Hjälp och ersättning när katten är sjuk

Vi guidar dig till rätt hjälp om din katt är sjuk eller skadad. Du kan också göra en skadeanmälan online, för att ansöka om ersättning för veterinärkostnader du haft.

Så gör du om din katt är sjuk eller skadad

Kontakta FirstVet först

Börja med att kontakta den digitala veterinären FirstVet, om du bedömer att situationen inte är livshotande. Du får prata med en veterinär som guidar dig till vilken hjälp din katt behöver – egenvård eller djurklinik. I kattförsäkringen ingår det 3 videosamtal per år hos FirstVet utan självrisk.

Svårt akutsjuka eller allvarligt skadade katter bör tas till närmaste djurklinik som kan ta emot katten direkt.

Kattägare ringer FirstVet.
Hos FirstVet får du professionell hjälp.

Om din katt behöver tas till en djurklinik

När du är hos veterinären kan du använda direktreglering. Du slipper då ligga ute med pengar och du behöver inte göra en skadeanmälan till oss. Hitta en veterinär nära dig med hjälp av vår karta nedan. Är du osäker på vart du ska vända dig, kontakta Djurens vårdguide för råd om veterinärkliniker.

Hitta en veterinär nära dig

Hitta närmaste djurklinik som erbjuder direktreglering genom att tillåta platsdelning:

Dela min plats

Eller välj ort i menyn:

Ansök om ersättning

Om du redan varit hos veterinären med din katt och betalat vårdkostnaderna gör du en skadeanmälan i efterhand. Du gör enkelt anmälan och komplettering online.

Ersättning från kattförsäkringen

  • En kattförsäkring kan ersätta vissa veterinärvårdskostnader och läkemedel. Vilka kostnader och hur mycket som ersätts beror på vilken typ av försäkring du har valt.
  • Om din katt avlider av en sjukdom eller skada kan du få ersättning om du har en livförsäkring. För att få ersättning från livförsäkringen behöver du få ett veterinärintyg från en veterinär som bekräftar dödsfallet. 
  • Du betalar en del av kostnaderna hos veterinären själv, det kallas självrisk. Om du har flera veterinärbesök vid olika datum kan du lägga ihop alla kostnader under en viss period, och endast betala en självrisk. Det kallas självriskperiod. Logga in på Mina sidor för att se vilken självrisk och självriskperiod du har.
  • Kattförsäkringen gäller för FORL/TR om katten varit oavbrutet försäkrad hos oss i minst ett år.
Om du redan har anmält skada

Om du har ett pågående skadeärende och haft fler kostnader kan du fotografera dina kvitton och skicka in dem till oss.

Skicka in kvitton (öppnas i nytt fönster)

Frågor och svar

Hittade du det du letade efter?

Vad saknade du?

Vi kan inte svara på kommentarer som lämnas här. Dina kommentarer används för att förbättra sajten. Om du vill få svar på en fråga kontaktar du vår kundservice.

* Obligatoriskt fält
Formuläret skickas...