Hemförsäkring

Försäkring för ditt hem oavsett om du bor i hyrd bostad, bostadsrätt eller i ett hus du äger. Tack vare din Volkswagen Försäkring får du upp till 27 % rabatt på hemförsäkringen. 

Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.
  • Försäkring upp till 1,5 miljoner

    Gäller för dina saker vid stöld, brand och skadegörelse.

  • Hjälp vid id-stöld

    Du får råd och hjälp om du blir utsatt för id-stöld.

  • Reseskydd 45 dagar

    Försäkringen innehåller reseskydd för resor i hela världen i 45 dagar.

Vad ingår i hemförsäkringen?

Med en hemförsäkring får du ett skydd för ditt hem och dina saker om de skadas eller förloras. Hemförsäkringen gäller även för dig som person i vissa händelser.

Rätt försäkring för din bostadstyp

Välj den hemförsäkring som passar ditt boende. Om du hyr bostaden väljer du hemförsäkring hyresrätt, även om du hyr ett hus eller någon annans bostadsrätt.

Hemförsäkringens innehåll

Här ser du vad som ingår i hemförsäkringens olika omfattningar. Det som gäller specifikt för byggnader visas inte här, det hittar du under villaförsäkring.

Jämför innehållet Stor Hem Hem Extra Hem
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte

Vanliga frågor och svar om hemförsäkring

Så tycker våra kunder om oss

Reseskyddet försäkrar dig på resan

Du har samma skydd i din hemförsäkring när du är på resa som du har hemma, men vid resa gäller försäkringen även för vårdkostnader om du insjuknar på resan eller om du blir skadad. Reseskyddet gäller i 45 dagar i hela världen, men det går också att få ett utökat reseskydd i upp till 1 år.

Dina familjemedlemmar ingår i din hemförsäkring och får samma reseskydd som du, om de finns namngivna i försäkringsbrevet. Kom ihåg att lägga till barnen så att de också är försäkrade både hemma och på resan.

Läs mer om hur reseskyddet i hemförsäkringen gäller

Slappnar av i solstol under palmer
Reseskydd för hela världen i 45 dagar ingår.

Ändras livet - ändra också i hemförsäkringen

Du flyttar kanske ihop med någon, flyttar isär, får barn, skaffar annat boende, har barn varannan vecka eller barn som flyttar hemifrån. Hemförsäkringen hänger med hela tiden, men du kan behöva justera den så att den passar din livssituation.

Ett par som flyttar
Hemförsäkring i livets olika faser.

Hemförsäkring med höga betyg

If Stor Hemförsäkring får 4,4 poäng av 5,0 möjliga i den oberoende jämförelsen av försäkringar som görs av Konsumenternas.se. 

Se jämförelsen på konsumenternas.se

Hemförsäkringen ger rabatt

När du köper en hemförsäkring får du 10 % rabatt direkt i vårt förmånsprogram. Med fler försäkringar hos oss får du mer rabatt. 

Så fungerar förmånsprogrammet