Utlandsresekort

Ditt försäkringsbevis på resan
Utlandsresekortet är ett intyg på att reseskydd ingår i din hemförsäkring. I kortet finns kontaktuppgifter om du behöver hjälp när du är på resa.
Reseskyddet gäller i hela världen

Utlandsresekort (pdf) 

Fyll i ditt försäkringsnummer på utlandsresekortet. Har du inte försäkringsnumret hittar du det när du loggar in på Mina sidor

Om något händer på resan

Hemförsäkringens reseskydd gäller på privat resa i hela världen under resans första 45 dagar. Om du blir akut sjuk, skadad, bestulen eller utsatt för överfall på resan får du hjälp av SOS International. 

Ring: +46 8 792 73 33
Fax: +46 8 792 80 70
Mejl: if-assistance@if.se

Reseskydd för medförsäkrade

Reseskyddet gäller för alla medförsäkrade som står med på försäkringsbrevet. Logga in och kontrollera att alla medförsäkrade finns registrerade på försäkringsbrevet för din hemförsäkring. Om någon saknas kan du meddela oss, så lägger vi till den medförsäkrade.

Borta i mer än 45 dagar?

Reseskyddet gäller i 45 dagar, men du kan förlänga det i upp till ett år, inklusive de 45 dagarna. Det är viktigt att du betalar förlängningen av reseskyddet innan de första 45 dagarna har passerat, annars gäller sju dagars karens.
Kontakta oss om du vill förlänga reseskyddet.

Medicinsk förhandsbedömning 

Är du 70 år eller äldre behöver du göra en medicinsk förhandsbedömning innan reseskyddet kan förlängas. Kontakta oss på telefon 0771-655 655 så hjälper vi dig med det.

Resa med bil

Reser du utomlands med egen bil är det viktigt att ta med ett Grönt Kort , ett bevis på att bilen har gällande trafikförsäkring i Sverige.