Varför gravidförsäkring?

Många frågar sig varför en gravidförsäkring är bra att ha. Vi reder ut frågan, för att du ska veta hur du bäst försäkrar ditt barn och dig själv.

Ger ekonomisk trygghet

Gravidförsäkringen ger ekonomisk trygghet under graviditeten och vid förlossningen, till exempel om barnet föds med vissa allvarliga sjukdomar och behöver vårdas på sjukhus. För dig som är gravid ger försäkringen ersättning bland annat vid vissa förlossningskomplikationer. Ett par exempel på hur försäkringen gäller:

Vid förlossningskomplikationer

  • Om förlossningen skulle starta tidigare än väntat och du behöver läggas in för observation i minst tre dagar i följd, får du ersättning med 250 kronor per dag.
  • Om du drabbas av en förlossningskomplikation i form av svår blodförlust (minst 2 liter), svår bristning (grad 3-4) eller får genomgå ett akut kejsarsnitt, får du dessutom en engångsersättning på 3 000 kronor.

Vid medfödd sjukdom eller missbildning

  • Om ditt barn skulle födas med en medfödd sjukdom eller missbildning får du ersättning med 50 000 kronor så snart diagnosen är fastställd. Vilka diagnoser försäkringen gäller för kan du läsa om i villkoret.
  • Att få ett barn med en medfödd sjukdom kan vara omtumlande för en familj, därför innehåller försäkringen ett krisskydd för er nyblivna föräldrar, där ni kan få tala med en legitimerad psykolog i upp till 10 behandlingstillfällen.

När tecknar man försäkringen?

Direkt när du upptäckt att du är gravid kan du köpa en gravidförsäkring hos oss. Försäkringen börjar gälla dagen efter att försäkringen är betald och tidigast när du är i graviditetsvecka 22.

Du får rabatt på barnförsäkringen

Köper du gravidförsäkring hos oss får du hela priset på den, 1 250 kr, i rabatt på barnförsäkringen, om du köper den inom 30 dagar efter barnets födelse. Rabatten kan inte kombineras med andra erbjudanden.

Försäkrad under graviditeten och efter födseln.