Gravidförsäkring

Väntar du barn? Grattis! En gravidförsäkring gäller för den som är gravid och för bebisen i magen. Vi har två varianter av gravidförsäkringen. Du väljer en som är gratis eller en som du betalar för.

Gör en skadeanmälan

Kul att ni gillar oss. Tack!

Baserat på över 10 000 omdömen på

Teckna gravidförsäkring

Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.

Därför är If ett bra val

Fördelar med vår gravidförsäkring

 • Gravidförsäkringen gäller för vissa medfödda sjukdomar

  Om bebisen föds med en diagnos eller sjukdom kan du få en engångssumma på 50 000 kronor. Ersättningen fungerar som ett ekonomiskt stöd när du behöver fokusera på din bebis. Gravidförsäkringen är den enda försäkringen som ger ett skydd för sjukdomar som visar sig redan vid födseln.

  En försäkring kan inte täcka alla sjukdomar och diagnoser, men den gäller för flera av de vanligaste medfödda sjukdomarna. Exempel på sjukdomar och diagnoser som gravidförsäkringen gäller för är ryggmärgsbråck, vattenskalle, gomspalt, cerebral pares (CP), Downs syndrom, allvarliga hjärtfel, blindhet och dövhet. 

  Skyddet för medfödda sjukdomar ingår i gravidförsäkringen som du betalar för. Det ingår inte i Gratis Gravidförsäkring. 

 • Priset för gravidförsäkringen
  är 1 350 kronor

  Gravidförsäkringen som du betalar för kostar 1 350 kronor oavsett när du tecknar den. Priset betalas som ett engångsbelopp och försäkringen gäller under hela graviditeten. 

 • 50 % rabatt på barnförsäkring när du tecknar gravidförsäkring

  När du tecknar gravidförsäkringen som du betalar för får du 50 % rabatt på vår barnförsäkring. Rabatten gäller första året när du tecknar barnförsäkringen inom 30 dagar från barnets födsel.

  Rabatten kan inte kombineras med andra erbjudanden.

 • Gravidförsäkringen har ingen självrisk

  Om något händer och du får ersättning från gravidförsäkringen betalar du ingen självrisk. Det gäller både gravidförsäkringen som är gratis och den som du betalar för. 

Rabatt med vårt förmånsprogram

Samla dina försäkringar hos oss och få upp till 15 % i rabatt. 

Teckna gravidförsäkring tidigt för att få bästa skydd

För att få ett så bra skydd som möjligt är det bästa att teckna gravidförsäkringen tidigt i graviditeten. Då kan du få ersättning om exempelvis komplikationer upptäcks eller om barnet föds med en allvarlig sjukdom som visat sig redan vid en ultraljudsundersökning.

För att försäkringen ska gälla måste försäkringen vara betald senast dagen innan upptäckten. Därför är det bästa att teckna och betala försäkringen så tidigt som möjligt. 

Jämför våra gravidförsäkringar

Innehåll Gravid­försäkring Gravid Gratis Gravid­försäkring Gratis gravid
Ingår Ingår

Medicinsk invaliditet (bestående skada) innebär en bestående nedsättning av den fysiska eller psykiska kroppsfunktionen. Hur nedsatt kroppsfunktionen är bedöms i procent enligt det medicinska tabellverk som är framtaget för försäkringsbranschen.

Den ersättning du som gravid får är procentsatsen av försäkringsbeloppet 500 000 kronor. Om den bestående skadan uppgår till 30 procent eller mer så betalas dubbel ersättning.

Ingår Ingår

Du som gravid kan få ersättning om du får ett ärr efter ett olycksfall. Ersättningen påverkas bland annat av din ålder och var ärret sitter.

Ingår Ingår

Gravidförsäkring:

Försäkringen betalar ersättning med 35 000 kronor om barnet avlider.

Om du som gravid eller den andra föräldern (pappan/partnern) avlider lämnas ersättning med 35 000 kronor.

Gratis Gravidförsäkring:

Försäkringen betalar ersättning med 10 000 kronor om barnet avlider.

Om du som gravid eller den andra föräldern (pappan/partnern) avlider lämnas ersättning med 10 000 kronor.

Ingår Ingår

Gravidförsäkring:

Om du som gravid eller barnet råkar ut för ett olycksfall, ersätts kostnader för tandvård, läkarvård och resor som är nödvändiga på grund av olycksfallet.

Gratis Gravidförsäkring:

Om du som gravid råkar ut för ett olycksfall, ersätts kostnader för tandvård, läkarvård och resor som är nödvändiga på grund av olycksfallet.

Ingår Ingår

Vi betalar ersättning för kristerapi hos en legitimerad psykolog om du eller den andre föräldern (pappan/partnern) drabbas av en krisreaktion på grund av att barnet:

 • föds med missbildning
 • föds med, eller drabbas av, en allvarlig sjukdom
 • avlider

Vi ersätter upp till 10 behandlingstillfällen. Kontakta oss för att få hjälp med att boka tid hos psykolog.

Ingår Ingår inte

Medicinsk invaliditet (bestående skada) innebär en bestående nedsättning av den fysiska eller psykiska kroppsfunktionen. Hur nedsatt kroppsfunktionen är bedöms i procent enligt det medicinska tabellverk som är framtaget för försäkringsbranschen.

Den ersättning barnet får är procentsatsen av försäkringsbeloppet 500 000 kronor. Om den bestående skadan uppgår till 30 procent eller mer så betalas dubbel ersättning.

Ingår Ingår inte

Om barnet får ett ärr efter ett olycksfall eller en sjukdom kan ersättning betalas ut. Ersättningen påverkas bland annat av var ärret sitter.

Ingår Ingår inte

Om barnet föds med en allvarlig sjukdom betalar försäkringen ut en engångssumma på 50 000 kronor, som en ekonomisk första hjälp. Beloppet betalas ut efter att diagnosen är fastställd och säkerställd av läkare.

De diagnoser som ersätts är bland annat ryggmärgsbråck, vattenskalle, cerebral pares (CP), Downs syndrom, allvarliga hjärtfel, blindhet och dövhet. Se villkoret för vilka diagnoser försäkringen gäller för och vilka förutsättningar som ska vara uppfyllda för att få ersättning.

Ingår Ingår inte

Om du som gravid drabbas av havandeskapsförgiftning, om förlossningen sker genom akut kejsarsnitt, om du i samband med förlossningen drabbas av vaginalhematom, svår blödning eller svår bristning betalar vi ut 3 000 kronor.

Ingår Ingår inte

Om du som gravid behöver vårdas på sjukhus till följd av graviditets- eller förlossningskomplikationer under minst tre dagar i följd lämnas ersättning med 250 kr per dag räknat från första dagen.

Ingår Ingår inte

Om barnet behöver vårdas på sjukhus på grund av sjukdom eller olycksfall i minst tre dagar i följd lämnas ersättning med 250 kronor per dag räknat från första dagen.

Ingår Ingår inte

Om barnvagnen eller bilbarnstolen stjäls och du får ersättning från din hem- eller bilförsäkring, betalar vi din självrisk upp till 3 000 kronor.

Byt till barnförsäkring när bebisen är född

Gravidförsäkringen gäller tills barnet är sex månader. Men precis som alla försäkringar gäller barnförsäkringen inte för diagnoser, sjukdomar eller skador som redan finns när försäkringen tecknas. Därför rekommenderar vi att ansöka om barnförsäkring så snart som möjligt efter födseln.

Läs om barnförsäkring

Vanliga frågor om gravidförsäkring

Relaterat innehåll