Anmäl stulen eller skadad mobiltelefon

Gör en skadeanmälan online om din mobil blivit stulen eller skadad.

  • Vår onlineanmälan får höga betyg
  • Anmäl när det passar dig
Jag vill börja anmäla

Innan du gör din anmälan

Vi kan hjälpa dig snabbare om du uppger märke, modell och inköpsdatum när du gör anmälan. Du kan göra anmälan även om du inte har dessa uppgifter tillgängliga.

Så ersätts stulen eller skadad mobiltelefon

Blir mobilen stulen vid inbrott hemma, vid fickstöld eller överfall räcker grundskyddet i hemförsäkringen för att du ska kunna få ersättning. Om du tappar mobilen så att glaset spräcks eller att mobilen skadas behöver du ha allriskförsäkringen Otur för att kunna få ersättning. 

  • Värdet på mobiltelefoner sjunker snabbt, därför gör vi åldersavdrag från 6 månaders ålder med 30 %. Har din mobil fyllt 5 år är värdet för lågt för att vi ska kunna betala ersättning.
  • Vi utgår från vad en likvärdig mobiltelefon kostar idag och gör sedan avdrag från nypriset beroende på den skadade telefonens ålder. 
  • Du betalar en del av kostnaden själv – självrisk, som är 1 800 kronor om du inte valt ett högre belopp. Logga in på Mina sidor för att se vilken självrisk du valt för din hemförsäkring. 
  • Din hemförsäkring gäller inte för mobiltelefoner som ägs av ett företag. 

Ersättningstabell för mobiltelefon

Mobiltelefonens ålder Ersättning i procent 
Yngre än 6 mån
x
6 mån
70 %
1 år
50 %
2 år
30 % 
3 år
20 %
4 år
10 %
5 år och äldre
0 %

Förklaring till x

När mobilen är yngre än 6 månader får du ersättning motsvarande nypriset om du återanskaffar mobilen inom sex månader från skadetillfället. Om du inte köper en mobiltelefon inom sex månader får du ersättning med 70 % av nypriset. 

Hittade du det du letade efter?

Vad saknade du?

Vi kan inte svara på kommentarer som lämnas här. Dina kommentarer används för att förbättra sajten. Om du vill få svar på en fråga kontaktar du vår kundservice.

* Obligatoriskt fält
Formuläret skickas...