Konsultförsäkring

Konsultförsäkring för alla typer av konsulter, där ansvarsförsäkring är ett viktigt skydd i din roll som rådgivande konsult. Anpassat för din verksamhet, oavsett bransch och storlek på uppdrag.Är du teknisk konsult eller omsätter över 10 miljoner? Be om offert

Fördelar med konsultförsäkring

  • Uppfyller branschkraven

    Vi anpassar skyddet efter din verksamhet och uppfyller branschkraven.

  • Anpassad företagsförsäkring

    Vi anpassar din företagsförsäkring helt efter verksamhetens behov.

  • Tar hand om skadeståndskrav

    Vi utreder och ersätter skadestånd, t.ex. vid misstag i rollen som rådgivare.


Vi hjälper dig med rätt ansvarsförsäkring för konsult​

I försäkringen för konsulter ingår t.ex. konsultansvarsförsäkring som omfattar skadeståndskrav även för s.k. ren förmögenhetsskada som beror på felaktiga råd, beräkningar, anvisningar, ritningar eller beskrivningar. Även ansvarsförsäkring med rättsskydd ingår, vilket innebär att vi hjälper dig i rättsliga tvister gällande ditt konsultuppdrag. Vi för din talan i rättegång och betalar rättegångskostnader.

Kunden kan kräva att ditt företag har konsultansvarsförsäkring

Att du har rätt konsultförsäkring kan vara ett krav för att vinna kunden eller ingå avtal med andra företag. Konsultnsvarsförsäkring är ett obligatoriskt skydd för att vara verksam inom vissa branscher.

Företagsförsäkring konsult

Vi anpassar försäkringen efter: Företagsanpassat
Ingår
Ingår
Ingår
Ingår
Se pris och köp Be om offert

När blir en konsult skadeståndsansvarig?

Beroende på bransch och vilka avtal som upprättats mellan ett företag och en konsult så gäller olika regler. För att bli skadeståndsansvarig så innebär det att du som konsult, med hjälp av rådgivning eller utfört arbete har orsakat en skada för företaget som blir en kostnad för dem. I dessa fall kan företaget ha rätt att ställa ett skadeståndskrav mot dig som konsult och därför är det väldigt viktigt att man har en ansvarsförsäkring med professionsansvarsskydd.

Skillnad mellan företagsförsäkring konsult och ansvarsförsäkring konsult?

Det är egentligen ingen skillnad. I en företagsförsäkring så behövs en ansvarsförsäkring för att det ska vara ett fullgott skydd för dig som konsult. Vi hjälper dig med rådgivning om vad som passar ditt företag och din bransch.

Branschanpassade konsultförsäkringar

Här kan du läsa om våra olika typer av konsultförsäkringar.