Katthem gör skillnad

Vi vill vara med och göra skillnad. Därför stöder vi flera katthem i deras arbete med att hjälpa övergivna och vanvårdade katter till ett nytt hem.

Tusentals katter överges och vanvårdas varje år

Idag beräknar man att det finns cirka 1 200 000 katter i Sverige. De flesta katter har ett tryggt och bra hem. Men varje år hittas tusentals övergivna katter i olika skick eller omhändertas av myndigheter på grund av vanvård. Många av de katter som hittas eller omhändertas hamnar ofta på katthem, som ser till att katten blir undersökt av veterinär, kastrerad, avmaskad, id-märkt och vaccinerad. När katten är frisk och trygg försöker personalen på katthemmet hitta ett bra hem till den.

Katthem en fristad för hemlösa katter

50 katthem runt om i Sverige

Idag finns det cirka 50 katthem runt om i Sverige och alla gör ett enastående arbete med att ta hand om dessa övergivna katter och ge dem en ny chans. Katthemmen är ideella och drivs av eldsjälar, som vill det bästa för djuren.

Med samarbetet med olika katthem vill vi

  • bidra till att höja kattens status i samhället
  • motverka att katter avlivas i onödan, till exempel på grund av ekonomiska besvär.

För varje katt som omplaceras till ett nytt hem och försäkras hos oss, ger vi katthemmet en summa pengar.

Vi samarbetar med Kattstallet, Gotlands katthem och Norrtälje Katthem

Kattstallet

Genom kontakter med allmänhet, myndigheter och organisationer arbetar Kattstallet för god katthållning, att höja kattens status i samhället och hjälpa hemlösa katter.

Mer om Kattstallet

Gotlands Katthem

Gotlands Katthem är en ideell förening som arbetar med att ta hand om hemlösa katter. De gör även insatser bland Gotlands förvildade katter genom kastrationskampanjer. 

Mer om Gotlands katthem

Norrtälje Katthem

Norrtälje Katthem är en ideell förening som hjälper i första hand hemlösa katter, men även katter som av olika anledningar behöver omplaceras. 

Mer om Norrtälje Katthem
Har du tips till oss?

Tipsa oss om katthem för samarbete

Ann-Sofie Wikberg, If

Känner du till ett katthem som kan vara intresserade av ett samarbete med oss?

Kontakta gärna: 

Ann-Sofie Wikberg

Telefon: 072-214 28 38

Mejl: ann-sofie.wikberg@if.se