ISOfix – säker montering av bilbarnstol

ISOfix är ett mekaniskt system som gör monteringen av bilbarnstolen enkel och säker. De flesta biltillverkare erbjuder idag ISOfix-fästen i nya bilar. Du kan välja mellan montering med bilens trepunktsbälte eller ISOfix fästen. 

Beställ hos If Barn i bil

ISOfix är ett fästanordningssystem som är framtaget för montering av bilbarnstolar. ISOfix består av två metall fästen som är förankrade i chassit på bilen i mellanrummet mellan rygg och säte.

Välj ett hyrpaket med ISOfix

När du hyr bilbarnstol av oss kan du komplettera hyrpaketet med ISOfix. ISOfix gör det lättare att montera stolen säkert i bilen, ett klick i-system som finns i de flesta nya bilar.

Tilläggspris för ISOfix-utrustade hyrpaket

Från 30 kr per månad.

Enkel och säker montering med ISOfix

De flesta biltillverkare erbjuder idag ISOfix-fästen i nya bilar. Bilbarnstolen installeras enkelt med ett mekaniskt lås som krokar i fasta fästpunkter i bilen. ISOfix-fästena sitter placerade mellan bilens säte och rygg. Du kan själv enkelt kontrollera genom att känna efter. Fästena finns ofta bara i baksätet, men i några bilmodeller med deaktiverbara krockkuddar, kan man även hitta ISOfix-fästen i framsätet. Stolar med ISOfix kan inte användas i bilar som saknar ISOfix-fästen.

Grönt ljus vid korrekt montering

När man använder ISOfix ska man inte använda bilens bälte för att montera bilbarnstolen. Våra ISOfix-stolar har ett klick i-system med indikatorer som visar grönt när stolen är korrekt monterad.

Kontakta If Barn i bil

Ring 0775-333 010 om du har frågor om bilbarnstolarna, hur du beställer, din order eller leverans av bilbarnstol. Du kan även mejla till market@hts.no