Ändra hemförsäkringen vid flytt

När du flyttar behöver du ändra din hemförsäkring så att den passar ditt nya boende.

Anmäl din flytt så hjälper vi dig

När du flyttar behöver du ändra din hemförsäkring så att den passar ditt nya boende.

Har du din hemförsäkring hos oss idag kan du enkelt ändra adress på din nuvarande försäkring utan att behöva säga upp den. Behöver du ändra från till exempel hemförsäkring till villaförsäkring, fixar vi det också. Oavsett behöver du inte säga upp försäkringen för den tidigare bostaden separat när du flyttar.

Har du kvar den tidigare bostaden?

Om du inte har sålt din gamla bostad, hyr ut den, eller av annan orsak har kvar den, kan du fortfarande ändra hemförsäkringen till den nya adressen här. Återkom sedan till oss när du vill avsluta försäkringen för den tidigare bostaden.

Vill du byta till If från annat försäkringsbolag?

Välkommen! Om du byter till oss från ett annat försäkringsbolag behöver du bara köpa din nya hemförsäkring hos oss. Sedan säger du upp din gamla försäkring den dagen du lämnar över ditt tidigare boende.

Teckna en ny hemförsäkring

I vissa fall behöver vi hjälpa till

Har du någon av nedanstående försäkringar idag behöver vi hjälpa dig med flytten. Ring oss på 0771 - 655 655 så löser vi det.

  • Studentförsäkring
  • Tilläggsförsäkring för uthyrning eller värdefulla saker

Försäkrad under flytten

Du har också ett försäkringsskydd under själva flytten om dina saker till exempel skulle bli stulna eller om något förstörs av brand eller annan skadegörelse. 

Så gäller hemförsäkringen under flytten

Viktigt att inte stå utan hemförsäkring

Det är lätt hänt att tänka att hemförsäkringen inte behövs om du är mitt emellan två egna boenden och tillfälligt bor hos någon annan. Exempel på två vanliga situationer där hemförsäkringen behövs: 

  • Om du passar på att resa utomlands har du reseskydd via hemförsäkringen som gäller för kostnaderna att få vård i ett annat land och om du blir bestulen på resan.
  • Om du och hyresvärden eller den nya ägaren är oense om något som rör bostaden och du krävs på pengar hjälper vi dig att reda ut tvisten. Om du är skadeståndsskyldig betalar vi ut ersättning upp till 5 miljoner kronor.

Vi rekommenderar därför att du alltid har en hemförsäkring utan uppehåll mellan den tidigare bostaden och den nya. Om du tar bort din egen hemförsäkring när du tillfälligt bor hos någon annan bör du se till att du ingår i den personens hemförsäkring under tiden. 

Om du vill du ändra i din hemförsäkring

Ibland vill man ändra i försäkringen även om man inte flyttar. Här är två vanliga ärenden och så gör du: 

Relaterat innehåll

Senast uppdaterad 14 april 2023

Hjälpte denna information dig?

Vad saknade du?

Vi kan inte svara på kommentarer som lämnas här. Dina kommentarer används för att förbättra innehållet på sajten. Om du vill få svar på en fråga kontaktar du vår kundservice.

* Obligatoriskt fält
Formuläret skickas...