Allriskförsäkring

drulleförsäkring när oturen har varit framme
Allriskförsäkring, drulleförsäkring eller otursförsäkring – kärt barn har många namn. Oavsett vad du kallar det så är det en försäkring som hjälper dig när du haft lite otur och till exempel välter kaffekoppen över datorn eller tappar solglasögonen i havet.

Vad är allrisk?

Allriskförsäkring är ett utökat skydd i hemförsäkringen som gäller när du själv har skadat dina egna saker. Den gäller för plötsliga och oförutsedda händelser och upp till ett visst belopp. Exempel på händelser är att du råkar putta till läsplattan när du städar så att den ramlar i golvet, spräcker glaset på mobilen, tappar kameran i sjön på fisketuren, eller sätter dig på dina egna glasögon.

  • Vi kallar vår allriskförsäkring för Otur och den ingår i hemförsäkring Extra upp till 50 000 kr och i Stor hemförsäkring upp till 80 000 kr.
  • Otursförsäkringen gäller inte för saker som du lånar. Dator eller läsplatta som skolan lånar ut till dig under studietiden är undantagen från denna regel. Den dator eller läsplatta du lånar från skolan omfattas av försäkringen på samma sätt som om den varit din egen. 
  • Denna typ av drulleförsäkring ska inte blandas ihop med situationer där man menar att man drullat till det och orsakat en skada på någon annans saker och blir skadeståndsskyldig. För den typen av händelse är det reglerna i ansvarsförsäkringen som gäller. Ansvarsförsäkringen ingår i alla hemförsäkringar. 

Kontakta oss

Vi hjälper dig gärna med dina frågor om försäkringar. Du kan ringa, chatta eller mejla.

Kontakta kundservice

Rätt hemförsäkring

Hemförsäkringen gäller för dig och de saker du äger, hyr eller lånar. Har du den försäkring du behöver? 

Läs mer och välj

Anmäl skada

Här kan du anmäla din skada dygnet runt – snabbt och enkelt. Vi kontaktar dig senast nästkommande vardag.

Anmäl skada på if.se