Huskollen – en hälsocheck av huset

I samarbete med Anticimex gör vi en hälsocheck av ditt hus och ger dig konkreta tips om det är något du behöver åtgärda. Hälsochecken ingår kostnadsfritt i Stor Villaförsäkring.

 • Underhållsplan

  Du får en underhållsplan anpassad till ditt hus behov och förutsättningar.

 • Skydd vid rötskada

  Kostnaden för att sanera och åtgärda skador orsakade av rötsvamp ersätts.

 • Lägre självrisk

  Fördelaktigare villkor om byggnormer följs och säkerhetskriterier är uppfyllda.

Få koll på huset

Vi hjälper dig att ta hand om och vårda ditt hus, både idag och för framtiden. Med Huskollen får du konkreta tips och en underhållsplan som gäller för de kommande fyra åren.

Så går det till

 • Vart fjärde år kan du som har valt Stor Villaförsäkring få en kostnadsfri genomgång – en hälsocheck, av ditt hus. Du beställer hälsochecken på Mina sidor. När du köper ny försäkring kan du beställa hälsochecken i samband med köpet.
 • När du gjort beställningen kontaktar Anticimex dig inom 10 dagar och bokar en tid. Om din villaförsäkring inte börjat gälla ännu blir du kontaktad när det närmar sig startdatumet för att din försäkring.
 • Genomgången görs av Anticimex inom 1-2 månader efter din beställning och den kan ta upp till 1,5 timme.
 • Du följer med besiktningsteknikern och får under tiden konkreta tips och information om vad som bör göras. Efter genomgången får du en skriftlig rapport.
Inspektör från Anticimex
Huskollen ger dig bra koll på ditt hus.

Rapporten – din underhållsplan

Rapporten kan du använda som underlag när du planerar underhåll av ditt hus. I rapporten framgår det om något behöver åtgärdas omgående, inom de närmaste åren och vilka punkter som är helt i sin ordning. Vi erbjuder dig denna tjänst för att du ska känna dig trygg med ditt boende. Priset och villkoren för försäkringen påverkas inte av eventuella anmärkningar du får vid genomgången.

Ny hälsocheck efter fyra år

Så länge du har Stor Villaförsäkring får du vart fjärde år en påminnelse från oss om att det är dags att beställa en ny hälsocheck av huset. Logga in på Mina sidor och se till att din mejladress och ditt mobilnummer är uppdaterade så att vi kan kontakta dig.

Beställ Huskollen

Du behöver ha Stor Villaförsäkring för att kunna beställa Huskollen. Om du redan har Stor Villaförsäkring kan du enkelt göra beställningen på Mina sidor. Om du har ditt hus försäkrat och vill ändra till Stor Villaförsäkring för att kunna få Huskollen går det naturligtvis bra. Ring oss så hjälper vi dig med det och med att beställa Huskollen.

Så här beställer du 

 • Logga in på Mina sidor
 • Välj din villaförsäkring.
 • Ovanför uppgifter om huset står frågan Vad vill du göra? – klicka där.
 • Välj Beställa Huskollen.

Om du vill ha hjälp med att beställa Huskollen ringer du oss på telefon 0771-655 655.

Frågor innan besiktningen

Har du beställt Huskollen men behöver kontakta Anticimex innan besiktningen är utförd ringer du 075-245 10 00 eller mejlar till bokning@anticimex.se.

Frågor om rapporten

Om du har frågor om rapporten och den utförda besiktningen kontaktar du Anticimex Byggrådgivning på 075- 245 23 00 eller kundrelationer@anticimex.se.

Svar på vanliga frågor