Jobba hos oss

If är Nordens största försäkringsbolag med verksamhet i alla de nordiska länderna och Baltikum. ​

Vi erbjuder ett brett utbud av karriärmöjligheter i en internationell miljö, vilket skapar goda förutsättningar för varje medarbetare att forma sin egen karriär. ​

Hitta ditt drömjobb hos oss!

Se alla lediga jobb

Hur är det att jobba på If?

 • Hvordan er det å jobbe i If?
 • Millaista on työskentely Ifissä?

För att ge dig en bättre bild av hur det är att arbeta hos oss har vi intervjuat en försäkrings- och skaderådgivare, en analytiker och en trainee.

Med varsin utgångspunkt ger de dig en inblick i både vardagen och arbetsuppgifterna, samt hur de, med sin bakgrund och erfarenhet, bidrar till If-kulturen. Så ta dig lite tid att lära känna både dem och oss bättre. Kanske ser du en av dina framtida kollegor?

Möt dem här.

Varför If?

Vi är en trygg och stabil arbetsgivare som sätter värde på mångfald, jämställdhet och inkludering och bygger en företagskultur på ett gemensamt syfte och kärnvärden. Hos oss finns karriärmöjligheter i en internationell miljö men också utveckling och förmåner som uppmuntrar till en hälsosam och aktiv livsstil.

Vi vill vara det mest omtänksamma försäkringsbolaget i våra kunders och medarbetares ögon. Och vi strävar efter att göra en skillnad, både i samhället och i människors liv. Det är stora ord, vi vet, men tänk på det för du kanske vill vara med och göra en skillnad tillsammans med oss.

Här är några av fördelarna med att arbeta hos oss:

 • En inkluderande arbetsmiljö där alla är välkomna.
 • Lunchförmån.
 • Karriär- och utvecklingsmöjligheter i det största försäkringsbolaget i Norden.
 • Sociala aktiviteter samt en högkvalificerad professionell miljö.
 • Möjlighet till en hybrid arbetsplats.
 • En hälsofrämjande arbetsplats som exempelvis erbjuder friskvårdsbidrag och olika idrottsaktiviteter.
 • Rabatt på försäkringar tecknade hos If skadeförsäkringar.
 • Hög pensionsavsättning.

Läs om dina utvecklingsmöjligheter

Studenter och nyexaminerade

Vi erbjuder unga talanger mer än bara ett jobb. Vi erbjuder en plattform för en meningsfull karriär som låter dig växa, utvecklas och bidra till ett tryggare liv för varje människa och en positiv riktning för hela samhället Följ med på vår resa och skapa nya möjligheter inom försäkringsbranschen tillsammans med engagerade kollegor. ​

Kickstarta din karriär med oss ​​med några av dessa möjligheter: ​

 • Deltidsjobb​
 • Sommarjobb​
 • Summer Internship för studenter ​
 • If Nordic Trainee program för nyexaminerade studenter

Läs mer om dina karriärmöjligheter

Vi är If

If har 4 miljoner kunder i Norden och Baltikum. Vår framgång grundar sig i vår förmåga att hantera risker med professionalism och behålla ett starkt kundfokus.

För oss handlar allt om människor, om deras liv och drömmar, och om de stora och små ögonblicken. Därför försöker vi skapa en djupare mening med alla råd vi ger, i alla val vi gör och i varenda lösning som vi skapar.

We give people confidence today to shape their tomorrow.

Läs mer om oss

Våra värderingar 

Trust is our backbone

We stay ahead

We put our hearts into it

Vår kultur

Hos oss möts hjärta och hjärna
Vi har en kultur som bygger på förtroende och omtanke. Vår nyfikenhet driver oss framåt och vi lägger själ och hjärta i allt vi gör. Vi utmanar oss själva och varandra för att växa. Både som individer och tillsammans.

Vi värnar mångfalden
Med olika bakgrund, drivkrafter och drömmar bidrar vi alla till en inkluderande och kreativ arbetsplats. Våra olikheter är vår styrka, och vår mångfald gör att vi kan förstå våra kunder fullt ut.

En arbetsmiljö att trivas i
För att kunna prestera på topp när det gäller ser vi till att ha roligt längs vägen. Lagandan är stark, det visar inte minst våra medarbetarundersökningar. Här håller vi också en bra balans mellan arbetsliv och privatliv, genom livets alla faser.

Läs om vårt syfte

Vårt samhällsengagemang

Vi tror att ett bra ledarskap stärker våra medarbetare. Vi vill skapa en arbetsplats där alla känner sig inkluderade och kan utvecklas. För vi tror på att mångfald och inkludering är nyckeln till framgång. Vi anser att varje individ, med sina unika styrkor och perspektiv, bidrar till att skapa en innovativ och inkluderande arbetsplats. ​

Vi har ett stort engagemang för hållbarhet eftersom vi vet att klimatförändringarna är en global fråga som berör oss alla. Därför tar vi uppgiften att minska vår miljöpåverkan på största allvar. ​

I takt med att vi växer och utvecklas ser vi till att främja en kultur av mångfald, inkludering och hållbarhet. På så sätt försöker vi göra varje dag bättre för våra anställda och kunder, och världen omkring oss.

Läs om vårt hållbarhetsarbete