Skadeanmälan för katt

Om din katt är sjuk eller skadad kan du använda direktreglering när du är hos veterinären. Då behöver du inte anmäla skadan till oss. Hitta en veterinär nära dig med hjälp av kartan nedan.
Har du redan betalat för din katts veterinärbesök, så kan du göra en skadeanmälan i efterhand. Skadeanmälan för katt och komplettering av pågående ärende gör du enkelt online.

Så fungerar direktreglering

Kontakta Djurens vårdguide först

Om du bedömer att situationen inte är livshotande kan du börja med att kontakta Djurens vårdguide som vägleder dig till vilken hjälp eller vård ditt djur behöver. Om veterinärvård behövs ingår 3 videosamtal per år hos den digitala veterinären FirstVet. Behöver du rådgivning utanför Djurens vårdguides öppettider, då kontaktar du också FirstVet.

Svårt akutsjuka eller allvarligt skadade djur bör tas till närmsta djurklinik som kan ta emot djuret direkt. 

Kvinna med hund och katt ringer Djurens vårdguide
Hos Djurens vårdguide får du professionell hjälp.

Hitta en veterinär nära dig

Hitta närmaste djurklinik som erbjuder direktreglering genom att tillåta platsdelning:

Dela min plats

Eller välj ort i menyn:

Ersättning från kattförsäkringen

  • En kattförsäkring kan ersätta vissa veterinärvårdskostnader och läkemedel. Vilka kostnader och hur mycket som ersätts beror på vilken typ av försäkring du har valt.
  • Om din katt avlider av en sjukdom eller skada kan du få ersättning om du har en livförsäkring. För att få ersättning från livförsäkringen behöver du få ett veterinärintyg från en veterinär som bekräftar dödsfallet. 
  • Du betalar en del av kostnaderna hos veterinären själv, det kallas självrisk. Om du har flera veterinärbesök vid olika datum kan du lägga ihop alla kostnader under en viss period, och endast betala en självrisk. Det kallas självriskperiod. Logga in på Mina sidor för att se vilken självrisk och självriskperiod du har.
  • Kattförsäkringen gäller för FORL/TR om katten varit oavbrutet försäkrad hos oss i minst ett år.
Om du redan har anmält skada

Om du har ett pågående skadeärende och haft fler kostnader kan du fotografera dina kvitton och skicka in dem till oss.

Skicka in kvitton

Frågor och svar om sjuka och skadade katter

Hittade du det du letade efter?

Vad saknade du?

Vi kan inte svara på kommentarer som lämnas här. Dina kommentarer används för att förbättra sajten. Om du vill få svar på en fråga kontaktar du vår kundservice.

* Obligatoriskt fält
Formuläret skickas...