Vänta barn-försäkring

Att vänta barn är en fantastisk tid i livet och innebär för de flesta en stor omställning. Det är mycket du ska tänka på och kanske är inte försäkring det första. Vi guidar till rätt försäkringsskydd.

Försäkring i väntans tider

Det är viktigt att ha ett bra skydd när du väntar barn. Du och barnet du väntar behöver en försäkring som gäller vid besvärliga situationer, till exempel om det uppstår komplikationer i graviditeten eller vid förlossningen, om du blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Redan från den stund barnet börjar växa i magen till dess barnet börjar skolan finns perioder då det är extra viktigt att se över sina försäkringar.

Trygghet för dig som är gravid

Många blivande föräldrar skulle nog beskriva graviditeten som omtumlande. Men det är också en period då både du som är gravid och barnet du väntar behöver ett bra försäkringsskydd.

En gravidförsäkring ger dig som blivande mamma och ditt barn ett ekonomisk skydd från vecka 22 tills barnet blir sex månader, till exempel vid komplikation under förlossningen, om barnet föds med en allvarlig sjukdom eller om ni behöver vistas en längre tid på sjukhus i samband med förlossningen.

Barn behöver försäkras

När barnet väl är fött är det dags att ge det en barnförsäkring. Svenska barn har oftast ett visst försäkringsskydd genom förskola eller skola. Många gånger gäller försäkringen inte på fritiden eller på väg till och från skolan. Dessutom ersätter försäkringen endast vid olycksfall – trots att sjukdom är en vanligare orsak till att barn får bestående funktionsnedsättning och behöver livslång hjälp.

Varför är en barnförsäkring viktig att ha?

Alla barn behöver försäkras
 • bebis på gräsmatta

  Möt världen tillsammans

  Läs boken "Välkommen lilla du", med tips och råd för en tryggare och säkrare värld för ditt barn.

  Boken om barnsäkerhet
 • Bebis på mage

  Barn behöver försäkring

  Försäkra den du älskar med en försäkring som gäller dygnet runt för både sjukdom och olycksfall. 

  Barnförsäkring