Enkla sätt att piffa till toaletten

Piffa till gästtoan
Totalrenovering eller piff? Vi har samlat ihop några tips om hur du med enkla medel kan förändra en gästtoalett utan att det kostar skjortan.

Fräscha upp gästtoaletten med färg eller tapet

Har du väggar som är målade sedan tidigare kan du måla om dem. Var noggrann med att rengöra underlaget först, följ anvisningarna och använd bara produkter från ett och samma system.

Vill du skapa en färgglad toalett i retrostil funkar det bra att måla kakel och klinker med kakelfärg eller sätta upp decorplast på gammalt kakel.

Om du tapetserar för att piffa upp ett befintligt utrymme kan det vara bra att matcha tapeten med golv eller befintliga färger för ett koordinerat helhetsintryck.

Ny känsla med tavlor och gamla speglar

Ett litet utrymme kan få en helt ny känsla genom att exempelvis sätta upp en vacker gammal spegel, ett par tavlor eller växter som ger en ombonad känsla.​

Gäller försäkringen efter renoveringen?​

När du anlitar behöriga hantverkare som har ansvarsförsäkring, gäller den om arbetet har gjorts enligt gällande bransch- och byggregler. Du har dessutom möjligheten att reklamera eventuella fel i entreprenaden under ansvarstiden. Din egen hemförsäkring​ gäller om dina personliga saker förstörs vid en vattenskada. Om du bor i villa gäller villaförsäkringen​ för skador på byggnaden.

​Kom ihåg säkerheten!

En gästtoalett utan dusch har inte samma strikta våtrumsregler som ett badrum. Tänk ändå på att:

  • Golvet ska vara vattentätt.
  • Tätskiktet ska vara uppvikt med 50 mm på väggarna.
  • Du kan lägga trägolv ovanpå.
  • Välj våtrumströskel för säkerhets skull.

Anlita behöriga hantverkare

Kontrollera att de har försäkringar, F-skatt-sedel och godkänd bransch-behörighet