Hjälp och ersättning när hunden är sjuk

Vi guidar dig till rätt hjälp om din hund är sjuk eller skadad. Du kan också göra en skadeanmälan, för att ansöka om ersättning för veterinärkostnader du haft.

Så gör du om din hund är sjuk eller skadad

Kontakta Djurens vårdguide först

Börja med att kontakta Djurens vårdguide, om du bedömer att situationen inte är livshotande. De guidar dig till vilken hjälp din hund behöver – egenvård, digital veterinär eller djurklinik. Rådgivningen från Djurens vårdguide kostar inget extra, den ingår i hundförsäkringen.

Du kan även använda den digitala veterinären FirstVet. Det ingår 3 videosamtal per år hos FirstVet. Behöver du rådgivning utanför Djurens vårdguides öppettider, då kontaktar du också FirstVet.

Svårt akutsjuka eller allvarligt skadade hundar bör tas till närmaste djurklinik som kan ta emot hunden direkt.

Kvinna med hund och katt ringer Djurens vårdguide
Hos Djurens vårdguide får du professionell hjälp.

Om din hund behöver tas till en djurklinik

Du kan använda direktreglering när du är hos veterinären. Då slipper du ligga ute med pengar och behöver inte göra en skadeanmälan till oss. Du kan hitta en veterinär nära dig med hjälp av vår karta nedan. Är du osäker på vart du ska vända dig, kontakta Djurens vårdguide för råd om veterinärkliniker.

Hitta en veterinär nära dig

Hitta närmaste djurklinik som erbjuder direktreglering genom att tillåta platsdelning:

Dela min plats

Eller välj ort i menyn:

Ansök om ersättning

Om du redan varit hos veterinären med hunden och betalat vårdkostnaderna gör du skadeanmälan i efterhand. Gör skadeanmälan och komplettering online.

Ersättning från hundförsäkringen

En hundförsäkring kan ersätta vissa veterinärvårdskostnader och läkemedel. Vilka kostnader och hur mycket som ersätts beror på vilken typ av försäkring du har valt.

  • Om din hund avlider av en sjukdom eller skada kan du få ersättning om du har en livförsäkring. För att få ersättning från livförsäkringen behöver du få ett veterinärintyg från en veterinär som bekräftar dödsfallet. 
  • Du betalar en del av kostnaderna hos veterinären själv, det kallas självrisk. Om du har flera veterinärbesök vid olika datum kan du lägga ihop alla kostnader under en viss period, och endast betala en självrisk. Det kallas självriskperiod. Logga in på Mina sidor för att se vilken självrisk och självriskperiod du har.
  • Hundförsäkringen gäller inte för tandbesvär om det beror på andra orsaker än yttre våld eller tandsjukdomen TR (tandresorbtion). Exempel på behandlingar som inte ersätts är tandstenssanering, tandlossningssjukdomar eller borttagande av mjölktänder.
Om du redan har anmält skada

Om du har ett pågående skadeärende och haft fler kostnader kan du fotografera dina kvitton och skicka in dem till oss.

Skicka in kvitton

Frågor och svar om hundskador

Hittade du det du letade efter?

Vad saknade du?

Vi kan inte svara på kommentarer som lämnas här. Dina kommentarer används för att förbättra sajten. Om du vill få svar på en fråga kontaktar du vår kundservice.

* Obligatoriskt fält
Formuläret skickas...