Hundförsäkring

Vi försäkrar både blivande jaktchampions och gosiga knähundar. Med vår hundförsäkring får du och din hund hjälp av våra proffsiga djurexperter om hunden blir sjuk eller skadad.

Kul att ni gillar oss. Tack!

Baserat på över 10 000 omdömen på

Få ditt pris på hundförsäkring

Därför är If ett bra val

Fördelar med att försäkra din hund hos oss

 • 20 % rabatt första året för valpar

  Hos oss kan du teckna hundförsäkring när du hämtar din valp, vilket brukar vara när den är 8 veckor. När du tecknar försäkringen innan valpen fyller 1 år får du 20 % rabatt det första försäkringsåret.

 • Samma veterinärvårdsbelopp livet ut

  Det veterinärvårdsbelopp som gäller för den variant av hundförsäkring du väljer är samma under hela hundens liv. Det betyder att veterinärvårdsbeloppet inte sänks när hunden når en viss ålder.

  Om din hund blir sjuk eller skadar sig betalar vi kostnader för undersökning, behandling och vård som utförs av veterinär.

 • Djurexperter hjälper dig och din hund

  Ibland är det svårt att avgöra om hunden behöver uppsöka veterinär. Därför finns Djurens vårdguide som du kan kontakta för att få råd och vägledning. Utbildade djurvårdare guidar till den hjälp din hund behöver.

  Behöver du prata med en veterinär kan du använda den digitala veterinären FirstVet.

  Djurens vårdguide

  Sjukvårdsrådgivning hos Djurens vårdguide ingår i alla våra hundförsäkringar. Du betalar inget extra för att använda denna service. 

  Träffa veterinären hemma

  Den digitala veterinären FirstVet är ett smidigt sätt att få kontakt med en veterinär. Det ingår 3 videosamtal per år i alla våra hundförsäkringar. 

Rabatt med vårt förmånsprogram

Samla dina försäkringar hos oss och få upp till 15 % i rabatt. 

Vår bästa hundförsäkring

Stor+ Hundförsäkring är vår mest omfattande hundförsäkring som ger dig och din hund ett extra bra försäkringsskydd med de högsta ersättningsbeloppen. 

 • Veterinärvård upp till 120 000 kronor per år. Beloppet gäller oavsett hundens ålder. 
 • Magnetkameraundersökning ersätts med upp till 120 000 kronor.
 • Kostnader för receptbelagd medicin ersätts med upp till 120 000 kronor.

Jämför våra hundförsäkringar

Med Stor+ Hundförsäkring får du högre ersättning för bland annat veterinärvårdskostnader jämfört med Stor Hundförsäkring.

Innehåll Stor+ Hund­försäkring Stor+ Hund Stor Hund­försäkring Stor Hund Hund­försäkring Hund
Ingår Ingår Ingår

Kostnader för veterinärvård om hunden blir sjuk eller skadad ersätts med upp till respektive maxbelopp för de olika omfattningarna. Vi ersätter veterinärvårdskostnader under hela hundens liv. 

Stor+ Hundförsäkring

Ersättning upp till 120 000 kronor per år.

Stor Hundförsäkring

Ersättning upp till 60 000 kronor per år. 

Hundförsäkring

Ersättning upp till 30 000 kronor per år.  

Ingår Ingår Ingår

Försäkringen ersätter veterinärvårdskostnader för dolda fel. Om du har valt livförsäkring gäller försäkringen även om hunden måste avlivas på grund av ett dolt fel.

För att försäkringen ska gälla för dolda fel ska det finnas ett svenskt veterinärintyg utan anmärkning. Veterinärintyget får inte vara äldre än sju dagar vid köp/leverans, och det ska kunna styrkas med ett köpekontrakt.

Om hunden försäkras hos oss efter 120 dagars ålder gäller försäkringen för dolda fel efter 12 månader.

Ingår Ingår Ingår

Du kan få rådgivning utan att betala extra för det. Du kontaktar Djurens vårdguide för att få hjälp och vägledning om din hund är sjuk eller har skadat sig. Så fungerar Djurens vårdguide.

Du kan även kontakta den digitala veterinärtjänsten FirstVet. Det ingår 3 videosamtal per år i alla våra hundförsäkringar. Så fungerar FirstVet

Ingår Ingår Ingår

Försäkringen ersätter CT (Computed tomography), magnetkameraundersökning (MRI), scintigrafi och elektrodiagnostik.

Högsta ersättningsbelopp per försäkringsår: 

 • 120 000 kronor i Stor+ Hundförsäkring
 • 15 000 kronor i Stor Hundförsäkring
 • 10 000 kronor i Hundförsäkring

Maxersättningen omfattar även kostnader för att genomföra undersökning och/eller behandling.

Ingår Ingår Ingår

Vi ersätter kostnaden för 1 kejsarsnitt. Om du väljer omfattingen Stor+ Hundförsäkring och Stor Hundförsäkring gäller försäkringen för 2 kejsarsnitt.

För bostonterrier, chihuahua, fransk och engelsk bulldog och blandras där någon av dessa raser ingår ersätts kejsarsnitt endast om tiken har fött en eller flera kullar tidigare och samtliga kullar fötts genom normal förlossning. 

Vid fler kejsarsnitt tillämpas dubbel fast självrisk, se fullständiga villkor för hundförsäkring (PDF).

Ingår Ingår Ingår

Om din hund måste avlivas på grund av en skada eller sjukdom ersätter vi kostnaderna för avlivning och omhändertagande av djurkroppen med upp till 1 500 kronor.

Ingår Ingår Ingår inte

Vi ersätter kostnader för receptbelagda mediciner. Om du har Stor+ Hundförsäkring ersätter vi upp till 120 000 kronor. Om du har Stor Hundförsäkring kan du få ersättning upp till 6 000 kronor.

Ingår Ingår Ingår inte

Om hunden råkar ut för en akut skada ersätter vi kostnader för rehabilitering som den behandlande veterinären ordinerar. Det högsta ersättningsbeloppet är 12 000 kronor om du har Stor + Hundförsäkring. Om du har Stor Hundförsäkring kan du få ersättning upp till 6 000 kronor per år.

Ingår Ingår Ingår inte

Om du som hundägare drabbas av en sjukdom eller skada och inte kan ta hand om hunden ersätter vi kostnader för hundpensionat. Du kan få ersättning från det tredje dygnet och den högsta ersättningen är 6 000 kronor per år.

Ingår Ingår Ingår inte

Om du har fått en remiss till specialistveterinär ersätter vi kostnader för veterinärens och dina egna resor med upp till 3 000 kronor per år.

Valbara tilläggsförsäkringar

 • Livförsäkring
  Livförsäkring tills hunden blir 10 år

  Livförsäkring

  Livförsäkring går att välja till alla våra hundförsäkringar. Du kan också välja att inte ha någon livförsäkring alls för din hund. Du väljer livförsäkringsbelopp baserat på inköpskostnaden eller marknadsvärdet för din hund.

  • Livförsäkringen betalas ut om hunden dör eller måste avlivas på grund av olycksfall eller sjukdom.
  • Den gäller också om hunden stjäls eller kommer bort.

  Försäkringsbeloppet sänks med 20 % varje år från sju års ålder och upphör helt vid 10 års ålder. Livförsäkringsbeloppet kan också höjas om hunden meriteras.

  För att livförsäkring ska gälla vid avlivning krävs ett veterinärintyg. Du betalar ingen självrisk vid utbetalning av livförsäkringsbeloppet.

 • Användbarhet
  För avels-, bruks- och jakthundar.

  Användbarhet

  Om din hund har en särskild egenskap, till exempel avels-, bruks- eller jaktegenskap, kan du få ersättning med hela försäkringsbeloppet om hunden på grund av skada eller sjukdom förlorar egenskapen som den bevisligen haft.

  Du får 100 % av livförsäkringsbeloppet om du inte kan använda hunden i avel på grund av ett officiellt hälsoprogram, under förutsättning att hälsoprogrammet har följts.​​

  För att välja detta tillägg behöver du även välja till livförsäkring till din hundförsäkring. 

För dig som föder upp hundar

Du som föder upp hundar kan teckna hundförsäkring för både tiken och hela valpkullen. Om tiken är försäkrad hos oss får du dolda fel-försäkringen för valparna du säljer utan extra kostnad.

Försäkring för hunduppfödare

Vid skada

Så gör du om något händer

 • Så gör du om hunden blir magsjuk

  1. Var uppmärksam på allmäntillståndet Om hunden har feber, blod i avföring eller i kräkset så ska du kontakta en veterinär direkt.
  2. Ge hunden små doser vätska Om hunden inte har feber eller det kommer ut blod behöver du se till att den få i sig tillräckligt med vätska och extra tillskott av salter.
  3. Kontakta veterinären FirstVet Om kräkningarna inte upphör, om hunden har både diarré och kräks samtidigt, är slö och medtagen eller om du misstänker att hunden fått i sig ett föremål.
  3 besök hos FirstVet ingår

  I din hundförsäkring ingår 3 kostnadsfria besök per år hos FirstVet. När hunden är magsjuk är det bra om du kan kontakta veterinär när du är hemma med hunden. 

 • Gör så här vid mindre skador och sår

  1. Kontakta FirstVet Boka tid hos den digitala veterinären FirstVet. Det ingår 3 kostnadsfria besök per år i din försäkring.
  2. Veterinären gör en bedömning Ibland räcker det att du vårdar hunden själv. Du får då tydliga instruktioner om vad du ska göra för att hjälpa din hund.
  3. Om fysiskt veterinärbesök behövs Om veterinären bedömmer att hunden behöver åka in till en klinik hänvisar de dig till närmaste veterinär som kan hjälpa din hund.
  4. Du betalar självrisken, vi tar resten På de flesta kliniker kan du använda direktreglering. Det innebär att du endast betalar självrisken på plats. Resten av de kostnader som försäkringen täcker betalar vi till kliniken. Du behöver inte lägga ut hela beloppet.

Frågor och svar

Vanliga frågor om hundförsäkring

Relaterat innehåll