Bilinbrott och bilstöld

De skador du får på bilen när någon gjort inbrott i bilen, stulit bildelar eller hela bilen, kan ersättas om du har minst halvförsäkring på bilen.

Anmäl skada

Så ersätts inbrott och stöld

I halvförsäkringen ingår stöldförsäkring för bilen. Försäkringen gäller för själva bilen och tillbehör till just den bilen som till exempel en takbox, däcken på bilen och vinter- eller sommardäck som står förvarade i garage eller förråd.

Bilens stöldförsäkring gäller inte för personliga tillhörigheter som du hade i bilen. Om verktyg, barnvagn, golfbagar, datorer etc. stjäls vid ett bilnbrott eller försvinner om hela bilen stjäls behöver du ha en hemförsäkring för att kunna få ersättning för det som inte är biltillbehör. Om du har både bil- och hemförsäkring hos oss på If betalar du bara en självrisk.

Så gör du vid bilinbrott eller om bilen är stulen

Om du drabbats av bilinbrott, stulna bildäck eller att hela bilen är stulen kan vi hjälpa dig som har minst halvförsäkring på bilen. Du anmäler bilinbrottet eller bilstölden till oss och till polisen. Nedan kan du läsa vad du ska göra.

Frågor och svar om stulna bilar och inbrott i bil

Hittade du det du letade efter?

Vad saknade du?

Vi kan inte svara på kommentarer som lämnas här. Dina kommentarer används för att förbättra sajten. Om du vill få svar på en fråga kontaktar du vår kundservice.

* Obligatoriskt fält
Formuläret skickas...