Använd din sjukvårdsförsäkring

Vi hjälper dig som vill använda din sjukvårdsförsäkring, oavsett om den är tecknad som privatperson eller via din arbetsgivare. Vår vårdplanering erbjuder sjukvårdsrådgivning och hjälper till att boka specialistvård. Vi hjälper dig både med nya och pågående ärenden.

Använd gärna vår chatt Vårdhjälpen. Den är öppen dygnet runt för självhjälp. Vardagar 9.00-15.00 kan du chatta med legitimerad sjukvårdspersonal från Vårdplaneringen och boka tid.

  • Identifiera dig enkelt med bank-id

Vi finns här för dig

För att du ska känna dig trygg och få den vård du behöver är vi tio legitimerade sjuksköterskor, en fysioterapeut och en kiropraktor som jobbar på If för att hjälpa dig som behöver hjälp via sjukvårdsförsäkringen.

Vi har alltid tystnadsplikt och du behöver aldrig oroa dig för att din arbetsgivare ska veta att du använder försäkringen. För oss är det viktigt att du alltid känner dig trygg, omhändertagen och får den hjälp du behöver.

Sjuksköterska pratar med patient som har sjukvårdsförsäkring

Fullmakt

För att vi ska kunna hjälpa dig behöver du signera en fullmakt. Efter samtal med oss skickar vi ett mejl till dig där det står att du behöver granska och signera med ditt BankID. Om du inte har möjlighet att signera med BankID så mejlar vi en fullmakt till dig som du kan signera och skicka till oss via mejl eller post. Du kommer behöva signera en fullmakt för varje specifikt ärende.

Varför behöver jag signera?

Fullmakten är ditt samtycke till att vi får ta del av dina remisser, vid behov inhämtar dina journaler samt bokar och förmedlar dina uppgifter vidare till en vårdgivare. Fullmakten bekräftar ditt samtycke och är ett krav enligt svensk lag. Du kan när du önskar dra tillbaka ditt samtycke genom att kontakta oss. 

Utan fullmakt får vi tyvärr inte arbeta vidare med ditt ärende.

Vår signeringsleverantör Intesi Group S.p.A är vår leverantör av BankID-identifiering i Adobe Sign och därför kommer du få ett mejl från adobesign@adobesign.com för signering.

Tack för din förståelse!