Mopedbilsförsäkring


Läs om vår hantering av personuppgifter, automatisk behandling av köp och hur vi arbetar med uppringande kvalitetssamtal.

Mopedbilar blir allt vanligare och det är viktigt med en bra försäkring. Detta är en årsförsäkring och priset påverkas inte om du ställer av eller på mopedbilen.

Du måste minst ha trafikförsäkring för mopedbilen. Det är ett lagkrav. Trafikförsäkringen gäller för personskador och om du kör på någon eller något. Utöver trafikförsäkringen väljer du själv om du vill ha halvförsäkring eller helförsäkring. 


  • Snabb hjälp vid skada

    Anmäl gärna skadan här på webben. Du får besked inom 24 timmar.​

  • Assistans vid skada

    Assistans för förare, passagerare och mopedbil ingår i halv- och helförsäkringen. ​​​

  • Låg självrisk

    Vår mopedförsäkring har låga självrisker. 0 kr i självrisk på trafikförsäkringen.​​​


Tilläggsförsäkring

att komplettera din försäkring med

Försäkringen ger en extra ersättning upp till 600 000 kr, om föraren eller passagerare skadas och får bestående men eller omkommer vid en trafikolycka.

Den ersätter även kostnaden för kristerapi av legitimerad psykolog i Sverige i upp till 10 behandlingstillfällen per försäkrad.

Körkort behövs

För att få köra en mopedbil måste du ha fyllt 15 år och ha minst AM-körkort. Om du redan har körkort med behörighet A eller B, traktorkort eller förarbevis för moped klass 1 som utfärdats före 1 oktober 2009 har du rätt att köra mopedbil.

Använd bältet

Det finns ett trepunktsbälte för varje sittplats och alla som åker i mopedbilen ska ha bältet fastspänt.

Skylt om långsamtgående fordon

Du måste ha varningstriangelsdekalen – LGF-skylt – bak på mopedbilen för att andra trafikanter ska uppfatta att det är ett långsamt gående fordon de har framför sig.

Vinterdäck

Det är inte lag på att ha vinterdäck på mopedbil så som det är för personbilar, men vi rekommenderar att du byter till vinterdäck om du kommer att köra med mopedbilen när det är snö och is på vägarna.


Villkoren

Här hittar du detaljerad information om vad försäkringen gäller för och hur skador ersätts.

Självrisker

Självrisken är den del du betalar. Här kan du se självrisken för olika skadehändelser.

Har det hänt något?

Anmäl skadan här. Vi återkommer inom 24 timmar. Tänk på att stöld och skadegörelse alltid ska polisanmälas.