Huskollen

I samarbete med Anticimex gör vi en hälsocheck av ditt hus och ger dig konkreta tips om det är något du behöver åtgärda. Hälsochecken ingår kostnadsfritt i Stor Villaförsäkring.

 • Underhållsplan

  Du får en underhållsplan som är anpassad till ditt hus behov och förutsättningar.

 • Skydd vid rötskada

  Kostnaden för att sanera och åtgärda skador orsakade av rötsvamp ersätts.

 • Lägre självrisk

  Fördelaktigare villkor om byggnormer följs och säkerhetskriterier är uppfyllda.

Inspektör från Anticimex
Huskollen ger dig bra koll på ditt hus.

Få koll på huset

Alla som har hus vet att det behöver underhållas för att det ska hålla i många år. Men det är inte alltid så lätt att veta vad man ska göra och när man ska göra något. Med Ifs Huskoll får du konkreta tips och en underhållsplan som gäller för de kommande fyra åren. 

Så går det till

 • När du köper ny Stor Villaförsäkring kan du beställa Huskollen i samband med köpet. Vi skickar över din anmälan till Anticimex som i sin tur kontaktar dig när det närmar sig tidpunkten för att din försäkring ska börja gälla. 
 • Du kommer överens med Anticimex om en tid när huskollen ska göras.
 • Genomgången görs av Anticimex och den kan ta upp till 1,5 timme. 
 • Du följer med inspektören och får under tiden konkreta tips och information om vad som behöver göras. Efter genomgången får du ett skriftligt protokoll.
 • Protokollet kan du använda som underlag vid planering av underhåll. Av protokollet framgår det om något behöver åtgärdas omgående, om något behöver åtgärdas inom de närmaste åren och vilka punkter som är helt i sin ordning.
 • Så länge du har Stor Villaförsäkring får du vart fjärde år en påminnelse från oss om att det är dags att beställa en ny koll av huset.  

Se en kort film om Huskollen

Tre fördelar med Huskollen

 1. Sänkt självrisk upp till 3 000 kronor  vid brand-, inbrotts- och vattenskada om några enkla säkerhetskriterier är uppfyllda. Det innebär att du har 0 kronor i självrisk om du inte själv har valt att ha en högre självrisk än 3 000 kronor.
 2. Bättre skydd vid läckageskador eftersom försäkringen även kan gälla för våtutrymme eller del av våtutrymme som inte är utförd enligt gällande byggnormer eller branschregler. Det framgår i så fall av ditt Huskollprotokoll.
 3. Huskollen ingår kostnadsfritt i Stor Villaförsäkring. 

Har du redan villaförsäkring hos oss?

Du behöver ha Stor Villaförsäkring för att kunna beställa Huskollen. Om du har det och vill beställa Huskollen ringer du 0771-655 655 eller loggar in på Mina sidor och gör din beställning där. Om vill ändra din försäkring från Villa Extra eller villaförsäkring till Stor Villaförsäkring för att kunna få Huskollen går det naturligtvis bra. Ring oss så hjälper vi dig med det och med att beställa Huskollen. 

 • Inte en överlåtelsebesiktning

  Huskollens protokoll är inte samma sak som en överlåtelsebesiktning och kan därför inte användas som besiktningsunderlag vid eventuell husförsäljning. Däremot är protokollet ett detaljrikt och bra underlag om huset att lämna över till den nya ägaren.

 • Kontakta oss

  Vi hjälper dig gärna med dina frågor om försäkringar. Du kan ringa, chatta eller mejla.

  Kontakta kundservice
 • Försäkra huset

  Intresserad av försäkra ditt hus hos oss? Du får 10 % rabatt och får ta del av förmånsprogrammet.

  Räkna ut ditt pris

Så går Huskollen till

 
Anticimex undersöker ditt hus och ger råd.