Utlandsresekortet

ditt försäkringsbevis på resan
Utlandsresekortet innehåller viktig information om vad du ska göra om något händer på resan. Du hittar även kortfattad information om reseskyddets omfattning och ersättningsbelopp. Visa upp kortet om du är utomlands och behöver akut sjukvård.
Trygg på resan med reseförsäkring

Skriv ut, fyll i försäkringsnumret för din hemförsäkring och ta med utlandsresekortet på resan. Du hittar försäkringsnumret på Mina sidor.

Utlandsresekort – att  ladda ner (pdf) 
Logga in på Mina sidor

Borta mer än 45 dagar?

Reseskyddet i hemförsäkringen gäller i 45 dagar, men du kan förlänga det om du ska vara borta en längre period. Du kan förlänga reseskyddet att gälla upp till ett år, inklusive de första 45 dagarna. 

Det är viktigt att du kontaktar oss i god tid så att du hinner betala för förlängningen av reseskyddet innan de första 45 dagarna har passerat.

Har det redan gått 45 dagar av resan kan du ändå förlänga reseskyddet, men då gäller det med sju dagars karenstid.​​​

Om du är äldre än 70 år behöver du göra en medicinsk förhandsbedömning innan reseskyddet kan förlängas. Kontakta oss på telefon 0771-655 655 så hjälper vi dig med det.

Utlandsresekortet är ditt försäkringsbevis och den enda dokumentation du behöver när det gäller reseskyddet i hemförsäkringen. Om du reser med egen bil är det bra att ta med ett Grönt Kort som bevis på att bilen har gällande trafikförsäkring.  

Tips inför resan

Här hittar du mer information som kan vara bra att läsa innan du reser iväg.