Hemförsäkring bostadsrätt

Hemförsäkring för dig som äger en bostadsrätt och har ansvar för fast inredning, väggar, tak och golv.

Detta ingår i hemförsäkring bostadsrätt
 • Försäkring upp till 1,5 miljoner

  Gäller för dina saker vid stöld, brand och skadegörelse.

 • Reseskydd i hela världen

  Sjuk, skadad eller bestulen på resan – reseskydd i 45 dagar ingår.

 • Hjälp vid id-stöld

  Du får råd och hjälp om du blir utsatt för id-stöld.

Bostadsrättsförsäkring – en trygghet om något händer

Vid inbrott i bostaden eller förrådet, cykelstöld, sjukdom på resan, vattenläcka i köket eller tvist med bostadsrättsföreningen underlättar det att ha en hemförsäkring som kan ersätta kostnaderna och hjälpa till att reda upp situationen. 

Denna hemförsäkring gäller för dig, de du bor med – hemma och på resa. Möbler, kläder och saker som ni äger, hyr eller lånar täcks av hemförsäkringen. Det ingår ett personligt skydd i form av hjälp vid rättsliga tvister, skadeståndskrav och om du blir överfallen.

Cykel, surfbräda och SUP

Hemförsäkringen gäller inte för fordon och utrustning till fordon. Däremot ingår cykel, elscooter, segelbräda, kanot, elrullstol och robotgräsklippare i hemförsäkringen.

Hemförsäkring med höga betyg

If Stor Hemförsäkring får 4,4 poäng av 5 möjliga i den oberoende jämförelse av svenska hemförsäkringar som görs av Konsumenternas.se.

Se jämförelsen på konsumenternas.se 

Bostadsrättstillägget

När du äger en bostadsrätt kan du behöva en utökad hemförsäkring som även gäller för fast inredning, väggar, tak och golv i bostadsrätten.

Vid skador i bostaden betalas vanligtvis kostnaderna av bostadsrättsföreningens fastighetsförsäkring, men föreningen kan sen kräva dig på ersättning. Bostadsrättstillägget ersätter det du enligt lag och bostadsrättsföreningens stadgar är skyldig att betala.

 • Vid skador i badrum gäller bostadsrättstillägget för det yt- och tätskikt som har orsakat läckaget. Försäkringen gäller även för skador av brand, explosion, sot, frätande gas läckage genom rör, anordning eller ytskikt.
 • Om vi ersätter gamla byggnadsdelar med nya betalar du en kostnad för det som blir ersatt, ett åldersavdrag. Den kostnaden blir max 10 000 kronor om du har Stor Hemförsäkring.

Behöver du bostadsrättstillägget?

När du köper vår hemförsäkring för bostadsrätt på if.se blir bostadsrättstillägget automatiskt inkluderat i försäkringen om du inte själv väljer bort det. Vi rekommenderar att du behåller detta tillägg tills du jämfört det med föreningens kollektiva bostadsrättstillägg, om sådant finns, då de kan skilja sig åt. Visar det sig att föreningens bostadsrättstillägg är förmånligare kan du ta bort vårt bostadsrättstillägg. 

Läs mer om vårt bostadsrättstillägg

Om du inte kan bo kvar i bostaden efter omfattande skador ersätter vi kostnaderna för ersättningsbostad.

Hyra ut bostadsrätten

Om du vill hyra ut din bostad under en tid behöver du få det godkänt av din bostadsrättsförening. Du bör även lägga till uthyrningsförsäkring så att du kan få ersättning om hyresgästen stjäl något från dig eller orsakar skador i lägenheten. Bostadsrättstillägget behövs för att du ska kunna få ersättning för skador på fast inredning. 

Tips om du ska hyra ut

Detta ingår i hemförsäkring bostadsrätt

Jämför innehållet Stor Hem Hem Extra Hem
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte

Tilläggsförsäkringar

Så tycker våra kunder om oss

Vanliga frågor och svar

Samlingsrabatt

När du tecknar hemförsäkringen får du 10 % förmånsrabatt direkt.


Bil eller Hem Bil + Hem Bil, Hem + Person*

Rabatt
på dina försäkringar

10 % 15 % 15 %

Självriskkonto 
avsättning för varje skadefritt år

200 kr 300 kr 400 kr
Läs om Ifs förmånsprogram