Beställ bärgning

Här kan du beställa bärgning hos vår partner Viking. De kontaktar dig och hjälper dig direkt. Du behöver inte göra en anmälan till oss.

Beställ bärgning

Så går det till - beställ bärgning enkelt online

  1. Beställ bärgning online med hjälp av din mobil. Din position hämtas automatiskt med hjälp av mobilens GPS. Du anger också ditt registreringsnummer, telefonnummer och en indikation på vad som har hänt.
  2. Vår bärgningspartner Viking kontaktar dig via telefon, oftast inom några minuter. Viking ser din position i sitt system och skickar ut en bärgare som hjälper dig på plats eller tar dig till en verkstad.
  3. Det enda du behöver betala direkt till Viking är din självrisk. Resterande del av bärgningskostnaden skickar Viking till oss. Du behöver inte göra en skadeanmälan till oss.
    Om du har Stor Bilförsäkring eller tilläggsförsäkringen BilXtra betalar du ingen självrisk. För halv- och helförsäkring är självrisken 1 500 kronor. Om du har omfattningen TrafikXtra gäller försäkringen för högst 2 bärgningar per år och självrisken är då 500 kronor.
Vilken försäkring behöver du ha? 

För att få ersättning för kostnaderna för vägassistans eller bärgning behöver du ha minst halvförsäkring. För personbil ingår 2 bärgningar om du har TrafikXtra.

Om du endast har trafikförsäkring kan du inte få ersättning för bärgnings- eller vägassistanskostnader. Du kan dock få 20 % rabatt på ordinarie pris hos vår partner Viking.

Logga in på Mina sidor för att se vilken omfattning du har i din försäkring.  

Hittade du det du letade efter?

Vad saknade du?

Vi kan inte svara på kommentarer som lämnas här. Dina kommentarer används för att förbättra sajten. Om du vill få svar på en fråga kontaktar du vår kundservice.

* Obligatoriskt fält
Formuläret skickas...