Hemförsäkring bostadsrätt

Om du äger en bostadsrätt har du också ansvar för all fast inredning som väggar, tak och golv. Vår bostadsrättsförsäkring ger ett viktigt och bra skydd för dig, ditt hem och dina saker. 

 • Just nu! 500 kr att handla för i If Säkerhetsbutik.
Detta ingår i hemförsäkring bostadsrätt
 • Försäkring upp till 1,5 miljoner

  Gäller för dina saker vid stöld, brand och skadegörelse.

 • Reseskydd i hela världen

  Sjuk, skadad eller bestulen på resan – reseskydd i 45 dagar ingår.

 • Hjälp vid id-stöld

  Du får råd och hjälp om du blir utsatt för id-stöld.

Få 500 kr att handla säkerhetsprodukter för

Just nu får du som tecknar en hemförsäkring 500 kronor att handla för i If Säkerhetsbutik. Där hittar du en massa smarta och kvalitetssäkrade saker som gör ditt hem ännu tryggare t.ex. brandsläckare, lås och vattenlarm. Erbjudandet gäller till 31 oktober och vi bjuder dessutom på frakten - oavsett vad du köper.

Jag vill kolla i If Säkerhetsbutik

Bostadsrättsförsäkring – en trygghet om något händer

Vid inbrott i bostaden eller förrådet, cykelstöld, sjukdom på resan, vattenläcka i köket eller tvist med bostadsrättsföreningen underlättar det att ha en bra hemförsäkring som skydd för att kunna ersätta skador och få tillgång till hjälp för att reda upp situationen. 

Bostadsrättsförsäkringen är en hemförsäkring som gäller för dig och de du bor med – hemma och på resa. Möbler, kläder och saker som du äger, hyr eller lånar täcks också av din bostadsrättsförsäkring. Det ingår även ett personligt skydd i form av hjälp vid rättsliga tvister, skadeståndskrav och om du blir överfallen.

Cykel, surfbräda och SUP

Din bostadsrättsförsäkring gäller inte för fordon och utrustning till fordon. Däremot ingår cykel, elsparkcykel, surfbräda, kanot och elrullstol i hemförsäkringen.

4,3 av 5 Innehållet i Stor Hemförsäkring får högt betyg i Konsumenternas.se oberoende jämförelse.

Bostadsrättstillägg - för den fasta inredningen

När du äger en bostadsrätt kan du behöva ett tillägg till din hemförsäkring, som ger ersättning för skador på fast inredning, väggar, tak och golv.

Vid skador i bostaden betalas vanligtvis kostnaderna av bostadsrättsföreningens fastighetsförsäkring, men föreningen kan sen kräva dig på ersättning. Bostadsrättstillägget ersätter det du enligt lag och bostadsrättsföreningens stadgar då är skyldig att betala.

 • Vid skador i badrum gäller bostadsrättstillägget för det yt- och tätskikt som har orsakat läckaget. Försäkringen gäller även för skador av brand, explosion, sot, frätande gas, läckage genom rör, anordning eller ytskikt.
 • Om vi ersätter gamla byggnadsdelar med nya betalar du en kostnad för det som blir ersatt, ett så kallat åldersavdrag. Den kostnaden blir max 10 000 kronor om du har Stor Hemförsäkring.

Behöver jag bostadsrättstillägget?

När du köper vår bostadsrättsförsäkring på if.se blir bostadsrättstillägget automatiskt inkluderat i försäkringen, om du inte själv väljer bort det. Vi rekommenderar att du behåller detta tillägg tills du jämfört det med föreningens kollektiva bostadsrättstillägg, om sådant finns, eftersom de kan skilja sig åt. Visar det sig att föreningens tillägg är förmånligare kan du ta bort vårt. 

Läs mer om vårt bostadsrättstillägg

Om du inte kan bo kvar i bostaden efter omfattande skador ersätter vi kostnaderna för en ersättningsbostad.

Hyra ut bostadsrätten

Om du vill hyra ut din bostadsrätt behöver du först få ett godkännande av din bostadsrättsförening. Du bör även lägga till en uthyrningsförsäkring så att du kan få ersättning om hyresgästen stjäl något från dig eller orsakar skador i lägenheten. Bostadsrättstillägget behövs också för att du ska kunna få ersättning för skador på fast inredning. 

Tips om du ska hyra ut

Detta ingår i hemförsäkring bostadsrätt

Jämför innehållet Stor Hem Hem Extra Hem
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte

Tilläggsförsäkringar till bostadsrättsförsäkring

Hemförsäkring ger rabatt

När du försäkrar hemmet får du 10 % förmånsrabatt direkt på hemförsäkringen och på i stort sett alla dina försäkringar. Med fler försäkringar hos oss får du 15 % rabatt.

Vanliga frågor och svar om bostadsrättsförsäkring

Kul att ni gillar oss. Tack!

Baserat på över 10 000 omdömen på