Hemförsäkring

Försäkring för ditt hem oavsett om du bor i hyrd bostad, bostadsrätt eller i ett hus du äger. Tack vare din Ford Försäkring får du upp till 27 % rabatt på hemförsäkringen. 

Vår bästa hemförsäkring ger extra bra reseskydd

Stor Hemförsäkring är vår bästa hemförsäkring och ger dig bland annat extra bra skydd när du är på resa. Utöver det reseskydd som ingår i alla våra hemförsäkringar, så får du med Stor Hemförsäkring ett utökat reseskydd som innehåller:

  • Avbeställningsskydd 
  • Ersättningsresa 
  • Förseningsersättning
  • Hyrbilsskydd
  • Outnyttjad semesterdag
  • Självriskskydd

Så fungerar reseskyddet i hemförsäkringarna

4,3 av 5 Innehållet i Stor Hemförsäkring får högt betyg i Konsumenternas.se oberoende jämförelse.

Vad ingår i hemförsäkringen?

Med en hemförsäkring får du ett skydd för ditt hem och dina saker om de skadas eller förloras. Hemförsäkringen gäller även för dig som person i vissa händelser.

Hemförsäkringens innehåll

Här ser du vad som ingår i hemförsäkringens olika omfattningar. Det som gäller specifikt för byggnader visas inte här, det hittar du under villaförsäkring.

Jämför innehållet Stor Hem Hem Extra Hem
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte
Ingår Ingår inte Ingår inte

Hemförsäkring ger rabatt

När du försäkrar hemmet får du 10 % förmånsrabatt direkt på hemförsäkringen och på i stort sett alla dina försäkringar. Med fler försäkringar hos oss får du 15 % rabatt.

Vanliga frågor och svar om hemförsäkring

Reseskyddet försäkrar dig på resan

Du har samma skydd i din hemförsäkring när du är på resa som du har hemma, men vid resa gäller försäkringen även för vårdkostnader om du insjuknar på resan eller om du blir skadad. Reseskyddet gäller i 45 dagar i hela världen, men det går också att få ett utökat reseskydd i upp till 1 år.

Dina familjemedlemmar ingår i din hemförsäkring och får samma reseskydd som du, om de finns namngivna i försäkringsbrevet. Kom ihåg att lägga till barnen så att de också är försäkrade både hemma och på resan.

Läs mer om hur reseskyddet i hemförsäkringen gäller

Slappnar av i solstol under palmer
Reseskydd för hela världen i 45 dagar ingår.

Ändras livet - ändra också i hemförsäkringen

Du flyttar kanske ihop med någon, flyttar isär, får barn, skaffar annat boende, har barn varannan vecka eller barn som flyttar hemifrån. Hemförsäkringen hänger med hela tiden, men du kan behöva justera den så att den passar din livssituation.

Ett par som flyttar
Hemförsäkring i livets olika faser.

Så tycker våra kunder om oss