikationer. Du kan få ersättning för vaginalhematom, svår bristning, svår blodförlust och akut kejsarsnitt. Ersättningen är 3 000 kronor per skada/komplikation.

Gratis Gravidförsäkring gäller inte för förlossningsskador.

Täcker gravidförsäkringen graviditetsdiabetes?

Nej, gravidförsäkringen täcker inte diagnosen graviditetsdiabetes. Men om du skulle behöva vårdas på sjukhus i minst tre dagar på grund av graviditetsdiabetes eller någon annan graviditetskomplikation får du ersättning med 250 kronor per dag.

Övergår gravidförsäkringen till en barnförsäkring när barnet är fött?

Nej, gravidförsäkringen övergår inte automatiskt till en barnförsäkring när barnet är fött. Så fort barnet har fått ett personnummer kan du teckna en barnförsäkring. Du kan ansöka om barnförsäkringen online dygnet runt.

Vår barnförsäkring är en sjuk- och olycksfallsförsäkring som gäller dygnet runt tills barnet fyller 25 år.

Varför ska jag ha en gravidförsäkring?

Om du står i valet och kvalet om att köpa gravidförsäkring eller inte finns det en sak som är bra att tänka på. Gravidförsäkringen är det enda försäkringsskydd som finns för det ofödda barnet. Gravidförsäkringen innehåller även ett visst försäkringsskydd för den gravida och den gravidas partner. En gravidförsäkring kan exempelvis ge ersättning vid sjukhusvistelse om barnet föds för tidigt och behöver vårdas på neonatalavdelningen.

En annan viktig aspekt är att du inte kan få ersättning för medfödda sjukdomar och diagnoser i en barnförsäkring om sjukdomen redan är konstaterad när barnet är fött och barnförsäkringen ska tecknas. Med en gravidförsäkring kan du få en engångssumma på 50 000 kronor, som en ekonomisk första hjälp om barnet föds med en allvarlig sjukdom.

Här kan du läsa mer om varför du har en gravidförsäkring

Vad kostar en gravidförsäkring?

Gravidförsäkringen kostar 1 350 kronor och betalas som ett engångsbelopp. Vår försäkring som heter Gratis Gravidförsäkring är helt gratis och kostar ingenting.

Gäller gravidförsäkringen utomlands?

Ja, gravidförsäkringen gäller vid tillfällig vistelse utomlands. Det innebär att om du råkar ut för något av det gravidförsäkringen täcker gäller det oavsett om du är i Sverige eller utomlands. Kostnader för tandskador, rese- och behandlingskostnader, kristerapi och sjukhusvistelser gäller dock inte om du är på resa utanför Norden.

Kolla upp reseskyddet i din hemförsäkring

Om du ska resa utomlands är det alltid viktigt att se till att du har en hemförsäkring med ett reseskydd. Det är hemförsäkringen som täcker kostnader som kan uppstå på resan om du till exempel blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall.

Resa som gravid

Byt till barnförsäkring när barnet är fött

Gravidförsäkringen gäller förvisso för barnet tills det är sex månader. Men precis som för andra försäkringar gäller barnförsäkringen inte för diagnoser, sjukdomar eller skador som redan finns när försäkringen ska tecknas.

Gravidförsäkringen övergår inte automatiskt till en barnförsäkring. Du  ansöker om försäkringen när barnet är fött. Vi rekommenderar att du gör det så snart som möjligt efter födseln, helst inom 30 dagar.

Gravidförsäkring ger rabatt på barnförsäkring

När du köper gravidförsäkring hos oss får du 50 % rabatt på vår barnförsäkring. Rabatten gäller första året när du tecknar barnförsäkringen inom 30 dagar från barnets födsel. Rabatten kan inte kombineras med andra erbjudanden.

50 % Köp Gravidförsäkringen och få rabatt på barnförsäkringen.