Detta gäller för olika försäkringar

Vanliga frågor om uppsägning

Jag har sagt upp min försäkring, varför har det dragits pengar från mitt konto?

Vi aviserar banken om kommande autogirodragning runt den 20:e varje månad. Om uppsägningen har skett efter det kan dragningen inte stoppas. Pengarna betalas då tillbaka till samma konto nästa månad. 

Varför finns min försäkring fortfarande på Mina sidor när jag har sagt upp den?

När du har sagt upp en försäkring finns den kvar på Mina sidor till datumet den avslutas. Efter det datumet kan du se försäkringen i ungefär en månad till. Försäkringen är då markerad som avslutad. 

Hur säger jag upp en försäkring?

Du säger upp en försäkring genom att kontakta oss. Du kan ringa, chatta eller skicka in din uppsägning via vårt kontaktformulär

Vissa försäkringar kan du även säga upp själv på Mina sidor om du ska byta försäkringsbolag. 

Hur säger jag upp en försäkring i ett dödsbo?

När du säger upp en försäkring i ett dödsbo behöver du skicka bouppteckningen till oss. Om det finns flera dödsbodelägare behöver du även skicka en fullmakt som visar att du har rätt att företräda dödsboet. 

Ta hand om försäkringar i ett dödsbo

Jag ska få tillbaka pengar, när kommer min återbetalning?

Autogiro

Återbetalningen görs vid nästkommande månadsdragning. Pengarna betalas till samma konto som det har dragits ifrån. 

E-faktura eller pappersfaktura

Beloppet betalas tillbaka inom 3-5 bankdagar om vi har ditt kontonummer. Logga in på Mina sidor och gå till Min profil för att se att vi har rätt kontonummer till dig. 

Logga in och lägg till kontonummer

När kan jag säga upp min försäkring?

De flesta försäkringar gäller ett år i taget. Det finns ingen särskild uppsägningstid. Det innebär att du kan meddela oss att du vill säga upp försäkringen när som helst under året. Men det finns regler för när försäkringen avslutas:

  • Du kan avsluta en försäkring vid årsförnyelsen. Det är det datum avtalet går ut och förnyas. Vilket datum det är ser du på ditt försäkringsbrev som finns på Mina sidor. 
  • För att avsluta en försäkring måste du senast kontakta oss på datumet för årsförnyelsen. 
  • Personförsäkringar kan du avsluta när som helst under försäkringsperioden. 
  • Om du inte längre äger det du har försäkrat kontaktar du oss för att avsluta försäkringen. 
Har jag ångerrätt?

Ja, enligt lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler har du rätt att inom en viss tid ångra ditt köp av en försäkring. 

  • Du kan ångra ditt köp inom 14 dagar från den dag köpet bekräftades. 
  • För personförsäkringar räknas ångertiden från det att du som kund får kännedom om att försäkringsavtalet har ingåtts. Ångertiden är 30 dagar för livförsäkring och 14 dagar för övriga personförsäkringar.

Om du ångrar ditt köp inom ångerrätten kontaktar du oss. Har du betalat försäkringen betalar vi tillbaka beloppet, med avdrag för den tid som försäkringen varit gällande.

Mer att läsa

Hjälpte denna information dig?

Vad saknade du?

Vi kan inte svara på kommentarer som lämnas här. Dina kommentarer används för att förbättra innehållet på sajten. Om du vill få svar på en fråga kontaktar du vår kundservice.

* Obligatoriskt fält
Formuläret skickas...