Reseförsäkring

Reseskydd ingår i hemförsäkringen och gäller i 45 dagar när du reser privat, både på charterresor och resor där du ordnat allt själv.

Så gäller reseskyddet

Om du blir akut sjuk, skadad, bestulen eller utsatt för rån eller överfall på resan, får du hjälp genom hemförsäkringens reseskydd. Reseskyddet är ofta tillräckligt och du behöver inte köpa någon extra reseförsäkring. Självklart kan du jämföra reseskyddet med det som researrangören erbjuder, eftersom det kan finnas skillnader som är viktiga för dig.

Vem gäller försäkringen för?

Hemförsäkringens reseskydd gäller för alla personer som är namngivna på försäkringsbrevet. Alla som ingår i försäkringen måste stå med, även barnen. Logga in på Mina sidor och kontrollera att alla namn som ska finnas med står med på ditt försäkringsbrev.

För att lägga till personer kan du ringa oss eller använda formuläret Lägg till medförsäkrad

För att reseskyddet ska gälla måste den som reser vara folkbokförd i Sverige och resan måste starta i Sverige. 

Förlänga reseskyddet

Om din resa är längre än 45 dagar kan du förlänga reseskyddet upp till maximalt ett år. Du måste betala in kostnaden för reseförlängingen direkt för att det ska gälla. Ring 0771-655 655 om du behöver förlänga ditt reseskydd.

Sjuk eller skadad innan resan?

Reseskyddet gäller vid akut sjukdom och olycksfall. Om du har en kronisk eller allvarlig sjukdom eller om du redan är skadad bör du göra en medicinsk förhandsbedömning innan du bokar resan.  Då får du veta hur stor risken är att den sjukdom du har förvärras av resan och om den kan komma att kräva behandling på resmålet. Med förhandsbedömning får du också klara besked om hur reseskyddet gäller för dig. 

Läs om medicinsk förhandsbedömning

Appen HelpMe 

När du behöver hjälp att hitta kvalitetssäkrad vård vid enklare sjukdomar eller skador kan du använda appen HelpMe oavsett var i världen du är.

  • Du kommunicerar med SOS Internationals rådgivare och med läkare.
  • Du kan chatta, ha videosamtal eller ringa.
  • SOS's personal kan boka läkartid åt dig och du får kontaktuppgifter och vägbeskrivning till läkarmottagningen i appen.

Ladda ner appen HelpMe från App Store eller Google Play

Appen HelpMe
Kommunicera med SOS International via appen HelpMe.

Resa under graviditeten

Reseskyddet gäller även för dig som är gravid. Efter graviditetsvecka 28 (vecka 27+ 6 dagar) gäller försäkringen dock inte för kostnader som har samband med graviditeten. Därför är det viktigt att tänka på vilken vecka du kommer att vara i när du planerar din resa. 

Om du reser i tjänsten och ditt företag har tjänstereseförsäkring kan du få ersättning via den försäkring. Här kan du läsa mer om vad som gäller vid tjänsteresa

ResXtra – utökat reseskydd

Du som har Stor Hem- eller Stor Villaförsäkring har ett utökat reseskydd – ResXtra – som bland annat innehåller avbeställningsskydd, ersättningsresa, ersättning vid försening och hyrbilsskydd.

Senast uppdaterad 10 december 2019