FirstVet

veterinärkliniken på nätet

För att underlätta för dig som djurägare samarbetar vi med FirstVet, den första digitala veterinärkliniken i Norden.

FirstVets vision är att förenkla livet med husdjur och vara det naturliga valet för lättillgänglig rådgivning kring djurs hälsa och välmående.

Videomöte med veterinären

Ett videomöte med en veterinär fungerar som ett vanligt veterinärbesök, med den skillnaden att mötet sker genom dator, mobil eller surfplatta. För att genomföra mötet i din dator behöver du ha fungerande webbkamera, mikrofon och högtalare.

Slipp onödiga veterinärbesök 

Ibland är det svårt att avgöra om du behöver uppsöka veterinär eller inte och det kan vara långt till närmaste veterinärklinik. Då kan FirstVet göra en första bedömning och ge dig konsultation. Om de remitterar ditt djur vidare och det sedan blir ett försäkringsärende hos oss, räknas kostnaden för FirstVet med i ärendet. 

Bra pris även om inget försäkringsärende

Ett videomöte med en veterinär hos FirstVet kostar 320 kr (vardagar 09.00-18.00, övrig tid 550 kr). Även om det inte blir ett försäkringsärende är det ett bra pris för en veterinärkonsultation. Ett vanligt besök på en veterinärklinik kostar betydligt mer. Att träffa veterinären digitalt kan alltså spara både tid och pengar.

Är djuret akut sjukt eller svårt skadat ska du uppsöka veterinärvård direkt.

Så här går det till

Du skapar ett konto hos FirstVet, loggar in, väljer tid och bokar videomöte med en veterinär. FirstVet ser till att du träffar rätt person, som kan just ditt djurslag.

Mötet journalförs som vanligt

FirstVet för journal som vanligt och bedömer de att ditt djur behöver ytterligare vård remitteras du vidare. De remitterar helt oberoende och har en rikstäckande kartläggning av veterinärkliniker. Det innebär att du får träffa rätt veterinär så snabbt som möjligt.

En digital veterinärklinik

Blev du nyfiken och vill veta mer om FirstVet och hur det går till att träffa en veterinär digitalt?

Frågor och svar om FirstVet

Säkerhet för djur

I Säkerhetsbutiken kan du köpa produkter till din hund eller katt. Som kund hos oss får du 20 % rabatt.

Till Säkerhetsbutiken

FirstVet-appen

Med FirstVets app för iPhone eller Android kan du boka videomöte med veterinär var du än befinner dig.