Om oss

If är det ledande sakförsäkringsbolaget i Norden med 3,6 miljoner kunder

Vi ägs av den finländska börsnoterade Sampokoncernen och har verksamhet i Sverige, Norge, Finland, Danmark och Baltikum.

Vårt främsta mål är att ha branschens mest nöjda kunder

6 800 medarbetare arbetar för att erbjuda våra kunder marknadens bästa försäkringslösningar för både privatpersoner och företag. 

Vår uppgift är att ge skydd mot oväntade ekonomiska förluster, och bistå med rådgivning för att minska risken att något ska hända. Om olyckan är framme, lovar vi snabb och professionell skadehantering. Det ger ökad trygghet för den enskilde individen, företaget och samhället i stort.

I vår strävan efter ett tryggare och mer hållbart samhälle samarbetar vi med organisationer som verkar för att öka tryggheten i samhället, och avsätter pengar till olika samhällsprojekt som främst inriktar sig på barn och ungdomar.

If är sedan 2011 ett klimatneutralt företag. För att klimatkompensera driver vi ett projekt där vi donerar moderna och effektiva vedspisar till människor i Tanzania och Indien. 

Vi vill att våra kunder ska känna att det lönar sig att välja oss. Därför erbjuder vi befintliga och nya kunder flera fördelar, bland annat If Försmånsprogram och Självriskkonto för privatpersoner och If Login för företagskunder.

Det ska kännas tryggt att vara försäkrad hos If. Välkommen!