Skadeanmälan Katt

Om din katt är sjuk eller skadad kan du göra en direktreglering hos veterinären. Du också ringa eller mejla oss i efterhand och göra en skadeanmälan.

Kontakta veterinär först

Kontakta veterinären om din katt är sjuk eller skadad. Om du bedömer att situationen inte är livshotande föreslår vi att du kontaktar FirstVet, vi bjuder på tre besök per år. 

Svårt akutsjuka eller allvarligt skadade djur bör tas till närmsta djurklinik som kan ta emot djuret. Kontakta närmaste djurklinik direkt.

Ersättning från kattförsäkringen

 • En kattförsäkring kan ersätta vissa veterinärvårdskostnader och läkemedel. Vilka kostnader och hur mycket som ersätts beror på vilken typ av försäkring du har valt.
 • Om din katt avlider av en sjukdom eller skada kan du få ersättning om du har en livförsäkring. För att få ersättning från livförsäkringen behöver du få ett veterinärintyg från en veterinär som bekräftar dödsfallet. 
 • Du betalar en del av kostnaderna hos veterinären själv, självrisk. Om du har flera veterinärbesök vid olika datum kan du lägga ihop alla kostnader under en viss period, och endast betala en självrisk. Det kallas självriskperiod. Logga in på Mina sidor för att se vilken självrisk och självriskperiod du har.
 • Kattförsäkringen gäller för FORL/TR om katten varit oavbrutet försäkrad hos oss i minst ett år.
 • katt och mobil

  3 gratisbesök hos FirstVet

  Vi bjuder dig som har kattförsäkring hos oss på tre besök per år hos den digitala veterinären FirstVet.

  Läs mer om FirstVet
 • katt tittar ut genom fönster

  Säkerhet för katter

  I Säkerhetsbutiken hittar du olika produkter till din katt. Som kund hos If får du 20 % rabatt. 

  Till Säkerhetsbutiken
 • high five

  Utökat skydd för kattägare

  Du får ett extra bra skydd när du försäkrar både ditt hem och din katt hos oss. 

  Läs mer om fördelarna