Kattförsäkring

Trygghet för dig och din katt!

Kattförsäkringen är en trygghet för dig som har katt, vare sig det är en innekatt eller utekatt. Med rätt försäkring kan du hjälpa din katt om den blir sjuk eller skadar sig och behöver veterinärvård.

För att inte behöva betala hela veterinärvårdskostnaden själv väljer du någon av våra två kattförsäkringar – Kattförsäkring eller Stor Kattförsäkring. Du kan välja till livförsäkring i båda alternativen. Försäkra din kattunge så fort du har hämtat den hos uppfödaren.


  • Fast eller rörlig självrisk

    Du kan välja fast självrisk eller fast självrisk plus en rörlig del på 20 % av kostnaden vid veterinärvård.

  • Ersättning för FORL och FIP

    Kattförsäkringen gäller för de vanliga sjukdomarna FORL och FIP.

  • Snabb hjälp vid skada

    Du får snabb och bra hjälp om något händer. Vi får i snitt 4,5 av 5 i betyg av våra kunder.

Jämför innehållet Stor katt Katt
​Veterinärvård

Försäkringen ersätter veterinärvårdskostnader om katten blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall. Högsta ersättningsbeloppet är 30 000 kr per år. Försäkringen gäller hela kattens liv. Från 10 års ålder trappas ersättningsbeloppet ner med 3 000 kr per år till lägst 10 000 kr.​

Livförsäkring

Du kan välja om du vill ha livförsäkring eller inte till din katt. Om valt livförsäkring och katten dör eller måste avlivas får du ersättning med hela försäkringsbeloppet, oavsett om det beror på sjukdom, olycksfall eller om katten stjäls i samband med utställning. Livförsäkringen upphör vid försäkringsperiodens slut det kalenderår katten fyller 12 år. När katten är 7 år sänks beloppet årligen med 20 %. 

Huskatter kan inte ha livförsäkring.​ 

Skada orsakad av rovdjur

Försäkringen gäller utan självrisk om din katt skadas av björn, varg, lo, järv eller örn.

Kejsarsnitt

Kostnaden för ett kejsarsnitt ersätts. Med Stor Kattförsäkring ersätts två kejsarsnitt.​​

Magnetkameraundersökning

Försäkringen ersätter CT (Computed tomography), magnetkameraundersökning (MRI) och scintigrafi med max 10 000 kr per försäkringsår för Kattförsäkring och 15 000 kr för Stor Kattförsäkring. Maxersättningen omfattar även kostnader för att genomföra undersökning och/eller behandling.​​

Högre ersättning vid veterinärvård 

Ersättningsbeloppet för veterinärvårdskostnader om katten blir sjuk eller råkar ut för ett olycksfall är 60 000 kr per år. Från 10 års ålder trappas ersättningsbeloppet ner med 5 000 kr per år till lägst 15 000 kr.​

Mediciner, rehabilitering och resor

Försäkringen ersätter kostnader för mediciner och rehabilitering som veterinären ordinerar. Högsta ersättningsbelopp för mediciner är 60 000 kr och för rehabilitering 6 000 kr. Du får ersättning med högst 3 000 kr per år för veterinärens eller dina resor till specialistveterinär om du får remiss dit. Försäkringen ersätter även kostnader för avlivning och omhändertagande av kroppen upp till 3 000 kr.​​​


Veterinärvård vid olycksfall

Försäkringen Veterinärvård Olycksfall gäller för veterinärvårdskostnader vid olycksfall upp till 30 000 kronor utan nedtrappning av ersättningsbeloppet efter sju års ålder. Vill du köpa denna försäkring ringer du oss på telefon 0770-117 177.

Tilläggsförsäkring för avelskatt

Du får 100 % av marknadsvärdet eller högst hela livförsäkringsbeloppet om din katt är försäkrad som avelskatt och förlorar sin dokumenterade förmåga till fortplantning före sex års ålder. Försäkringen gäller också om katten tas ur avel på grund av HCM, om föräldradjuren är testade negativt.

​​​​Personliga kontaktombud

Vill du ha en personlig kontakt med någon som är lika intresserad av katter som du?
Då kan du kontakta någon av våra ombud och få råd och hjälp. De är kunniga, har ett stort djurintresse och svarar på dina frågor på dagar, kvällar och helger. Kontaktuppgifter till våra ombud

Är du uppfödare?​

Du som If-uppfödare får många fina förmåner hos oss. Bland annat får du 20 % rabatt på dina kattförsäkringar, möjlighet att köpa flockförsäkring och kattungarna är försäkrade redan från födseln. Läs mer om försäkring och fördelar för If-kattuppfödare​​.​​

Mer om kattförsäkring

Vill du läsa mer om katt, tandsjukdomen FORL och få tips om du ska resa med katten? Vi har samlat information under Allt om kattförsäkring​.Självrisk

Om det inträffar en skada och du får ersättning från försäkringen, betalar du en del av skadekostnaden själv, den så kallade självrisken. Självriskens storlek varierar beroende på vilken typ av djuret du råkat ut för.

Livförsäkringen och tilläggsförsäkringen Användbarhet gäller utan självrisk.

Veterinärvård – välj fast eller rörlig självrisk

Du kan välja att ha en helt fast självrisk, 2 500 kr eller 4 500 kr, eller fast självrisk plus en rörlig självrisk på 20 % av den totala kostnaden. Väljer du att ha rörlig självrisk får du lägre pris på försäkringen.​ Först dras det fasta självriskbeloppet av, sedan den rörliga delen på 20 %.

Du betalar det fasta självriskbeloppet en gång per behandlingsperiod.
En behandlingsperiod är 100 dagar räknat från det första veterinärbesöket.​

Din självrisk står i ditt försäkringsbrev

Den självrisk du har valt framgår av ditt försäkringsbrev, som du kan hitta på Mina sidor. Du kan logga in på Mina sidor med BankID eller Mobilt BankID.

Villkor och förköpsinformation


​​​​​​​​​

Frågor och svar

Vad gör jag om min katt blir sjuk eller skadad?

De flesta kliniker och djursjukhus erbjuder direktreglering. Då betalar du din självrisk på plats hos veterinären och vi ordnar resten. Många djurkliniker tar ut en avgift för att direktreglera men denna service är kostnadsfri från vår sida. Därför går också bra att betala djurets veterinärbesök själv och därefter ringa oss. I de flesta fall kan vi hantera ärendet direkt över telefon. Då slipper du direktregleringsavgift och väntetid på kliniken.

Gäller försäkringen för tänder och tandvård?

Om katten får en tandfraktur orsakad av olycksfall eller yttre våld ersätts veterinärvårdskostnader för detta. Vi är också det enda bolaget som ersätter tandsjukdomen Forl upp till maxtaket på veterinärvårdsförsäkringen. Försäkringen gäller inte för tandstensborttagning eller borttagande av mjölktänder.

Vad är FORL?

Det är en tandsjukdom som tyvärr är väldigt vanlig hos katter. Den bryter succesivt ned tänderna och är väldigt smärtsam. Ofta märker djurägare att katten har dålig aptit och har svårt att äta. Orsaken till sjukdomen är ännu inte känd och det finns ingen behandlingsmetod för att stoppa sjukdomen. Vanligast är att de angripna tänderna dras ut för att katten ska bli fri från smärtan.

Kan jag få ersättning för medicinkostnader?

Mediciner som ges vid behandlingstillfället hos veterinären täcks i alla varianter av våra djurförsäkringar. I Stor Kattförsäkring får du även hjälp med kostnader för receptbelagda mediciner.

Hur får jag reda på mitt försäkringsnummer?

Du hittar försäkringsnumret på ditt försäkringsbrev, som du kan hitta på Mina sidor. Du kan logga in på Mina sidor med BankID, Mobilt BankID eller lösenord.

Hur kan jag betala min försäkring?

Du kan välja att betala din försäkring helår, halvår eller månadsvis via autogiro. Välj e-faktura eller autogiro för smidigt och enkelt betalsätt utan fakturaavgift.

Gäller djurförsäkringen utomlands?

Försäkringen gäller alltid inom Norden. Den gäller också under tillfällig vistelse eller resa i Europa i 45 dagar.

Finns det någon uppfödarförsäkring?

Om du har minst sju katter kan du köpa vår Flockförsäkring. Välkommen att kontakta kundcenter på 0770-117 177 eller djur@if.se för mer information.

Tips och råd

Tandsjukdomen FORL

Kattförsäkringen gäller vid tandsjukdomen FORL.
Läs mer om FORL hos katt

Innekatt eller utekatt?

Vi har tips till alla kattägare, oavsett om du har innekatt eller ut​ekatt​.

Katthem gör skillnad​

Vi vill vara med och göra skillnad. Därför stöder vi flera katthem i deras arbete med att hjälpa övergivna och vanvårdade katter till ett nytt hem.

Säkerhetsprodukter för våra fyrfota vänner

I Säkerhetsbutiken finns noga utvalda säkerhetsprodukter för djur, till exempel reflexväst för hund, fästingplockare och hästkamera till trailern. Som kund får du alltid 20 % rabatt.​

Extra försäkringsskydd för kattägare

Om du har Stor hem- eller Stor Villaförsäkring hos oss får du extra försäkringsskydd som innehåller följande:

​Avbeställningsskydd

Om du behöver ställa in en bokad och betald resa på grund av att katten blir sjuk får du ersättning med vad resan kostat dig.

Ersättningsresa

Om du är på semester kan du få en ny resa om du behöver åka hem i förtid på grund av att din katt blir sjuk.

Inackorderingskostnader

Om du blir sjukskriven och inte kan ta hand om katten ersätter vi kostnader för kattpensionat eller liknande.

Självriskbefrielse

Om du blir skadeståndsskyldig för att din katt har orsakat en skada som ersätts ur hemförsäkringen, betalar du ingen självrisk.

Stor Hemförsäkring

Stor Villaförsäkring​​​

Är det något mer du behöver?

Fler försäkringar för dig och dina saker