Hunduppfödare

Ring oss för att köpa försäkring och få veta mer om dina förmåner som hunduppfödare.

Vi bjuder på 3 besök hos FirstVet
  • Kostnadsfri dolda fel-försäkring

    Dolda fel-försäkring för hela kullen utan kostnad för dig som är If-uppfödare.

  • Rabatt för uppfödare

    Har du en dolda fel-försäkring hos oss vartannat år får du 20 % uppfödarrabatt.

  • Förmånlig användbarhet

    Vi ersätter 100 % av livförsäkringsbeloppet om hunden förlorar sin avelsduglighet.

Som uppfödare är du mån om att dina hundar får ett bra försäkringsskydd och med vår hundförsäkring kan du känna dig trygg med att både tik, hane och valpar är rätt försäkrade. Kostnader för veterinärvård ingår för alla valpar i tikens försäkring om något skulle hända under tiden de bor kvar hos dig. För extra trygghet finns tillägget Användbarhet för dina avelshundar, som ger ersättning om avelsplanerna inte går som du tänkt.

För dig som är en aktiv uppfödare finns flera värdefulla förmåner. När du har valpkullar kan du teckna dolda fel-försäkring för hela kullen som gäller för dolda fel hos valpar som du säljer. Du som är If-uppfödare och har din tik försäkrad hos oss har möjlighet att få dolda fel-försäkringen utan kostnad. Det enda du behöver göra är att kontakta ett av våra djurombud eller ring oss på 0770-115 000, så hjälper vi dig. 

Jämför innehållet Stor+ Hund 
Stor Hund Hund
Veterinärvård

Försäkringen gäller hela hundens liv och ersätter veterinärvårdskostnader om hunden blir sjuk eller skadad.

Upp till 90 000 kr Upp till 60 000 kr Upp till 30 000 kr
Livförsäkring

Livförsäkring går att välja till alla våra hundförsäkringar. Du kan också välja att inte ha någon livförsäkring alls för din hund.

Livförsäkringen betalas ut om hunden dör eller måste avlivas på grund av olycksfall eller sjukdom. Den gäller också om hunden stjäls eller kommer bort. Försäkringsbeloppet sänks med 20 % varje år från sju års ålder och upphör helt vid 10 års ålder.

Livförsäkringen gäller utan självrisk.

Valbar Valbar
Valbar
Dolda fel

Försäkringen ersätter veterinärvårdskostnader för dolda och medfödda fel. Om du har valt livförsäkring gäller försäkringen även om hunden måste avlivas på grund av ett dolt fel.

Om hunden försäkras hos oss efter 120 dagars ålder gäller försäkringen för dolda fel efter 12 månader.

checkmark checkmark checkmark
Videosamtal med veterinär

Vi bjuder på tre videosamtal per år hos den digitala veterinären FirstVet.

Läs mer om FirstVet.

checkmark checkmark checkmark
Magnetkameraundersökning

Ersättning för undersökning  och behandling med CT (Computed tomography), magnetkameraundersökning (MRI), scintigrafi och elektrodiagnostik.

Högsta ersättning är:
- 10 000 kr i Hundförsäkring
- 15 000 kr i Stor Hundförsäkring och Stor+ Hundförsäkring.

checkmark checkmark checkmark
Kejsarsnitt

Vi ersätter kostnaden för förlossning med kejsarsnitt.

- Hundförsäkring gäller för ett kejsarsnitt
- Stor Hundförsäkring och Stor+ Hundförsäkring gäller för två kejsarsnitt.

För bostonterrier, chihuahua, fransk och engelsk bulldog och blandras där någon av dessa raser ingår ersätts kejsarsnitt endast om tiken har fött en eller flera kullar tidigare och samtliga kullar fötts genom normalförlossning.

Vid andra kejsarsnittet gäller dubbel fast självrisk, se fullständiga villkor för hundförsäkring.

checkmark checkmark checkmark
Veterinärvård för valpar

Om du har din tik försäkrad ingår veterinärvård för valpar under tiden du äger dem. Försäkringen gäller för valpar som blivit en dag gammal men inte uppnått 120 dagars ålder.

Högsta ersättning är 8 000 kr per valp.

checkmark checkmark checkmark
Livförsäkring för valpar

Om du har en livförsäkring för din tik ingår en livförsäkring även för valparna om hon får en kull. Gäller för valpar som uppnått 35 men inte 120 dagars ålder och som du fortfarande äger.

Högsta ersättning är 8 000 kr per valp, dock högst mammans livförsäkringsbelopp.

checkmark checkmark checkmark
Avlivning

Kostnader för avlivning och omhändertagande av djurkroppen.

Högsta ersättning är: 
- 2 000 kr i Hundförsäkring
- 3 000 kr i Stor Hundförsäkring och Stor+ Hundförsäkring.

checkmark checkmark checkmark
Skada orsakad av rovdjur

Försäkringen gäller för skador som orsakats av björn, varg, lo, järv eller örn. Du betalar ingen självrisk om din hund skadas av ett rovdjur. Om en jakthund skadas av ett vildsvin betalar du ingen självrisk om hunden bar skyddsväst.

checkmark checkmark checkmark
Medicin


Du får hjälp med kostnader för receptbelagda mediciner med upp till 6 000 kr per år. 

checkmark checkmark
Rehabilitering

Om hunden råkar ut för en akut skada ersätter vi kostnader för rehabilitering som den behandlande veterinären ordinerar.

Högsta ersättning är 6 000 kr per år.

checkmark checkmark
Resor

Ersättning med 3 000 kr per år för veterinärens resor eller dina egna resor till specialistveterinär om du fått en remiss. 

checkmark checkmark

Fler försäkringar för uppfödare

Användbarhet kan köpas som tillägg till Hundförsäkring och Stor Hundförsäkring. Med detta tillägg får du som uppfödare ett bra skydd om din avelshund inte kan användas som du tänkt. Du får ersättning med hela livförsäkringsbeloppet om din hund har bevisat sin avelsduglighet och senare blir sjuk eller skadad och då förlorar sin avelsduglighet. Dessutom gäller tillägget för tikar som drabbas av livmodersinflammation före 24 månaders ålder och kastreras innan hon får paras för första gången.

Ersättning betalas också ut för hundar som är registrerade hos Svenska Kennelklubben och som enligt rasens officiella hälsoprogram inte ska användas i avel. För att försäkringen ska gälla för avelsspärr på grund av höftledsdysplasi, armbågsledsdysplasi, osteokondros och patellaluxation måste hunden försäkras före fyra månaders ålder och sedan vara fortsatt försäkrad utan avbrott.

Användbarhetstillägget har ingen självrisk och gäller till hunden fyller sex år.

En trygghet för dig som uppfödare om det visar sig att en valp som du sålt har ett dolt fel, eftersom du som säljer valpen är ansvarig gentemot köparen enligt Konsumentköplagen. Denna försäkring gäller i tre år och ersätter veterinärvårdskostnader för det dolda felet. Ersättning betalas också ut om valpen måste avlivas på grund av ett dolt fel.

Det högsta ersättningsbeloppet är samma belopp som köpesumman för valpen. Om både tiken och valpen är försäkrade hos oss och kostnaden för behandlingen överstiger högsta ersättningsbeloppet för dolda fel, betalar vi behandlingskostnaden från valpens individuella hundförsäkring.

Försäkringen tecknas per kull innan leveransdatum och innan valparna blivit 12 veckor.

Kostnadsfri dolda fel-försäkring

Du som är If-uppfödare och har din tik försäkrad har möjlighet att få dolda fel-försäkringen utan kostnad. Du kan teckna försäkringen här på webben och ringa oss sedan så hjälper vi dig.