Bältesstol

När barnet vuxit ur den bakåtvända bilbarnstolen ska de ändå använda bältesstol eller bälteskudde till de är 10-12 år. Med Besafe iZi Up X3 och Besafe iZi Up X3 Fix sitter ditt barn säkert och bekvämt. 

Beställ bältesstol

Den bakåtvända bilbarnstolen är urvuxen först när barnets huvud når upp över bilbarnstolens ryggstöd, ungefär i höjd med överkanten på barnets öron.

Barn som har vuxit ur bilbarnstol ska använda bältesstol eller bälteskudde tills de är 10-12 år. Så länge skelettet inte är färdigutvecklat behöver barnet lyftas upp för att bilbältet ska skydda kroppen ordentligt. Enligt lag ska barn kortare än 135 cm använda denna form av skyddsanordning.

Bältesstolen iZi Up X3 och iZi up X3 FIX 

Framförallt vid sidokrockar är barn som bara sitter på en vanlig kudde extremt utsatta. BeSafe iZi Up X3 är den enda stolen på marknaden där höjden på ryggen kan justeras när barnet sitter i stolen. Den helt stängda bältesstyrningen bidrar ytterligare till högsta möjliga säkerhet eftersom den omöjliggör att bältet glider av barnets skuldra vid en kollision, något som ofta sker vid olyckor med dagens stolar.  iZi up X3 FIX är i princip samma stol som iZi Up X3 men med skillnaden att stolen går montera i bilens ISOFIX-fästen.

Om bältesstolarna

Kontakta If Barn i bil

Ring 0775-333 010 om du har frågor om beställning, din order eller leverans av bilbarnstol. Du kan även mejla till market@hts.no