Reseförsäkring

I våra hemförsäkringar ingår ett reseskydd som gäller i 45 dagar för privata semesterresor i hela världen. Reseskyddet gäller både för charterresor och resor där du ordnar allt själv. Du och de i din familj som är namngivna i din hemförsäkring omfattas av reseskyddet.

 • Reseskydd i 45 dagar

  Gäller för privata semesterresor i hela världen.

 • Gäller för hela familjen

  Alla som är namngivna i hemförsäkringen omfattas.

 • Hjälp på plats​

  SOS International finns där för dig om du behöver akut hjälp.

Resor utanför Sverige efter 1 oktober 2021

UDs avrådan för resor utanför Sverige med anledning av Covid-19 upphör den 1 oktober 2021. Det betyder dock inte att allt är som det var före pandemin.

Pademin pågår och påverkar fortfarande förutsättningarna för resor i hela världen. Det finns länder som fortfarande har begränsningar av in- och utresemöjligheter, karantänsbestämmelser och utegångsförbud. Du som planerar att resa har ett eget ansvar. 

Reseskyddet i hemförsäkringen gäller inte för något som har samband med att länder har begränsningar och regler för inresa och vistelse i landet.

Läs gärna UDs generella råd till resenärer

Håll dig uppdaterad

Det är viktigt att du själv håller koll på vad som gäller för det land du ska åka till. Vi rekommenderar att du laddar ner UDs app Resklar och tittar i den regelbundet. 

Detta gäller reseskyddet för

Reseskyddet i hemförsäkringen gör att du och de som ingår i din hemförsäkring kan få hjälp om något händer er på resan. Försäkringen täcker kostnaderna för att få hjälp på plats om någon av er blir: 

 • sjuk
 • skadad
 • bestulen
 • utsatt för rån eller överfall
 • krävd på skadestånd

Vilka gäller reseskyddet för?

Reseskydd gäller för alla personer som är namngivna i försäkringsbrevet för hemförsäkringen.

 • Tänk på att alla som ska ingå i försäkringen måste vara namngivna, även barnen.  Logga in på Mina sidor och kontrollera att alla namn som ska finnas med står med på försäkringen.
 • För att lägga till personer kan du ringa oss eller meddela det genom att fylla i ett formulär. 
Lägg till medförsäkrad

Täcker reseskyddet ditt behov?

Innan du reser är det bra att se över om du har det reseskydd du behöver. Det gäller både vad som ingår och om det räcker för hela reseperioden.

Förlänga reseskyddet

Om din resa är längre än 45 dagar kan du förlänga reseskyddet upp till maximalt ett år.

Du måste betala in kostnaden för reseförlängingen direkt för att det ska gälla. Ring 0771-655 655 om du behöver förlänga ditt reseskydd.

Jämför reseskyddet

Det reseskydd som finns i hemförsäkringen är anpassat till vanliga semesterresor och är ofta tillräckligt. Kolla gärna att din hemförsäkring innehåller det reseskydd du behöver. Jämför även vårt reseskydd med det researrangören erbjuder eller vad separata reseförsäkringar innehåller. Det kan finnas skillnader som är viktiga för den resa du ska göra. 

Jämför reseskyddet i hemförsäkringen 

Utökat reseskydd

I Stor Hem- och Stor Villaförsäkring är reseskyddet utökat med ResXtra som bland annat innehåller avbeställningsskydd.

Förseningar på resan

Om ditt bagage blir försenat på resan eller om du själv blir försenad kan du få ersättning om du har Stor Hemförsäkring. Detta gäller vid försening och strejk. 

Försening på resa

Försenat eller förlorat bagage

Vid strejk

Innan du reser

Senast uppdaterad 1 oktober 2021