Utlandsresekort

Utlandsresekortet är ett intyg på att reseskydd ingår i din hemförsäkring. I det står det vad försäkringen gäller för, samt kontaktuppgifter om du behöver hjälp på resan. Skriv ut kortet och fyll i ditt försäkringsnummer, du hittar det på Mina sidor.

Ladda ner Utlandsresekortet (PDF)

I vilka länder gäller reseskyddet?

Reseskyddet gäller i hela världen i 45 dagar, men kan förlängas upp till ett år. Om UD avråder från att resa till ett visst land eller område gäller inte reseskyddet om du trots det väljer att resa. På UDs hemsida kan du läsa vad som gäller för det land du planerar att resa till.

Om något händer på resan

Hemförsäkringens reseskydd gäller på privat resa i hela världen under resans första 45 dagar.

  • Om det händer något på resan som inte är akut, exempelvis förkylning, mindre allvarlig magsjuka, kontaktar du oss så guidar vi dig.
  • Om du blir akut sjuk, allvarligt skadad eller utsatt för överfall kontaktar du SOS International direkt. 

Läkarintyg

Be alltid om läkarintyg om du eller någon i familjen blir sjuk eller skadas på resan. Vid sjukdom ska diagnos och behandlingstid vara angivet i läkarintyget. Du kan få ersättning för outnyttjad resekostnad om du har Stor Hemförsäkring eller Stor Villaförsäkring.

Förlänga resan?

Ska du vara borta i mer än 45 dagar? Du kan förlänga reseskyddet upp till 1 år. Läs mer om hur förlängt reseskydd gäller.

Kontaktuppgifter:

If: +46 771 655 655
SOS International: +46 8 121 88 000
Mejl: if.assistance@if.se

Reseskydd för hela familjen

Reseskyddet gäller för alla medförsäkrade som står med på försäkringsbrevet. Logga in och kontrollera att alla medförsäkrade finns registrerade på försäkringsbrevet för din hemförsäkring. Om någon saknas – lägg till medförsäkrad här

Behöver du andra resebevis?

Utöver Utlandsreseskortet kan du behöva andra intyg om att du har en reseförsäkring som gäller om du blir sjuk eller skadad. Det kan till exempel vara intyg om att försäkringen gäller vid covid-19.

Här hittar du vilka andra intyg vi kan skicka till dig

Senast uppdaterad 24 maj 2022

Hittade du det du letade efter?

Vad saknade du?

Vi kan inte svara på kommentarer som lämnas här. Dina kommentarer används för att förbättra innehållet på sajten. Om du vill få svar på en fråga kontaktar du vår kundservice.

* Obligatoriskt fält
Formuläret skickas...