Ansvarsförsäkring

Det kan bli dyrt om du råkar ha sönder något, eller om din produkt eller tjänst orsakar skada. Låt oss hjälpa dig med rätt ansvarsförsäkring för ditt företag.

Be om offert

 1. Fyll i ditt organisationsnummer
 2. Fyll i några detaljer om ditt företag
 3. En rådgivare kontaktar dig för pris
Använd rätt format för organisationsnummer
Jag har inget org.nummer

Vad är en ansvarsförsäkring?

En ansvarsförsäkring hjälper ditt företag om det skulle ske en olycka eller ett misstag så företaget krävs på skadestånd. Ansvarsförsäkringen hjälper till med utredning, förhandling, föra din talan och betalar eventuella skadeståndskrav. Ansvarsförsäkringen gäller för skador på andras saker men också om det skulle ske en skada på en person.

 • Du eller företaget orsakar skada

  Ansvarsförsäkringen hjälper till om ditt företag blir skadeståndsskyldigt på grund av skador på personer eller deras saker. Du eller en anställd kanske råkar ha sönder något hos en kund eller en kund skadas på något sätt vid besök hos er på företaget. Olyckor du inte kan förutse.

 • Du eller företaget orsakar skada

  Ansvarsförsäkring är ett viktigt skydd om dina produkter eller tjänster på något sätt orsakar en skada som du kan bli skadeståndsskyldig för. Det gäller alla produkter som ditt företag säljer och de tjänster ni utför.

 • Ditt företag hamnar i rättslig tvist

  När du har en försäkring med rättsskydd betalar vi kostnader för jurist och rättegång om företaget hamnar i en tvist om t.ex. kontrakt, klagomål, försäljning och andra konflikter. Vi utreder, förhandlar och företräder ditt företag. Det gäller både tvistemål och skattemål.

Kunden kan kräva att ditt företag har ansvarsförsäkring

Att du har rätt försäkring kan vara ett krav för att vinna kunden eller ingå avtal med andra företag. Ansvarsförsäkring är ett obligatoriskt skydd för att driva verksamhet inom vissa branscher.

Ingår i en ansvarsförsäkring

Beroende på vilken bransch ditt företag är verksamt inom så anpassar vi alltid en ansvarsförsäkring efter den branschen.

Ingår alltid Ingår alltid Tillägg Tillägg

Vi hjälper till med utredning och utvärderar om du faktiskt är skadeståndsskyldig för det som hänt.

Ingår Ingår inte

Skulle det uppstå en tvist eller en förhandling kommer vi föra din talan och stå för de kostnaderna.

Ingår Ingår inte

Visar det sig att du är skyldig för det som hänt betalar vi eventuella skadestånd.

Ingår Ingår inte

Hamnar du i en tvist med exempelvis en kund eller hyresvärd kommer vi ersätta advokatkostnaderna för att driva den tvisten.

Ingår Ingår inte

Ett tillägg som ger dig 15 timmar juridisk rådgivning av våra jurister inom områden som allmän avtalsrätt, bolagsrätt, arbetsrätt, hyresrätt och andra nyttjanderätter.

Ingår Ingår inte

Ger tillgång till experthjälp som utreder vad som hänt samt återställer system och information som förstörts. Vi hjälper dig att så snabbt som möjligt komma igång med verksamheten vid avbrott och ersätter de kostnader som uppkommit. 

Ingår inte Ingår

Täcker förluster som företaget drabbas av om en anställd begår ett brott för att komma åt pengar åt sig själv eller åt någon annan.

Ingår inte Ingår

Be om offert

 1. Fyll i ditt organisationsnummer
 2. Fyll i några detaljer om ditt företag
 3. En rådgivare kontaktar dig för pris
Använd rätt format för organisationsnummer
Jag har inget org.nummer

Vi står bakom ditt företag om något går snett

 • Vi betalar skadestånd

  Vi betalar om du blir skyldig att utge skadestånd för en skada eller ett misstag.

 • Våra jurister på din sida

  Du slipper utreda och förhandla själv, eller gå till rättegång ensam.

 • Uppfyller kraven i din bransch

  Vi kan din bransch och ser till att du har rätt ansvarsskydd för att vinna kunden.

Ekonomisk trygghet

Vi tar hand om skadeståndskrav

Tänk om du råkar ha sönder något hos en kund? Eller om en missbedömning leder till att kunden förlorar pengar. Det är svårt att förutse en skada, olycka eller ett misstag. Därför är det viktigt att ditt företag har en ansvarsförsäkring.

Det kan vara jobbigt och skrämmande att få ett skadeståndskrav mot sig. Då känns det tryggt att våra jurister för ditt företags talan. Och om företaget måste betala ersättning för en skada, täcks det av försäkringen.

Obligatorisk ansvarsförsäkring inom vissa branscher

Det finns flera olika obligatoriska ansvarsförsäkringar. Vilket skydd du behöver beror på om du säljer varor eller tjänster, vilken bransch du är verksam i och vilka krav som kan ställas mot ditt företag. Eller så kanske du är med i styrelsen och behöver försäkra ditt ansvar i rollen som styrelseledamot.

Vanliga frågor och svar om ansvarsförsäkring