Skadeanmälan för hund

Om din hund är sjuk eller skadad kan du göra en direktreglering hos veterinären. Du kan också ringa eller mejla oss i efterhand och göra en skadeanmälan.
 
Så fungerar direktreglering

0770-117 177 Ny skadeanmälan

Kontakta veterinär först

Kontakta veterinären om din hund är sjuk eller skadad. Om du bedömer att situationen inte är livshotande föreslår vi att du kontaktar FirstVet, Tre gratisbesök per år ingår i din hundförsäkring.    

Svårt akutsjuka eller allvarligt skadade djur bör tas till närmsta djurklinik som kan ta emot djuret. Kontakta närmaste djurklinik direkt.

Ersättning från hundförsäkringen

 • En hundförsäkring kan ersätta vissa veterinärvårdskostnader och läkemedel. Vilka kostnader och hur mycket som ersätts beror på vilken typ av försäkring du har valt.
 • Om din hund avlider av en sjukdom eller skada kan du få ersättning om du har en livförsäkring. För att få ersättning från livförsäkringen behöver du få ett veterinärintyg från en veterinär som bekräftar dödsfallet. 
 • Du betalar en del av kostnaderna hos veterinären själv, självrisk. Om du har flera veterinärbesök vid olika datum kan du lägga ihop alla kostnader under en viss period, och endast betala en självrisk. Det kallas självriskperiod. Logga in på Mina sidor för att se vilken självrisk och självriskperiod du har.
 • Hundförsäkringen gäller inte för tandbesvär om det beror på andra orsaker än yttre våld eller tandsjukdomen TR (tandresorbtion). Exempel på behandlingar som inte ersätts är tandstenssanering, tandlossningssjukdomar eller borttagande av mjölktänder.

Pågående skadeärende

Om du har ett pågående skadeärende och haft fler kostnader kan du fotografera dina kvitton och mejla till oss.

Skriv gärna med ditt personnummer och försäkringsnummer eller skadenummer så kan vi hjälpa dig snabbare. Du hittar hittar ditt försäkringsnummer och skadenummer på Mina sidor.

Mejla kvitton

 • FirstVet hund

  Gratisbesök hos FirstVet

  Du som har din hund försäkrad hos oss har tre gratisbesök hos FirstVet under ett år. 

  Läs mer om FirstVet
 • golden retriever

  Försvunnen eller stulen hund

  Om din hund har sprungit bort eller blivit stulen ska du alltid göra en polisanmälan. 

  Polisanmälan
 • hund i kvinnas knä

  Utökat skydd för hundägare

  Försäkra din hund och ditt hem hos oss så får du ett utökat skydd utan extra kostnad. 

  Läs om fördelarna