Anpassa webbplatsen

Ändra textstorlek, färg och tecken

I de flesta moderna webbläsare ändrar du textstorlek genom att hålla ner Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. Om det inte fungerar så kan du ändra textstorleken genom att ändra inställningar i din webbläsare

Ändra textstorlek

  • Firefox – välj Visa och därefter Textstorlek. Du kan också använda Ctrl-tangenten tillsammans med + eller -.
  • Internet Explorer – välj Visa och därefter Textstorlek.
  • Opera – välj Visa och därefter Zoomfaktor. Du kan också använda tangenterna + och -.
  • Safari för Mac– välj Innehåll och därefter Öka textstorleken eller Minska textstorleken. Du kan också använda kommando-tangenten (Apple-tangenten) tillsammans med tangenterna + och -.

Ändra färger och teckensnitt

Du kan själv ändra teckensnitt och färger i din webbläsare. Nedan finns beskrivningar av hur du gör det i Firefox och i Internet Explorer.

Firefox

Välj Verktyg och därefter Inställningar i menyn. Klicka på Innehåll.

Ändra färger – Klicka på knappen Färger och klicka ur kryssrutan Låt sidor använda egna färger, istället för inställningarna ovan. Nu kan du ändra färg på text och bakgrund genom att klicka på respektive knapp. Välj önskad färg i färgväljaren. När du har är klar med dina val klickar du på knappen OK.

Ändra teckensnitt – Klicka på knappen Avancerat och klicka ur kryssrutan Låt sidor använda egna teckensnitt, istället för ovanstående. Klicka på OK. Ändra till önskat standardteckensnitt och storlek.

Klicka på OK för att spara dina nya inställningar.

Internet Explorer

Välj Verktyg och därefter Internetinställningar i menyn. Klicka på knappen Hjälpmedel på fliken Allmänt.

Genom att kryssa i kryssrutorna väljer du vilka inställningar du vill kunna ändra – färger, teckensnitt stilar och teckensnittstorlekar. Klicka på knappen OK för att bekräfta dina val.

Nu kan du ändra färger och teckensnitt.

Ändra färg – klicka på knappen Färger. Klicka ur kryssrutan Använd Windows-färger. Du ändrar färg genom att klicka på knapparna som nu går att klicka på. Exempel: Klicka på Text och du får upp en färgväljare. Välj önskad färg och klicka på OK. Om du vill ändra fler färger klickar du på något av de andra alternativen och gör om samma sak igen.

Ändra teckensnitt – klicka på knappen Teckensnitt och ändra till önskat teckensnitt vid Teckensnitt för webbsidor. Klicka på OK när du är klar.

När du har gjort dina ändringar klickar du på OK i dialogrutan Internetalternativ för att stänga den.