Försening på resan

Trots att du planerat väl och varit ute i god tid kan det uppstå händelser som gör att du blir försenad på resan och missar flyget eller tåget. Reseskyddet i Stor Hemförsäkring gäller vid försening på resan.

Du är försenad till avresan

Ibland händer det oförutsatta saker hur väl du än har planerat. Det kan vara en trafikolycka eller ett motorhaveri som gör att du kommer försent till flygplatsen eller färjan. Det kan också vara att någon i familjen blir akut sjuk och att ni inte kan komma iväg.

Om du kommer för sent till en bokad och betald resa får du ersättning för nödvändiga och skäliga resekostnader för att komma ikapp.

  • Du kan få ersättning upp till 20 000 kronor per person och högst 75 000 kronor sammanlagt.
  • Du behöver inte betala någon självrisk i dessa fall.
  • För att kunna få ersättning behöver du har det utökade reseskyddet som finns i Stor Hemförsäkring respektive Stor Villaförsäkring

Du blir försenad under resans gång

Om du blir försenad på grund av att ditt flyg, tåg, buss eller båt inte går i tid kan du få:

  • 500 kronor i ersättning efter 6 timmars försening.
  • Du får ytterligare 500 kronor per 12:e timme utöver det.
  • Maxbeloppet är 5 000 kronor per person.
  • Be om ett intyg från researrangören eller transportföretaget.
  • Du betalar ingen självrisk vid förseningar.

När ditt flyg är försenat har du rätt till hjälp och stöd från flygbolaget. Kontakta ditt flygbolag för mer information.

Du blir försenad på hemresan

Reseskyddet i hemförsäkringen gäller även om det flyg du reser med är försenat vid återkomsten till utgångspunkten för resan, i Norden. Om du på grund av den förseningen inte hinner med hinner med en bokad och betald anslutning, exempelvis tåg eller buss, till din hemort kan du få ersättning. Förseningsersättningen är högst 1 500 kronor per person.

Senast uppdaterad 3 maj 2022

Hjälpte denna information dig?

Vad saknade du?

Vi kan inte svara på kommentarer som lämnas här. Dina kommentarer används för att förbättra innehållet på sajten. Om du vill få svar på en fråga kontaktar du vår kundservice.

* Obligatoriskt fält
Formuläret skickas...