Packa smart

Genom att packa smart – och rätt – kan du undvika problem. Om bagaget blir försenat är det skönt att ha ett ombyte, hygienartiklar och badkläder i handbagaget. Och packa dina värdesaker i handbagaget!

Packningstips

Genom att tänka till innan du packar kan du undvika nedkladdade och skrynkliga kläder och att stå helt utan kläder om väskan blir försenad.

  • Packa tätt så att kläderna inte åker omkring i väskan så blir de inte så skrynkliga.
  • Mjuka plagg och handdukar kan du rulla ihop. Sätt en gummisnodd runt eller lägg dem i en återförslutningsbar plastpåse så ligger det på plats.
  • Sätt plastfolie under korken på flaskor och burkar så slipper du kladd från läckande flaskor. Lägg dem gärna i separat plastpåse så behöver du inte göra rent allt i necessären.
  • Om ni är flera och har varsin väska kan ni dela upp packningen mellan er så att någon inte står helt utan packning ifall den ena väskan blir försenad eller kommer bort.
  • Låt väskan vara olåst. Säkerhetspersonal på flygplatser vill kunna öppna väskorna och för att de inte ska bryta upp låsen är det bättre att inte låsa väskan. Hos vissa flygbolag är det inte tillåtet att låsa väskan.

 

Värdesaker ska packas i handbagaget

Lägg inget värdefullt som smycken, dator och kamera i väskor som ska checkas in. Ömtåliga saker bör du om möjligt ha i handbagaget.

Flygbolagens regler

Bra att ha i handbagaget

Våra kunder har delat med sig tips om vad som är bra att packa ner i handbagaget.

  • En bok, läsplatta, korsord eller kortlek att fördriva tiden med, både under flygningen och om du har väntetider vid mellanlandning.
  • Reseapotek – värktabletter, våtservetter, plåster och handsprit.
  • Laddare till mobil och dator och kom ihåg adapter för eluttagen.
  • Hygienartiklar, ombyte och badkläder. Ifall resväskan blir försenad kan du i alla fall ta ett dopp när du kommer fram.
  • Småbarn somnar ofta i slutet av resan. Skaffa en barnvagn som går som handbagage på flyget. Som bonus har du med säkerhet en hel vagn när ni kommer fram!
Kvinna väntar på flygplatsen
Packa hygienartiklar och något att fördriva tiden med i handbagaget.

Packa bilen smart

När man ska resa med bil är det lätt hänt att slänga med lite extra grejer och att packa i påsar. Det blir dock trassligt om bilen går sönder. 

Om det händer något med bilen och du ska köra vidare med hyrbil eller om du måste flyga hem är det smidigare att ha packat i resväskor än att ha packningen i exempelvis Ikeas blåa påsar. 

Fler tips om du reser med bil

Relaterat innehåll

Senast uppdaterad: 6 maj 2022

Hjälpte denna information dig?

Vad saknade du?

Vi kan inte svara på kommentarer som lämnas här. Dina kommentarer används för att förbättra innehållet på sajten. Om du vill få svar på en fråga kontaktar du vår kundservice.

* Obligatoriskt fält
Formuläret skickas...