Jämför mc försäkring

Valet av omfattning på mc försäkringen beror på motorcykelns ålder, värdet, hur du använder den och vilken risk du är beredd att ta. Om du kör mycket och inte vill betala mer än självrisken om mc skadas rekommenderar vi helförsäkring.

Välj en mc-försäkring som passar dina behov

Äger du en motorcykel måste du ha en trafikförsäkring enligt lag för att få köra med den. Beroende på vilket försäkringsskydd du vill ha kan du välja halvförsäkring eller helförsäkring. Välj sedan om halv- eller helförsäkringen ska kunna ändras till en avställningsförsäkring eller om den ska gälla året runt.

Årsförsäkring

Årsförsäkring innebär att du slipper ställa av din mc hos Transportstyrelsen under vinterhalvåret och priset på försäkringen är beräknat efter att den inte används under hela året. Om du inte väljer årsförsäkringen ändras halv- eller helförsäkringen automatiskt till en avställningsförsäkring om du ställer av motorcykeln hos Transportstyrelsen. 

Trafikförsäkring

Trafikförsäkring gäller för personskador och för skador på någon annans egendom, men inte på den egna mc:n.

Läs om trafikförsäkring mc.

Halvförsäkring

Med en halvförsäkring får du bland annat ersättning om din motorcykel blir stulen, om du råkar ut för en maskinskada eller om du behöver få hjälp med bärgning.

Läs mer om halvförsäkring mc.

Helförsäkring

Helförsäkring täcker skador på motorcykeln, även om man har orsakat dem själv, eller om t.ex. motorcykeln skulle välta eller bli utsatt för skadegörelse.

Läs mer om helförsäkring mc.

Avställningsförsäkring

Avställningsförsäkring kallas även garageförsäkring. Om du har minst halvförsäkring på din motorcykel, och inte valt årsförsäkring, så ändrar vi automatiskt din försäkring till avställningsförsäkring när du anmäler avställning hos Transportstyrelsen.

Avställningsförsäkring för mc gäller vid stöld, brand och skadegörelse.

Fler sidor för dig som gillar att köra Mc

Visste du att vi har en speciell mc-försäkring för BMW? Du kan läsa mer om den här. Vi har också samlat ihop tips för säkrare mc-körning. Kan vara extra bra att läsa på våren när det är dags att plocka fram motorcykeln igen.