Konsultförsäkring

Konsultförsäkring för dig med ett konsultföretag eller tjänsteföretag. Vi har tagit fram anpassade konsultförsäkringar för att möta behovet i just din bransch oavsett verksamhet eller storlek på uppdrag. 

Viktiga skydd för dig som konsult

Vi anpassar försäkringen efter: Rekommenderat
Ingår
Ingår
Ingår
Se pris och köp Be om offert

Frågor och svar om konsultförsäkringar

Vad är skillnaden mellan en konsultförsäkring och en konsultansvarsförsäkring?

En konsultförsäkring är en sammansättning av flera olika försäkringar för att du som konsult ska ha ett heltäckande skydd.

Som en del i vår konsultförsäkring ingår en konsultansvarförsäkring som är ett skydd som hjälper dig i rollen som rådgivare i de fall du av misstag gett felaktig rådgiving eller orsakat ekonomisk skada gentemot din uppdragsgivare. 

När blir en konsult skadeståndsansvarig?

Beroende på bransch och vilka avtal som upprättats mellan ett företag och en konsult så gäller olika regler. En konsult blir skadeståndsansvarig när du genom rådgivning eller utfört arbete har orsakat en skada för företaget som blir en kostnad för dem. I dessa fall kan företaget ha rätt att ställa ett skadeståndskrav mot dig som konsult och därför är det väldigt viktigt att man har en ansvarsförsäkring med professionsansvarsskydd.

Säkerhetskopiera din dator

Viktigt för dig som arbetar som konsult är att dagligen genomföra backup av lagrad datainformation och förvara denna separat från originalet. Om ni har programvaror och installerade program ska originalexemplar av dessa förvaras i skild byggnad. Har ni istället licensbevis eller licensetikettnummer på en programvara är det tillräckligt att originalexemplaret och licensbeviset eller licensetikettnumret förvaras i åtskilda byggnader.

Med vår cyberförsäkring får du som kund 5 GB lagring och backup av digital information inom företaget helt kostnadsfritt.

Småföretagaråret 2024

Som småföretagare är det viktigt att hålla sig uppdaterad på aktuella ämnen och förändringar som kan påverka dig och ditt företag. Vi har tipsen och de viktigaste nyheterna som kan vara bra för dig som företagare att hålla koll på.

Ta del av tipsen

Vill du starta eget konsultföretag?