Skadeanmälan Hund

Om din hund är sjuk eller skadad kan du göra en direktreglering hos veterinären. Du också ringa eller mejla oss i efterhand och göra en skadeanmälan.

Kontakta veterinär först

Kontakta veterinären om din hund är sjuk eller skadad. Om du bedömer att situationen inte är livshotande föreslår vi att du kontaktar FirstVet, vi bjuder på tre besök per år. 

Svårt akutsjuka eller allvarligt skadade djur bör tas till närmsta djurklinik som kan ta emot djuret. Kontakta närmaste djurklinik direkt.

Ersättning från hundförsäkringen

  • En hundförsäkring kan ersätta vissa veterinärvårdskostnader och läkemedel. Vilka kostnader och hur mycket som ersätts beror på vilken typ av försäkring du har valt.
  • Om din hund avlider av en sjukdom eller skada kan du få ersättning om du har en livförsäkring. För att få ersättning från livförsäkringen behöver du få ett veterinärintyg från en veterinär som bekräftar dödsfallet. 
  • Du betalar en del av kostnaderna hos veterinären själv, självrisk. Om du har flera veterinärbesök vid olika datum kan du lägga ihop alla kostnader under en viss period, och endast betala en självrisk. Det kallas självriskperiod. Logga in på Mina sidor för att se vilken självrisk och självriskperiod du har.
  • Hundförsäkringen gäller inte för tandbesvär om det beror på andra orsaker än yttre våld eller tandsjukdomen TR (tandresorbtion). Exempel på behandlingar som inte ersätts är tandstenssanering, tandlossningssjukdomar eller borttagande av mjölktänder.

3 gratisbesök hos FirstVet

Vi bjuder dig som har hundförsäkring hos oss på tre besök per år hos den digitala veterinären FirstVet.

Läs mer om FirstVet
golden retriever

Försvunnen eller stulen hund

Om din hund har sprungit bort eller blivit stulen ska du alltid göra en polisanmälan. 

Polisanmälan
golden retriever valp

Utökat skydd för hundägare

Du får ett extra bra skydd, helt utan kostnad, när du försäkrar både ditt hem och din hund hos oss.

Läs om fördelarna