Hundförsäkring

Om din hund blir sjuk eller skadad kan det kännas skönt med en försäkring som täcker kostnaderna för veterinärvård.

  • 20 % rabatt första året för valpar
  • Sjukvårdsrådgivning ingår
  • Gäller för dolda fel
Jämför hundförsäkringar

Försäkra hunden tidigt

När du köper en valp bör du teckna hundförsäkring så tidigt som möjligt. Försäkringen inte gäller för sjukdomar eller skador som visat sig före försäkringens startdatum. Hos oss kan du köpa försäkringen direkt när du får hem valpen, vilket brukar vara när den är 8 veckor. Du får rabatt på hundförsäkringen om du tecknar den innan valpen fyllt 1 år.

20 % rabatt Du får rabatt på hundförsäkringen första året om du försäkrar valpen innan den fyllt 1 år.

Sjukvårdsrådgivning ingår

Har du svårt att avgöra om du behöver uppsöka veterinär eller inte? Är det långt till närmaste djurklinik? Då kan du ringa Djurens vårdguide som vägleder dig till vilken hjälp eller vård ditt djur behöver. Om du behöver prata med en veterinär kan du använda den digitala veterinären FirstVet. Tre besök per år ingår i försäkringen. 

Läs mer om Djurens vårdguide
Läs mer om FirstVet

Hund och katt i knä på sin matte
Sjukvårdsrågivning genom Djurens vårdguide ingår.

Välj rätt hundförsäkring

Hos oss kan du välja mellan tre olika hundförsäkringar. Det veterinärvårdsbelopp som ingår i den försäkring du väljer är detsamma under hela hundens liv. Om din hund blir sjuk eller skadar sig betalar vi kostnader för undersökning, behandling och vård som utförs av veterinär.

  • Om din hund råkar ut för rovdjursskada gäller försäkringen utan den fasta självrisken. Du betalar endast den rörliga delen på 15 %.
  • Stor och Stor+  Hundförsäkring ger även ersättning för medicin och rehabilitering som veterinären ordinerar, vissa resor, tandbesvär orsakade av ett olycksfall samt kostnader om hunden måste avlivas.
Ansvarsförsäkring – viktig för hundägare

Vi rekommenderar att du även har en hemförsäkring​. I den ingår ansvarsförsäkring som är till hjälp om du blir krävd på skadestånd för något din hund orsakat. ​​

Snacka valp med en expert

När du köper vår hundförsäkring ingår Valpsnacket. Det är ett personligt rådgivningssamtal med en hundexpert hos Djurens Vårdguide, som svarar på dina frågor om valpar och att vara valpägare. Du kan även få råd anpassade för just den typ av hund du har valt.

Så fungerar Valpsnacket

Frågor och svar om hundförsäkring

Detta ingår i våra hundförsäkringar

Jämför innehållet Stor+ Hund Stor Hund Hund

Försäkringen gäller hela hundens liv och ersätter veterinärvårdskostnader om hunden blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall och skadar sig.

90 000 kr/år 60 000 kr/år 30 000 kr/år

Livförsäkring går att välja till alla våra hundförsäkringar. Du kan också välja att inte ha någon livförsäkring alls för din hund.

Livförsäkringen betalas ut om hunden dör eller måste avlivas på grund av olycksfall eller sjukdom. Den gäller också om hunden stjäls eller kommer bort. Försäkringsbeloppet sänks med 20 % varje år från sju års ålder och upphör helt vid 10 års ålder.

Du väljer livförsäkringsbelopp baserat på inköpskostnaden eller marknadsvärdet för din hund. Livförsäkringsbeloppet kan också höjas om hunden meriteras. För att livförsäkring ska gälla vid avlivning krävs ett veterinärintyg.

Livförsäkringen gäller utan självrisk.

Valfri Valfri Valfri

Försäkringen ersätter veterinärvårdskostnader för dolda fel. Om du har valt livförsäkring gäller försäkringen även om hunden måste avlivas på grund av ett dolt fel.

För att försäkringen ska gälla för dolda fel ska det finnas ett svenskt veterinärintyg utan anmärkning. Veterinärintyget får inte vara äldre än sju dagar vid köp/leverans, och det ska kunna styrkas med ett köpekontrakt.

Om hunden försäkras hos oss efter 120 dagars ålder gäller försäkringen för dolda fel efter 12 månader.

Ja
Ja Ja

Djurens vårdguide ger vägledning när ditt djur är sjukt eller skadat. Om veterinärvård behövs bjuder vi på 3 videosamtal per år hos den digitala veterinären FirstVet.

Läs mer om Djurens vårdguide
Läs mer om FirstVet

Ja Ja Ja

Ersättning för undersökning  och behandling med CT (Computed tomography), magnetkameraundersökning (MRI), scintigrafi och elektrodiagnostik.

Ja, upp till 90 000 kr Ja, upp till 15 000 kr Ja, upp till 10 000 kr

Vi ersätter kostnaden för förlossning med kejsarsnitt.

För bostonterrier, chihuahua, fransk och engelsk bulldog och blandras där någon av dessa raser ingår ersätts kejsarsnitt endast om tiken har fött en eller flera kullar tidigare och samtliga kullar fötts genom normalförlossning.

Vid andra kejsarsnittet gäller dubbel fast självrisk, se fullständiga villkor för hundförsäkring (PDF).

Ja, två kejsarsnitt ingår Ja, två kejsarsnitt ingår Ja, ett kejsarsnitt ingår

Om det värsta skulle hända och din hund måste avlivas på grund av en skada eller sjukdom. Kostnader för avlivning och omhändertagande av djurkroppen.

Ja, upp till 3 000 kr Ja, upp till 3 000 kr Ja, upp till 2 000 kr


Du får hjälp med kostnader för receptbelagda mediciner. 

Ja, upp till 90 000 kr Ja, upp till 6 000 kr -

Om hunden råkar ut för en akut skada ersätter vi kostnader för rehabilitering som den behandlande veterinären ordinerar.

Ja, upp till 12 000 kr
Ja, upp till 6 000 kr -

Om du som ägare drabbas av en sjukdom eller skada och inte kan ta hand om hunden ersätts kostnader för hundpensionat. Du kan få ersättning från det tredje dygnet och högsta ersättning är 6 000 kr per år.

Ja
Ja
-

Ersättning med 3 000 kr per år för veterinärens resor eller dina egna resor till specialistveterinär om du fått en remiss.

Ja
Ja
-

Tillägg till din hundförsäkring

För dig som är hunduppfödare

Vi stöttar aktiva uppfödare med det gedigna arbete ni gör för att ta fram friska och sunda hundar. Vi vet att ni lägger ned mycket jobb och vi vill bidra till att underlätta detta viktiga arbete. Därför erbjuder vi rabatt på alla hundförsäkringar, gratis dolda fel-försäkring för valparna samt valppaket.

Se förmåner för aktiva hunduppfödare

Försäkra hundvalpen från start
Förmåner för dig som är aktiv hunduppfödare

Vi hjälper dig hitta till veterinären

Ibland behöver man ta sin hund till veterinären utan att hunden är sjuk eller skadad. Det kan handla om vaccinering, ögonlysning, röntgen, veterinärbesiktning eller för att skaffa pass om hunden ska följa med på resa. Använd vår kartfunktion för att hitta en bra veterinär nära dig. 

Djurspecialister hjälper dig

Vi förstår att din hund betyder mycket för dig och har därför ett speciellt team som snabbt och proffsigt hjälper dig och din hund om något händer eller om du har frågor om försäkringen. 

Ring 0770-117 177 eller mejla oss. Vi finns på plats vardagar mellan 8.00-17.30

Utökat skydd för hundägare

Att resa bort på semester och lämna ett älskat djur som är sjukt vill man inte gärna göra. Därför får du som har både din hund och ditt hem försäkrat hos oss ett utökat skydd, utan extra kostnad. 

Läs om dina fördelar

Mer att läsa