Så väljer du bästa barnförsäkringen

Vad som ska ingå i en bra barnförsäkring kan vara svårt att veta. Här är 6 tips på saker att tänka på när du ska jämföra och välja barnförsäkring, så att du hittar den bästa barnförsäkringen för ditt barn.

1. Försäkringen ska gälla dygnet runt

En bra barnförsäkring ska gälla dygnet runt. De flesta barn i Sverige är försäkrade under skoltid men det är viktigt att ha en försäkring som även gäller på fritiden. 

2. Teckna så tidigt som möjligt

En försäkring gäller inte för något som har inträffat innan försäkringen började gälla. Teckna därför en barnförsäkring så snart du kan, så att barnet får ett bra skydd direkt.

3. Skydd för både sjukdomar och olycksfall

Se till att försäkringen gäller för både sjukdomar och olycksfall. Barn är oftast försäkrade via förskola och skola för olycksfall, men inte för sjukdomar.

4. Finns ärftliga sjukdomar i släkten?

Om det finns ärftliga sjukdomar i släkten rekommenderar vi att du kontrollerar att de ingår i barnförsäkringens villkor, eftersom risken att barnet drabbas kan vara större.

5. Invaliditetsersättning bör ingå

Två delar i en barnförsäkring är extra viktiga, förlorad arbetsförmåga och bestående skada. Dessa kan göra stor skillnad för ekonomin om barnet får en bestående fysisk funktionsnedsättning eller inte kan arbeta fullt ut i framtiden på grund av sjukdom eller skada.

I försäkringar kallas bestående skada medicinsk invaliditet och förlorad arbetsförmåga ekonomisk invaliditet.

6. Titta inte bara på priset

Jämför både pris och villkor när du letar barnförsäkring. Titta på vad du faktiskt får för pengarna så att du hittar den bästa barnförsäkringen för dig och ditt barn.

Vad kostar det att försäkra mitt barn?

Om du är nyfiken på vad vår barnförsäkring innehåller och vad den kostar kan du kika in på vår sida om barnförsäkring.

Läs om vår barnförsäkring

Relaterat innehåll