Skada på värmesystem

Om du råkat ut för skada på värmesystemet som till exempel trasig värmepump, värmepanna, pelletskamin eller varmvattenberedare anmäler du enkelt här.

Anmäl skada

Innan du gör din anmälan

Vi kan hjälpa dig snabbare om du uppger märke och modell, inköpsdatum och inköpspris när du gör anmälan. Du kan göra din anmälan även om du inte har dessa uppgifter tillgängliga.

Så ersätts värmesystem

Om värmesystem som du äger går sönder kan du få ersättning från hemförsäkringen, till exempel din villaförsäkring eller fritidshusförsäkring. Några exempel på vad som räknas som värmesystem är värmepump, pannor, pelletskamin, fjärrvärme, golvvärme och solceller.

Din ersättning baseras på hur gammalt värmesystemet är samt vad det kostar att köpa och installera idag. Värdet på värmesystemet sjunker med åldern, hur mycket beror på vilken typ det gäller. 

Reklamation

Om systemet är yngre än tre år ska du börja med att vända dig till företaget där det är köpt och göra en reklamation. Är det äldre än tre år eller om du inte får ersättning vid reklamationen gör du en skadeanmälan till oss.