Flytta hemförsäkringen till ny adress

Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.
Flytta din villaförsäkring

Nytt hem, ny adress – när du flyttar behöver du ändra din hemförsäkring så att den passar ditt nya boende. Du kan enkelt göra ändringen själv här på sidan. Efter genomförd ändring får du ett nytt försäkringsbrev med nytt försäkringsnummer.

Ska du behålla tidigare bostad?

Om du inte vet vilket datum du kommer överlämna din nuvarande bostad till annan person, eller av annan orsak vill behålla den, så låter vi försäkringen finnas kvar.  Återkom till oss när du vill avsluta försäkringen för den tidigare bostaden.

Viktigt att inte stå utan hemförsäkring

Det är lätt hänt att tänka att hemförsäkringen inte behövs om du är mitt emellan två egna boenden och tillfälligt bor hos någon annan. Exempel på två vanliga situationer där hemförsäkringen behövs: 

  • Om du passar på att resa utomlands har du reseskydd via hemförsäkringen som gäller för kostnaderna att få vård i ett annat land och om du blir bestulen på resan.
  • Om du och hyresvärden eller den nya ägaren är oense om något som rör bostaden och du krävs på pengar hjälper vi dig att reda ut tvisten. Om du är skadeståndsskyldig betalar vi ut ersättning upp till 5 miljoner kronor.

Vi rekommenderar därför att du alltid har en hemförsäkring utan uppehåll mellan den tidigare bostaden och den nya. Om du tar bort din egen hemförsäkring när du tillfälligt bor hos någon annan bör du se till att du ingår i den personens hemförsäkring under tiden. 


Andra ändringar i försäkringen

Ibland vill man ändra i hemförsäkringen även om man inte flyttar. Här är två vanliga ärenden och så gör du: 

Byta till If från annat bolag?

Välkommen! Om du byter försäkringsbolag till oss behöver du bara köpa din nya hemförsäkring här. Sedan säger du upp din gamla försäkring den dagen du lämnar över ditt tidigare boende.

Teckna ny hemförsäkring 

Relaterat innehåll

Senast uppdaterad 18 Juni 2024

Hjälpte denna information dig?

Vad saknade du?

Vi kan inte svara på kommentarer som lämnas här. Dina kommentarer används för att förbättra innehållet på sajten. Om du vill få svar på en fråga kontaktar du vår kundservice.

* Obligatoriskt fält
Formuläret skickas...