3 steg vid påställning av bilen

När du ställer på din bil hos Transportstyrelsen startar bilförsäkringen automatiskt med samma omfattning som du hade när bilen senast var påställd. 

1. Ställ på bilen hos Transportstyrelsen

Anmäl att du vill ställa på bilen hos Transportstyrelsen. Det enklaste och snabbaste sättet är att göra anmälan via Transportstyrelsens hemsida eller via deras app Mina Fordon. 

2. Bilförsäkringen startar automatiskt

Om bilen har varit påställd tidigare och du hade försäkringen hos oss aktiveras bilförsäkringen automatiskt när du ställer på bilen. Försäkringen startar med samma omfattning som du hade tidigare och du behöver inte kontakta oss.

3. Ändringen syns på Mina sidor 

Det tar normalt 2-3 vardagar innan ändringen syns på Mina sidor. Vi meddelar dig när du kan logga in och se ditt nya försäkringsbrev. Din bilförsäkring aktiveras alltid från det datum bilen ställs på. Det innebär att du kan köra bilen från det datum som Transportstyrelsen registrerar påställningen.  

Om du vill ändra omfattning eller betalningssätt på försäkringen kan du göra det när som helst på Mina sidor. 

ung man med glasögon tittar på mobiltelefon
Ställ på bilen på Transportstyrelsens hemsida eller via appen Mina fordon.

Om bilen inte varit påställd tidigare

Om du inte har haft bilen påställd och försäkrad tidigare under tiden du har varit ägare kan du inte ställa på den hos Transportstyrelsen. Då måste du börja med att teckna en bilförsäkring. När det är klart kan du ställa på bilen.

Du kan jämföra, se pris och teckna bilförsäkringen i vår webbshop genom att fylla i ditt personnummer och bilens registreringsnummer.  

Vanliga frågor om påställning

Mer att läsa

Hjälpte denna information dig?

Vad saknade du?

Vi kan inte svara på kommentarer som lämnas här. Dina kommentarer används för att förbättra innehållet på sajten. Om du vill få svar på en fråga kontaktar du vår kundservice.

* Obligatoriskt fält
Formuläret skickas...