Hundförsäkring

Trygghet för dig och din hund!

Hundförsäkring är en trygghet för dig som hundägare, så att din hund kan få veterinärvård om den skulle bli sjuk eller råka ut för en skada.

När du köper en valp eller vuxen hund behöver du en försäkring som ersätter kostnader vid veterinärvård. Hos oss finns två alternativ, Hundförsäkring och Stor Hundförsäkring. Båda försäkringarna ger ersättning för kostnader vid veterinärvård och du kan välja att ha livförsäkring för hunden om du vill. Jämför hundförsäkringarna med hjälp av tabellen längre ner på sidan. 

Passa på att försäkra valpen direkt när du hämtat den hos uppfödaren. 


 • 20 % valprabatt

  Du får 20 % rabatt på första årets pris om du försäkrar valpen innan den fyller ett år.

 • Snabb hjälp vid skada

  Du får snabb och bra hjälp om något händer. Vi får i snitt 4,5 av 5 i betyg av våra kunder.

 • Vi kan hund

  Vi kan hund och det märks, och ombuden är lika intresserade av hundar som du.

Jämför innehållet Stor hund Hund
Kejsarsnitt

Vi ersätter kostnaden för ett kejsarsnitt.  För bostonterrier, chihuahua, fransk och engelsk bulldog och blandras där någon av dessa raser ingår ersätts inga kostnader för kejsarsnitt. Om du väljer Stor Hundförsäkring gäller försäkringen för två kejsarsnitt.

Livförsäkring

Du kan välja att ha livförsäkring till din hund. Om du har det och hunden dör eller måste avlivas får du ersättning med hela försäkringsbeloppet, oavsett om det beror på sjukdom eller olycksfall. Du får även ersättning om hunden stjäls eller kommer bort. När hunden är 7 år sänks beloppet årligen med 20 %, men blir som lägst 4 000 kr. Livförsäkringen upphör vid försäkringsperiodens slut det kalenderår hunden fyller 10 år.

Magnetkameraundersökning

Försäkringen ersätter CT (Computed tomography), magnetkameraundersökning (MRI) och scintigrafi med max 10 000 kr per försäkringsår för Hundförsäkring och 15 000 kr för Stor Hundförsäkring. Maxersättningen omfattar även kostnader för att genomföra undersökning och/eller behandling.

Skada orsakad av rovdjur

Försäkringen gäller för skador som orsakats av björn, varg, lo, järv eller örn. Du betalar ingen självrisk om din hund skadas av ett rovdjur. Om en jakthund skadas av ett vildsvin betalar du ingen självrisk om hunden bar godkänd skyddsväst.

Veterinärvård

Försäkringen ersätter veterinärvårdskostnader om hunden blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Högsta ersättningsbeloppet är 30 000 kr per år. Försäkringen gäller hela hundens liv, men från sju års ålder trappas ersättningsbeloppet ner med 3 000 kr per år till lägst 10 000 kr. 

Vi ersätter kostnader för avliving och omhändertagande av kroppen upp till 2 000 kr. 

I denna del av försäkringen ingår ersättning för kostnaden för 1 kejsarsnitt, med undantag för bostonterrier, chihuahua, fransk och engelsk bulldog och blandras där någon av dessa raser ingår.

Högre ersättning för veterinärvård

Ersättningsbeloppet för veterinärvårdskostnader om hunden blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall är 60 000 kr per år. Från sju års ålder trappas ersättningsbeloppet ner med 5 000 kr per år till lägst 15 000 kr.

Mediciner, rehabilitering och resor

Försäkringen ersätter kostnader för mediciner och rehabilitering som veterinären ordinerar. Högsta ersättningsbelopp är 6 000 kr. Du får ersättning med högst 3 000 kr per år för veterinärens eller dina resor till specialistveterinär, om du får remiss dit. Försäkringen ersätter även kostnader för avlivning och omhändertagande av kroppen med upp till 2 000 kr. 


Tilläggsförsäkring

att komplettera din försäkring med.

Har din hund en särskild egenskap, till exempel jakt-, bruks- eller avelsegenskap, får du ersättning med hela försäkringsbeloppet om hunden på grund av skada eller sjukdom förlorar den egenskapen. Du får 100 % av livförsäkringsbeloppet om du inte kan använda hunden i avel på grund ett officiellt hälsoprogram, under förutsättning att hälsoprogrammet har följts.​​

Ett besök hos firstvet ingår

I hundförsäkringen ingår ett besök hos FirstVet per år, för att underlätta livet som hundägare. 

Veterinärvård Olycksfall

Om du bara vill ha en olycksfallsförsäkring för din hund finns försäkringen Veterinärvård Olycksfall. Den gäller för kostnader vid behandling hos veterinär på grund av ett olycksfall, med upp till 30 000 kronor. Har du Veterinärvård Olycksfall görs ingen nedtrappning av ersättningsbeloppet efter sju års ålder. Ring oss på 0770-117 177 om du vill köpa Veterinärvård Olycksfall.

Våra ombud ger råd och hjälp

Vill du ha en personlig kontakt med någon som är lika intresserad av hundar som du? Då kan du kontakta någon av våra ombud och få råd och hjälp. De är kunniga, har ett stort djurintresse och svarar på dina frågor på dagar, kvällar och helger.

Kontaktuppgifter till våra ombud

HUNDUPPFÖDARE

Du som är uppfödare får många fina förmåner hos oss. Bland annat samarbetar vi med FirstVet, en digital veterinärklinik, och bjuder på ett videomöte med veterinär per år och försäkring. Läs mer om försäkring och fördelar för hunduppfödare​.


Villkor och förköpsinformation

Villkoret visar i detalj vad försäkring gäller för. Skada ersätts enligt det villkor som är aktuellt vid skadetillfället.

Självrisker

Självrisk är den del av skadekostnaden som du betalar själv. Hur stor den är beror på vad det är som har hänt.

Anmäl skada

Har du redan varit hos veterinär och betalat själv anmäler du det här.

Anmäl dina kostnader


Om din hund blir sjuk eller skadad

De flesta kliniker och djursjukhus erbjuder direktreglering. Då betalar du din självrisk på plats hos veterinären och vi ordnar resten.

Många djurkliniker tar ut en avgift för att direktreglera, men denna service är kostnadsfri från vår sida. Därför går det också bra att betala djurets veterinärbesök själv och därefter ringa oss. I de flesta fall kan vi hantera ärendet direkt över telefon. Då slipper du direktregleringsavgift och väntetid på kliniken.

Ersättning för medicinkostnader

Mediciner som ges vid behandlingstillfället hos veterinären täcks i alla varianter av våra djurförsäkringar. I Stor Hundförsäkring får du även hjälp med kostnader för receptbelagda mediciner upp till maxtaket på veterinärvårdsförsäkringen.

Om en annan hund skadar din hund

Hundägare har strikt ansvar

Hundförsäkringen gäller om din hund blir skadad av en annan hund. I dessa fall är det dock djurägaren till den hund som skadat din hund som ska stå för veterinärvårdskostnaderna.

Att vara hundägare innebär ett stort ansvar. Inte bara för hundens välmående, utan även för vad hunden gör. Med strikt ansvar menas att du som hundägare är ansvarig för allt din hund gör, om den skadar en människa eller en annan hund. Du kan bli skadeståndsskyldig oavsett hur olyckan gick till.

Vi rekommenderar att du har en hemförsäkring​ där ansvarsförsäkring ingår. Då får du hjälp om du blir krävd på skadestånd för något din hund orsakat. ​​

Så ersätts tandskada och tandvård

Om hunden får en tandfraktur orsakad av olycksfall eller yttre våld ersätts veterinärvårdskostnader för detta. Försäkringen gäller inte för tandstensborttagning eller borttagande av mjölktänder.

Så gäller försäkringen utomlands

Hundförsäkringen gäller inom Norden och vid tillfällig vistelse under högst 45 dagar i ett annat land i Europa dit hundar, enligt Jordbruksverkets bestämmelser , får åka fram och tillbaka utan att behöva sitta i karantän. Om du vill vara borta längre tid eller åka till ett land som kräver vistelse i karantän kontaktar du oss på telefon 0770-117 177 .

Här hittar du tips om att resa med hund.

Utökat försäkringsskydd

Om du har Stor hem- eller Stor Villaförsäkring hos oss får du extra försäkringsskydd som innehåller följande:

 • Avbeställningsskydd
 • Ersättningsresa
 • Ersättning för inackorderingskostnader
 • Självriskbefrielse

Läs mer om mervärde för hundägare.

Tips till hundintresserade

För dig som älskar hundar!

Här hittar du sidor som kan passa dig som har hund eller funderar på att köpa en hund.