Hundförsäkring


Läs om vår hantering av personuppgifter, automatisk behandling av köp och hur vi arbetar med uppringande kvalitetssamtal.
Kundservice för hundägare 0770-117 177

Hundförsäkring är en trygghet för dig som hundägare om din hund blir sjuk eller skadar sig.

Hos oss finns tre alternativ att välja på - Hundförsäkring, Stor Hundförsäkring och Stor+ Hundförsäkring. Alla försäkringarna ger ersättning för kostnader vid veterinärvård och du kan välja att ha livförsäkring för din hund, om du vill. Om du väljer Stor- eller Stor+ Hundförsäkring ingår kostnader för mediciner och rehabilitering. 

Vi vet hur mycket ett kärt husdjur betyder och vill att försäkring ska vara så smidigt och enkelt som möjligt för dig. Därför har vi en egen kund- och skadeservice för djurförsäkring som förstår situationen och hjälper dig snabbt.


 • 20 % rabatt för valpar

  Försäkra din valp innan den fyller 1 år så får du rabatt första året.

 • 3 gratisbesök hos FirstVet

  Besök veterinären digitalt via mobil eller dator. Vi bjuder på tre besök.

 • Gäller för dolda fel

  Medfödda och dolda fel ersätts om valpen försäkras innan dag 120.

Jämför innehållet Stor+ Hund Stor Hund Hund
Veterinärvård

Försäkringen gäller hela hundens liv och ersätter veterinärvårdskostnader om hunden blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall och skadar sig.

Upp till 90 000 kr Upp till 60 000 kr Upp till 30 000 kr
Livförsäkring

Livförsäkring går att välja till alla våra hundförsäkringar. Du kan också välja att inte ha någon livförsäkring alls för din hund.

Livförsäkringen betalas ut om hunden dör eller måste avlivas på grund av olycksfall eller sjukdom. Den gäller också om hunden stjäls eller kommer bort. Försäkringsbeloppet sänks med 20 % varje år från sju års ålder och upphör helt vid 10 års ålder.

Livförsäkringen gäller utan självrisk.

Valfri Valfri Valfri
Dolda fel

Försäkringen ersätter veterinärvårdskostnader för dolda och medfödda fel. Om du har valt livförsäkring gäller försäkringen även om hunden måste avlivas på grund av ett dolt fel.

Om hunden försäkras hos oss efter 120 dagars ålder gäller försäkringen för dolda fel efter 12 månader.

checkmark checkmark checkmark
Videosamtal med veterinär

Vi bjuder på tre videosamtal per år hos den digitala veterinären FirstVet.

Läs mer om FirstVet

checkmark checkmark checkmark
Magnetkameraundersökning

Ersättning för undersökning  och behandling med CT (Computed tomography), magnetkameraundersökning (MRI), scintigrafi och elektrodiagnostik.

Högsta ersättning är:
- 10 000 kr i Hundförsäkring
- 15 000 kr i Stor Hundförsäkring och Stor+ Hundförsäkring.

checkmark checkmark checkmark
Kejsarsnitt

Vi ersätter kostnaden för förlossning med kejsarsnitt.

- Hundförsäkring gäller för ett kejsarsnitt
- Stor Hundförsäkring och Stor+ Hundförsäkring gäller för två kejsarsnitt.

För bostonterrier, chihuahua, fransk och engelsk bulldog och blandras där någon av dessa raser ingår ersätts kejsarsnitt endast om tiken har fött en eller flera kullar tidigare och samtliga kullar fötts genom normalförlossning.

Vid andra kejsarsnittet gäller dubbel fast självrisk, se fullständiga villkor för hundförsäkring.

checkmark checkmark checkmark
Kostnader för avlivning

Kostnader för avlivning och omhändertagande av djurkroppen.

Högsta ersättning är: 
- 2 000 kr i Hundförsäkring
- 3 000 kr i Stor Hundförsäkring och Stor+ Hundförsäkring.

checkmark checkmark checkmark
Medicin


Du får hjälp med kostnader för receptbelagda mediciner med upp till 6 000 kr per år. 

checkmark checkmark
Rehabilitering

Om hunden råkar ut för en akut skada ersätter vi kostnader för rehabilitering som den behandlande veterinären ordinerar.

Högsta ersättning är 6 000 kr per år.

checkmark checkmark
Resor

Ersättning med 3 000 kr per år för veterinärens resor eller dina egna resor till specialistveterinär om du fått en remiss. 

checkmark checkmark

Tilläggsförsäkring


Har din hund en särskild egenskap, till exempel jakt-, bruks- eller avelsegenskap, får du ersättning med hela försäkringsbeloppet om hunden på grund av skada eller sjukdom förlorar egenskapen som den bevisligen haft. Du får 100 % av livförsäkringsbeloppet om du inte kan använda hunden i avel på grund ett officiellt hälsoprogram, under förutsättning att hälsoprogrammet har följts.​​

Vad kan vi hjälpa dig med? 

Ring 0770-117 177 eller mejla oss, vi hjälper dig med dina frågor om djurförsäkring.

Påverka ditt pris på hundförsäkringen

Med våra valbara självrisker kan du påverka priset på din hundförsäkring. En högre självrisk ger lägre pris på försäkringen. Du kan välja mellan följande självrisker, med en fast och en rörlig del:

 • 1 500 kr + 15 %
 • 1 900 kr + 15%
 • 2 700 kr + 15 %

Är du uppfödare?

Det är en trygghet att försäkra din valpkull om något skulle hända. En dolda fel-försäkring är ett bra skydd för dig som uppfödare om det visar sig att en valp har ett dolt fel när den har flyttat till sin nya ägare. Du som är If-uppfödare och har tiken försäkrad hos oss har nu möjlighet att få en dolda fel-försäkring utan kostnad. Läs mer om dina förmåner som hunduppfödare.


Villkor

Här hittar du detaljerad information om vad försäkringen gäller för och hur skador ersätts.

Självrisker

Självrisken är den del du betalar. Här kan du se självrisken för olika skadehändelser.

Har det hänt något?

Om du redan har varit hos veterinären med ditt djur och betalat besöket själv anmäler du det här.


Om din hund blir sjuk eller skadad

De flesta kliniker och djursjukhus erbjuder direktreglering. Då betalar du din självrisk på plats hos veterinären och vi ordnar resten.

Många djurkliniker tar ut en avgift för att direktreglera, men denna service är kostnadsfri från vår sida. Därför går det också bra att betala djurets veterinärbesök själv och därefter ringa oss. I de flesta fall kan vi hantera ärendet direkt över telefon. Då slipper du direktregleringsavgift och väntetid på kliniken.

Ersättning för medicinkostnader

Mediciner som ges vid behandlingstillfället hos veterinären täcks i alla varianter av våra hundförsäkringar. I Stor Hundförsäkring får du även hjälp med kostnader för receptbelagda mediciner upp till 6 000 kr per år. 

Om en annan hund skadar din hund

Hundförsäkringen gäller om din hund blir skadad av en annan hund. Den andre hundägaren kan bli skyldig att betala eventuella kostnader i samband med händelsen som inte ersätts av din hundförsäkring. 

Att vara hundägare innebär ett stort ansvar. Inte bara för hundens välmående, utan även för vad hunden gör. Med strikt ansvar menas att du som hundägare är ansvarig för allt din hund gör, om den skadar en människa eller en annan hund. Du kan bli skadeståndsskyldig oavsett hur olyckan gick till.

Vi rekommenderar att du har en hemförsäkring​ där ansvarsförsäkring ingår. Då får du hjälp om du blir krävd på skadestånd för något din hund orsakat. ​​

Så ersätts tandskada och tandvård

Om hunden får en tandfraktur orsakad av olycksfall eller yttre våld ersätts veterinärvårdskostnader för detta. Försäkringen gäller inte för tandstensborttagning eller borttagande av mjölktänder.

Så gäller försäkringen utomlands

Hundförsäkringen gäller inom Norden och vid tillfällig vistelse under högst ett år i ett annat land i Europa dit hundar, enligt Jordbruksverkets bestämmelser, får åka fram och tillbaka utan att behöva sitta i karantän. Om du vill vara borta längre tid eller åka till ett land som kräver vistelse i karantän kontaktar du oss på telefon 0770-117 177 .

Här hittar du tips om att resa med hund.

Olycksfallsförsäkring för din hund

Om du bara vill ha en olycksfallsförsäkring för din hund finns försäkringen Veterinärvård Olycksfall. Den gäller för kostnader vid behandling hos veterinär om din hund skadar sig på grund av ett olycksfall, med upp till 30 000 kronor. Har du Veterinärvård Olycksfall görs ingen nedtrappning av ersättningsbeloppet efter sju års ålder. Ring oss på 0770-117 177 om du vill köpa Veterinärvård Olycksfall.

Fullmakt

Vi värnar om dina uppgifter och därför får inte andra personer ta del av information om dina försäkringar utan ditt godkännande.

Fyll i en fullmakt och posta i original till If, P10, 106 80 Stockholm om du vill att någon annan än du ska kunna ta del av din djurförsäkring. Om en fodervärd eller någon annan tar hand om ditt djur om du exempelvis är bortrest, är det bra om personen i fråga kan kontakta oss om något händer ditt djur.

Utökat försäkringsskydd

Om du har Stor Hem- eller Stor Villaförsäkring och din hund försäkrad hos oss får du ett utökat försäkringsskydd som innehåller följande:

 • Avbeställningsskydd 
 • Ersättningsresa 
 • Ersättning för inackorderingskostnader
 • Självriskbefrielse

Läs mer om mervärden för hundägare.