Trafikförsäkring

Ditt pris framställs automatiskt. Vi kan kontakta dig för att säkerställa ditt försäkringsskydd. Läs om vår hantering av personuppgifter.

Så gäller trafikförsäkringen

Trafikförsäkringen ersätter skador på förare, medtrafikanter, andra fordon och annan egendom som skadas av bilen.

Trafikförsäkringen gäller inte för skador på din egen bil eller på det som transporteras i bilen.​​ Därför är det lag på att du har trafikförsäkring på den bil du står som ägare till.

Om du ställt av bilen och anmält det till Transportstyrelsen behöver du inte ha trafikförsäkring. När du ställer på bilen igen köper du en trafikförsäkring.

Om du inte har trafikförsäkring hos något försäkringsbolag tar Trafikförsäkringsföreningen över ansvaret och du får betala en straffavgift till dem istället. Den avgiften är mycket högre än vad en trafikförsäkring kostar hos ett försäkringsbolag.

Trafikförsäkringsföreningen

Trafikförsäkringsföreningen (TFF) är ett samarbetsorgan för Sveriges trafikförsäkringsbolag. TFF bildades 1929 när det blev obligatoriskt att ha trafikförsäkring. TFF betalar ut ersättning till den som drabbats av skada i en trafikolycka om oförsäkrade eller utländska fordon är inblandade.

Vad skiljer försäkringarna åt?

Har du koll på vad som skiljer de olika försäkringsomfattningarna åt? Om inte kan du ta hjälp av tabellen för att snabbt se skillnaden. Du kan även här läsa mer om vår bilförsäkring.

Det finns cirka 60 000 oförsäkrade motorfordon i Sverige - trots lag om trafikförsäkring.

 • man kör bil

  Har det hänt något?

  Anmäl skadan så återkommer inom 24 timmar. Stöld/skadegörelse ska polisanmälas.

  Anmäl skada
 • Varningstriangel

  Utrusta bilen

  I Säkerhetsbutiken finns utvalda produkter för bilen. Som kund hos oss får du 20 % rabatt.

  Säkerhetsprodukter till bilen
 • Man kör bil

  Tips och råd om bilsäkerhet

  Bilsäkerhet handlar inte bara om bilarna. Skiftande årstider påverkar oss bilägare.  

  Läs mer om bilsäkerhet